Brokkolimagolaj – több mint zöldség

Brokkolimagolaj a kozmetikumokban

Öle und seife
© magdal3na - stock.adobe.com

Mire jó a brokkolimagolaj és felhasználható-e házi szappanban?

INCI: Brassica Oleracea (brokkoli) magolaj

A brokkoli a keresztesvirágúak családjába tartozó zöldségnövény. A brokkoli gazdag ásványi anyagokban, például káliumban, kalciumban, vasban és cinkben. Egy másik összetevője, a szulforafán, különböző vizsgálatokban még rákellenes hatást is kimutattak. De nemcsak az érett zöldség igazi mindenes, még a magjai is értékes tápanyagforrások. Felhasználhatók a konyhában, például salátákhoz, valamint a ritka, aranysárga brokkolimagolaj előállításához, amelynek jellegzetesen édes, diós illata van.

Értékes összetevők

Az értékes összetevő, a szulforafán nem csak a csírázás során keletkezik, hanem már a brokkolimagban is megtalálható. A brokkolimagból könnyebben felszívódik több szulforafán, mint a brokkoli zöldségből (különösen azért, mert a hatóanyagot a hő nagymértékben elpusztítja). A brokkolimagból előállított natív brokkolimagolaj más kiváló minőségű összetevőket is tartalmaz. A linolsav az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyag, és külsőleg alkalmazva képes ellensúlyozni a bőrirritációt, a bőr krónikus fénykárosodását és az öregségi foltok kialakulását, illetve kezelni a már bekövetkezett károsodásokat. A brokkolimagolaj rendkívül magas erukasav-tartalmú, egyszeresen telítetlen zsírsavat is tartalmaz, amely oxidatív stabilitást és nem zsíros állagot kölcsönöz az olajnak.

A brokkolimagolaj alkalmazása

A brokkolimagolaj hajápolásra is használható, mivel fényt ad a hajnak. Tanulmányok kimutatták, hogy a brokkolimagolaj ugyanolyan hatékony, mint a szilikon , és kondicionálóban ugyanolyan hatású! A szilikon azonban káros a hajra, mivel műanyag fóliaként zárja be a hajat, és így megfosztja a levegőellátástól. A brokkolimagolaj ezzel szemben teljesen természetes, és ha cseppenként a nedves hajba gyúrjuk, akkor kondicionáló és simító hatást fejt ki anélkül, hogy a haj szálasnak tűnne. Az olaj száraz hajba is masszírozható, hogy textúrázó hatást érjünk el vele.

Brokkolimagolaj szappanokban

Mint szinte minden olaj, a brokkolimagolaj is felhasználható szappanokban. Magas ára miatt azonban az olajat inkább szuperzsírozáshoz és OHP szappanokban használják. Hajszappanok adalékanyagaként is népszerű. Sajnos túl drága ahhoz, hogy alapolajként használják.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

  1. Interessant ist hier auch die Studie des Institutes von Heidelberg über Brokkolisamen. Diese sind großartige Radikalfänger in unserem Körper und dienen nicht nur für Anti Aging der Haare. Brokkoli ist schon fast eine Arzneipflanze, dass dies auch in Form von Öl verwendet wird wusste Ich nicht! Meine Seite geht ausschließlich über Brokkoli und Ich suche ständig nach neuen Informationen darüber. Sehr interessant. Viele Grüße

Comments are closed.