DIY háztartási tisztítószer – egyszerűen készítsen saját mosogatószert, tisztítószert és co

Készítsd el a saját általános tisztítószered

Készítsen saját háztartási tisztítószert

Nem kell drága kémiai háztartási tisztítószereket vásárolnia ahhoz, hogy tisztán tartsa lakását vagy házát. Egyre népszerűbbek a nagymama házi gyógymódjai vagy a házi készítésű háztartási tisztítószerek, és sok-sok trükkel könnyen eltávolítható a szennyeződés. Ha saját háztartási tisztítószereket szeretnél készíteni, és érdekel a téma, tudnod kell, hogy az alternatív tisztítószerek kicsit lassabban hatnak – mert kíméletesebbek. Viszont olyan tisztítószerekkel dolgozol, amelyek nem veszélyesek, nem mérgezőek és nem is rákkeltőek. Ha úgy döntesz, hogy ezentúl csak így fogsz takarítani, akkor a maradékot tartsd meg a tisztítószeres flakonokban, és tartogasd őket extrém különleges esetekre.

A sok nem segít sokat – még a kémiai tisztítószerekkel sem

A legtöbb háziasszony és háziasszonynak a takarítás bosszantó szükségszerűség, nem pedig munka utáni meditatív feladat. Ez az oka annak is, hogy egyre többen fordulnak az agresszív tisztítószerekhez, amelyek egy szempillantás alatt tisztaságot ígérnek. De egyrészt ez nem az, amit a reklámok ígérnek, másrészt ezek a termékek allergiát és egyéb problémákat okozhatnak a bennük lévő vegyi anyagok miatt.

Ettől eltekintve minden, csak nem környezetbarátok. Ha tehát úgy döntesz, hogy alternatív vagy házilag készített háztartási tisztítószerekkel takarítasz, nagy szívességet teszel magadnak és a környezetnek. Elvileg a nagyi sem csinálta másképp, és ő sem élt mocsokban. Lehet, hogy a takarítás kicsit több időt vesz igénybe, de a házilag készített háztartási tisztítószerek nem károsítják az egészségedet. Nézd meg tehát, hogyan készíthetsz saját háztartási tisztítószereket.

Készítsd el saját háztartási tisztítószereket – készíts saját szappant, mosóport és padlótisztítót!

Bár a legtöbb háztartásban egy egész sor tisztítószer van a szekrényben, valójában nincs is szükséged olyan sok mindenre. A felületekre való tisztítószert, a fürdőszobai vízkőoldót és a mosogatószert mind könnyen elkészítheted magad. Az összetevők a kereskedelemben kaphatók, és a legtöbb konyhaszekrényben megtalálhatók.

Készítsen saját maga általános tisztítószert

Az általános tisztítószereket ecetből vagy szódabikarbónából készíthetjük. Ehhez fehér ecetet használnak, amelyet vízzel és néhány csepp illóolajjal kevernek össze. Ez egy használaton kívüli szórófejes flakonba önthető, és nemcsak a szennyeződéseket, hanem a zsírt és a vízkőoldatot is megtisztítja. Olaj helyett citrom- vagy narancshéj is használható aromaként.

Mosogatószer készítése

A mosogatószer mindössze három összetevőből készül, és bizonyítottan hatékony és tartós. Ehhez aludttejszappanra, szódabikarbónára és vízre van szükség, amelyeket néhány csepp illóolajjal is összekeverünk. Ha azt szeretné, hogy a mosogatószer erősebb tisztító hatással bírjon, szódabikarbóna helyett szódabikarbónát is használhat.

Készítsen saját vízkőoldót

Akár tükrökhöz, akár csapokhoz, a vízkőfolt-eltávolítónak nem kell vegyszeresnek lennie. A citromsav ideális erre a célra, citromlé formájában. A citrom levét vízzel és egy csöpp mosogatószerrel összekeverve azonnal felhasználható.

Készítsen saját mosószert

Ha természetes módon szeretné tisztítani a szennyest, próbálja ki a szappandiót . Ezek a kis diófélék meglepően alaposan mosnak. Így nem is kell semmit sem magadnak elkészítened.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API