No Poo – hajmosás, de sampon nélkül?

Válassza le a hajat a samponról és tisztítsa meg gyengéden

No Poo Haare ohne Shampoo waschen
Kép Marina Pershina itt Pixabay

Ebben az esetben a No Poo-t nem kell szó szerint fordítani, mert ez a trend a hajmosásról szól. Ha megjelenésről van szó, a legtöbb trend nem tart sokáig. Szerencsére, szinte mondhatnánk, mert nem ritka, hogy bizarrak. Egy aktuális trend legalábbis bizarrnak hangzik: a „No Poo” nem a pelenkáról való leszoktatás módszerét írja le, hanem a természetes hajápolás – sampon nélkül.

Feltűzni, színezni, befonni, befonni, megszárítani, leborotválni, elajándékozni és a levesben találni – sok mindent tehetünk a hajunkkal. Még ha fényvédő és hőszigetelő funkciója csökken is, még mindig jó szolgálatot tesz nekünk. És díszít minket! Legalábbis akkor, ha jól ápoljuk. A jelenlegi ápolási trend, a No Poo éppen ezt ígéri. Ez a hajápolásról szól, amihez csak természetes termékeket vagy akár csak vizet használunk. Vajon működhet?

No Poo – mi áll a jelenlegi trend mögött

Hol van honnan származik ez az ötlet? Nem kell, hogy a termékeink egyre jobbak és jobbak legyenek?

Néhány Fodrászok leírják, hogy a piac már régóta kínál olyan termékeket, amelyek kifejlesztettek, és nem károsítják a fejbőrt vagy a hajat. Azonban alaposan meg kell nézni a hagyományos samponok sok mesterséges összetevőt tartalmaznak Összetevők. A szintetikus felületaktív anyagok, az illatanyagok és a szilikonok még okozhatnak is akár maradandó károsodást is okozhatnak. Különösen a felületaktív anyagok állítólag olyan hatást fejtenek ki, amely hogy zsírosodásra serkentik a fejbőrt. Nem ritka, hogy felborítják a természetes PH-értékét a fejbőrünk egyensúlyából: minél gyakrabban mossuk, annál zsírosabb lesz a haj.

Nem csoda tehát, hogy egyre többen szeretnék elkerülni az agresszív samponokat. A saját és a környezetük érdekében. Hiszen a vegyi anyagok a szennyvízbe is kerülnek, a samponok és társaik pedig rengeteg csomagolási hulladékot termelnek.

Melyek a Alternatívái a hagyományos samponnak?

Hajszappanok:

Ha szeretnéd elkezdeni elkezdeni a csomagolási hulladék csökkentését, különösen a szappanok jelentenek jó lehetőséget jó lehetőség. mondhatnánk, hogy „vissza a gyökerekhez”, mert talán az Ön szülei vagy nagyszülei szappanokkal mostak hajat.

Ha természetes, kézzel készített szappanokat vásárolsz, a legjobb, ha ügyelsz arra, hogy azok természetes eredetű, organikus alapanyagokból készüljenek. Alternatívaként természetesen elkészítheted saját hajszappanodat is.

A nagyszerű dolog a Hajszappanokban az, hogy habzik és a megszokott hajmosási érzést adják nekünk érzés. Elvégre mi emberek a megszokás teremtményei vagyunk, ezért a Hajszappanok különösen jók az első átállásra.

Láva vagy gyógyító agyag:

A víz hatására mind a gyógyító agyag, mind a lávaagyag megduzzad, és gélt képez, amelyet hajápolásra használhatunk. A boltokban már kész gélek is kaphatók.

Az előnyök hogy a haj természetes védőrétege megmarad, és a faggyúmirigyek is megmaradnak megkíméljük. A lávaagyaggal ellentétben a gyógyító agyagot különbözőképpen lehet felosztani Típusokba, amelyek különbözőképpen jók bizonyos hajtípusokhoz. A vörös gyógyföld például nagyobb arányban tartalmaz vasat, míg a zöldföld több ásványi anyagot tartalmaz.

