Boldog Halloweent: készítsd el a saját tökös szappanodat!

Szappanadalék: sütőtök

Kürbisseife selber machen
© Yuliya - stock.adobe.com

Készíthetsz saját tökös szappant Halloweenre. A tökös szappan azonban nem csak Halloweenre, hanem tulajdonképpen az egész őszre jó ötlet. És az a nagyszerű, hogy nagyon egyszerű elkészíteni a saját tökös szappant. Szeretnéd tudni, hogyan készítsd el a saját tökös szappanodat? Itt találsz egy szappanreceptet és a megfelelő útmutatót.

Szappan sütőtökkel

A sütőtökre már nem úgy tekintenek, mint egy unalmas őszi zöldségre. Manapság a sütőtök igazi trendi zöldség, amiből nemcsak sütőtökleves készül sokféle változatban, hanem sütőtökös lasagne, rizottó és még sok más. Egyre több háztartásban faragnak halloweeni sütőtököt is, vagy dísz- vagy ehető tököt helyeznek el dekorációként a küszöbön. A sütőtök a szappankészítésben is felhasználható, mégpedig az őszi tökös szappan összetevőjeként. A szappanhoz nagyjából bármit hozzáadhatsz, beleértve a sütőtököt is, amely remekül használható házi készítésű natúr szappanhoz. Egy megfelelő szappanrecept segítségével könnyedén elkészítheti saját sütőtökös szappanját.

Tökös szappan recept

Szeretnéd elkészíteni a saját kísérteties halloweeni szappanodat? Halloween alkalmából a szappankeverék egy részét (kb. 1/4 részét) növényi szénnel feketére színezném. Így nagyon hatásos márványos hatást érhetsz el, és a szappanban a jellegzetes halloweeni színek et is kombinálhatod.

Megfelelő szappanformák a tökös szappanhoz

(Termékek hirdetési partnere**)

[amazon box=”B001U0OMR6″ template=”horizontal”]
[amazon box=”B07H2727JG” template=”horizontal”]
[amazon box=”B01JWL3TY6″ template=”horizontal”]

Készítsünk saját tökös szappant, mit kell még figyelembe venni

Nem feltétlenül kell megfőznöd a sütőtököt. Könnyebb egyenletes pürét készíteni, ha a sütőtököt megfőzzük. Én a tökpürét a szappanragasztóhoz adtam, de a lúg kikeveréséhez is lehet a pürét használni! Ekkor lehet, hogy egy kicsit több vizet kell hozzáadni, hogy a NaOH megfelelően fel tudjon oldódni. Ezt tetszés szerint teheted.

Készítsd el a saját szappanodat – így csináld!

Mint mindig, most is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a szappanreceptjeimet csak akkor másold le, ha jártas vagy a saját szappankészítésben. A kezdők először tájékozódjanak, és csak utána kezdjenek hozzá a saját szappankészítéshez. Szeretném ajánlani az e-könyvemet is, amely a szappankészítésről szól.

Készítsd el saját tökös szappanodat

  1. Mérjük ki a szilárd zsírokat, olvasszuk fel, majd keverjük össze az olajokkal. Tegyük félre, és hagyjuk 40 °C-ra lehűlni.
  2. Készítse el a lúgot NaOH-val és desztillált vízzel, és szintén hagyja 40°C-ra lehűlni.
  3. A lúgot és a zsírokat keverjük össze egy lábasban, keverjük össze botmixerrel, és sűrítsük be a szappanragasztót.
  4. Most adjuk hozzá a sütőtökpürét, és óvatosan keverjük bele. Először egy kanállal keverjük össze, majd ismét használjuk a botmixert.
  5. Most keverje bele az illatanyagokat, és formázza a szappant.

Ha más őszi szappanok is érdeklik, szívesen látjuk a gesztenyés szappan receptjét.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API