Készítsd el a saját kerek szappanodat – tölcséres módszerrel

Tölcséres szappan - DIY szappan

Seife selber machen - Runde Seife mit Trichter selber machen
Stellen Sie Ihre eigene runde Seife her

Az ilyen szappan remekül néz ki, de nagyon könnyen elkészíthető. Az ilyen márványozású házi készítésű kerek szappanhoz a szokásos szappan-alapanyagokon és a szappankészítéshez szükséges kiegészítőkön kívül csak egy kerek formára (pl. chipses doboz) és egy tölcsérre van szükség. Még a kezdők is kis erőfeszítéssel elkészíthetik a saját kerek szappanjukat tölcsérrel. Hogyan működik pontosan? Itt megtudhatja.

Készítsen saját magának kerek szappant tölcsérrel

Kétféleképpen készíthetsz magadnak kerek szappant tölcsérrel. Ebben a változatban a tölcsért egyszerűen belelógatjuk a kerek szappanformába. A különböző színű szappanragasztót ezután a tölcséren keresztül fokozatosan a formába öntjük. Ezáltal a szappan nagyszerű, egyenletes márványozást kap. A második változatban, amelyet egy másik cikkben részletesebben tárgyalunk, a tölcsért a kerek szappanforma hosszú oldalához rögzítik.

Itt különösen fontos, hogy a szappanragasztó sokáig folyékony maradjon. Ha túl gyorsan besűrűsödik, akkor már nem tudja átönteni a tölcséren. Az itt bemutatott szappanrecept gyengéd, jól tűrhető, bőséges habzású szappant eredményez. Természetesen teljesen más receptet is használhat.

Készítsd el a saját szappanodat – amire szükséged van a szappanhoz

Szappanforma: Alternatívaként használhatsz egy tiszta chipsformát is

Keverési kellékek: 2 további edény a szín keveréséhez, 1 tölcsér

Recept: 200 g babassu olaj, 200 g olívaolaj, 150 g repceolaj, 100 g kókuszolaj, 100 g rizscsíraolaj, 60 g shea vaj, 50 g mangóvaj, 40 g ricinusolaj, 122 g NaOH (a mennyiséget mindig számolja ki), 320 g desztillált víz

–>
A szappanragasztónak sokáig folyékonynak kell maradnia, ezért semmiképpen ne csökkentsük a víz mennyiségét , és nagyon hidegen dolgozzunk.

Színezés: 1 mokkáskanál titán-dioxid a lúgba, szappanszín rózsaszín (három színintenzitásban keverve)

Illatanyag: illóolajok vagy parfümolaj keveréke

Tipp**: A zsírok és olajok, valamint egyéb kiegészítők beszerezhetők a Dragonspice.de natúr termékboltban!

Készítsen saját szappant tölcsérrel – így kell ezt csinálni

A tölcséres szappankészítés nagyon egyszerű módja a szappankészítésnek. Válasszon egy kerek formát (pl. egy üres, tiszta chipsdobozt), és helyezze bele a tölcsért. A bekevert szappanragasztót most egyszerűen adagokban átöntjük a tölcséren.

Rollentrichtern und Schicht schräg, sowie mehrfache TM 021Készítsen saját szappant tölcsérrel – mire kell odafigyelni

  • Ne öntse túl bőségesen a porciókat. Minél kevesebb masszát öntünk egy adagra a formába, annál finomabb és szebb lesz a szappanminta.
  • A szappanragasztót csak rövid ideig keverje meg botmixerrel. Amint a zsírok és a lúg homogénen elkeveredtek, a legjobb, ha fakanállal folytatja a keverést. Ez megakadályozza, hogy a szappanragasztó olyan gyorsan besűrűsödjön.
  • A szappanragasztó beleöntése után ne mozgatja a formát előre-hátra, amíg a szappan meg nem szilárdul. Várja meg, amíg a ragasztó megszilárdul, és csak ezután mozgassa a formát egy másik helyre, hogy zselésedjen.
  • Ha szükséges, minden színbe keverhet egy teáskanál glicerint, hogy a szappanragasztó hajlékonyabb legyen, és könnyebben folyjon át a tölcséren.
  • Ha gélfázist szeretnénk, a formát jól be kell csomagolni újságpapírral és egy törülközővel.
  • A szappant 24 óra elteltével ki lehet formázni. Ha csipszkonzervet használt, óvatosan, csíkokban tépje le a szappanról. A szappant általában nem lehet kinyomkodni.
  • Formázás után a szappant a szokásos módon, elölről kezdve kezelhető darabokra vágjuk.

Hozzávalók a szappankészítéshez**

Mindig ajánlom aDragonspice

boltot, mert nagyon elégedett vagyok az ottani kiszolgálással, rengeteg remek bio zsír és olaj van, az árak remekek és az áru gyorsan megérkezik. Formákat és egyéb remek dolgokat a saját szappankészítéshez szintén bőségesen találsz az Amazonon!

Készíts több szappant magadnak

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API