A saját konyhádból:

Ha szeretnéd kipróbálni a „no poo”-t különösebb erőfeszítés és költség nélkül, kipróbálhatod a rozslisztet. Fontos: ne használj más lisztet! A rozsliszt alig tartalmaz glutént, ezért vízzel keverve nem lesz tésztás. Arra is ügyelj, hogy a liszt a lehető legfinomabb legyen, hogy ne képződjenek csomók a hajban. Keverj össze körülbelül 4-5 evőkanál rozslisztet vízzel, add a keveréket a hajadhoz, és öblítsd ki a szokásos módon. Egy kis kávét is keverhet a rozs és a víz keverékébe. Ez eltávolítja a kellemetlen szagokat, a koffein pedig elősegíti a hajgyökerek vérellátását. A kakaó és a fahéj szintén kis segítők. Megkötik és felszívják a faggyút, és a legjobban a lávaagyaggal kombinálva működnek. Egyes bloggerek körülbelül két-négy teáskanál méz és két teáskanál langyos víz keverékét ajánlják. Ez fényt és nedvességet biztosít. Almaszószból is készíthetsz kezelést:

A keverék finomra pürésített alma keverékét kenje a fejbőrre, és 30 perc múlva alaposan öblítse le öblítse le alaposan.

Sétából visszahozva:

Amíg a gyerekek az összegyűjtött gesztenyéből és fogpiszkálóból kis figurákat készítenek, addig mi elkészíthetjük belőlük a samponunkat. A 350 ml gesztenyesamponhoz körülbelül 20 ló gesztenyére, vízre, egy feldarabolt, magozott almára és egy üres edényre van szükségünk. Ahhoz, hogy a forrázás után gél állagú legyen, sűrítőanyagra is szükségünk lesz. Ehhez használhatunk 4 evőkanál kukoricalisztet. Forraljuk fel az apróra vágott gesztenyét egy edényben a sűrítőanyag kivételével az összes hozzávalóval, majd fedjük le, és főzzük 25 percig. Ezután nyomja át a levest egy ruhán és szitán. Végül adjuk hozzá a sűrítőszert, és keverjük jól össze.

Mindig emlékezzünk:

Ne felejtse el különösen jól kifésülni a haját. Ez önmagában megakadályozza a szennyeződésrészecskék felhalmozódását. Ezenkívül a faggyú eloszlik a haj hosszában, és könnyebben kimosható.

Melyek a Alternatívái a hagyományos öblítőknek?

Jobb, ha nem öntünk olajat a tűzre:

Hanem a hajba! Az argán-, kókusz-, jojoba- vagy olívaolaj, valamint az aloe vera gél és az avokádóolaj keveréke kezelőszerként működhet. Az olajokat csak a hajvégekbe masszírozd, hogy elkerüld a túlzsírozást.

Elég egy kirándulás a konyhába:

Az almaecet fényessé teszi a hajat. Az ecetet 1:10 arányban keverje össze vízzel és opcionálisan növényekkel vagy illóolajokkal a kellemes illat és a további hatóanyagok érdekében. Vigye fel a keveréket a nedves hajra, és öblítse le jéghideg vízzel. A hideg víz lezárja a hajszálakat, és sima felületet biztosít. „No Poo” – a türelem próbája Bármilyen pozitív is a „No Poo” számos hatása, senkinek sem kell szégyenkeznie vagy kényelmetlenül éreznie magát. Szóval ne siess, és ne feledd, hogy lépésről lépésre hajtsd végre a változtatásokat. Az átállás több hónapot is igénybe vehet. Emellett minden haj más és más. Az ajánlások és receptek ezért nem fognak mindenkinél egyformán jól működni. Mindig érdemes kipróbálni.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*