A szupermarketből vagy a szappangyárból – melyik a legjobb?

Gyártott szappan kontra olcsó drogériás termékek

Szappan manufaktúra szappan

Rohanunk a szupermarketben, átpréseljük magunkat a tömegen, és mire a higiéniai termékekhez érünk, már régóta nincs türelmünk ahhoz, hogy bölcsen válasszunk. Sokan közülünk ezért a megszokott termékhez nyúlnak, amikor egy egyszerű kéziszappanról van szó. De mit is tartalmaz valójában, és vajon a szappangyártó szappanjai jelentenek-e alternatívát?

Az egyszerű kéziszappanokat a drogériákban és a szupermarketekben néhány centért árulják. Az ismert márkák termékei körülbelül 40-80 centbe kerülnek. Ugyanez vonatkozik a folyékony szappanokra, a gyógyszappanokra és még egyes vegán termékekre is. Sok fogyasztó elvárja a minőséget, különösen, ha vegán termékekről van szó. A legtöbb termék csomagolása is természetközeliséget sugall, és nem sugallja, hogy túl sok vegyszer van a szappanokban. Itt azonban óvatosságra int, mivel ez gyakran zöldmosás. A kiskereskedők olyan képet akarnak kelteni az ökológiai felelősségvállalásról, amelynek nem tesznek eleget.

Szappangyár vagy szupermarket – mennyire fenntartható a szupermarketből származó szappanom?

A szappanok ipari gyártása a gyorsaságról és ezért az egyszerű munkafolyamatokról szól. Ez hatással van az összetevők kiválasztására, amelyeknek könnyen feldolgozhatónak és a lehető legolcsóbbnak kell lenniük. Annak érdekében, hogy a szappan jó illatú legyen, jól nézzen ki és megfeleljen a fogyasztók elvárásainak, az ipari gyártók általában illatanyagokat, színezékeket és tartósítószereket adnak a termékeikhez. A Stiftung Warentest ebben problémát lát, mivel sokan allergiásan reagálnak ezekre az anyagokra. A pézsmavegyületek is potenciális problémát jelentenek, mivel szennyezhetik a környezetet. A fenntarthatóság továbbra is szerepet játszik, mivel még mindig nem ritka az állati eredetű összetevők, például a zsír és a csontok használata. Ökológiailag megkérdőjelezhető nyersanyagokat, például pálmaolajat is használnak, még akkor is, ha azok nem rendelkeznek tanúsítvánnyal.

Ha a fenntarthatóság fontos az Ön számára, mindig ügyeljen arra, hogy folyékony szappanok helyett szilárd szappanokat vásároljon. Egyrészt elkerülöd a műanyag csomagolást , másrészt a szilárd szappanok előállításához nincs szükség tartósítószerekre és általában kevesebb adalékanyagra. Ha ez nem elég Önnek, és hajlandó magasabb árat fizetni, a gyártott szappanok jelenthetnek alternatívát. A szappangyárból származó szappan mindenképpen kínál néhány előnyt.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a gyártott szappannak?

Természetesen nem lehet minden szappangyártót egy kalap alá venni, de van néhány alapvető különbség a szappangyárból származó szappan és a szupermarketből származó szappan között. A szappanok kézzel történő előállításának tudatos választása lassúsággal jár, és ez gyakran együtt jár a termék iránti bizonyos szeretettel. A szappanok olyan zsírokból készülnek, mint az olíva-, mandula- és jojobaolaj, a kakaó- vagy sheavaj, valamint a kókuszolaj. A vegyi anyagoktól mentes azonban nem jelenti azt, hogy állati összetevőktől mentes. Az olyan termékeket, mint a kecsketej, a méz vagy a méhviasz, gyakran beépítik, hogy a szappan további hidratáló tulajdonságokkal rendelkezzen. A mesterséges aromák helyett a szappangyártók gyakran használnak allergénmentes illóolajokat vagy természetes illóolajokat. Az illatanyagok virágokból, növényekből és fűszerekből származnak. Az összetevők listája ezért általában sokkal áttekinthetőbb, mint a legtöbb konkurens szupermarketben kapható terméké. Ez döntő előny, különösen az allergiások számára.

A szappanmanufaktúrából származó kézzel készített szappan másik előnye, hogy a szappan valódi szappan. Tehát természetes olajokból és zsírokból, valamint lúgoldatból készül. Az ilyen szappanok általában sokkal enyhébbek és táplálóbbak. Kevésbé szárítják a bőrt, és még a különböző bőrproblémákra is jó választásnak bizonyulnak. A szappangyártók természetes szappanjai például pattanások, neurodermitisz és pikkelysömör esetén használhatók.

Sok potenciális vásárló számára azonban hátrányuk a magasabb ár, amely a drága összetevőkből és a nagyobb időigényből adódik. A legtöbb kézzel készített szappan legalább ötször annyiba, vagy még többe kerül, mint a szupermarketből származó legolcsóbb alternatívák. Annak ellenére, hogy nap mint nap érintkezünk a termékkel, nem mindenki hajlandó megfizetni a kézzel készített szappanok árát.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*