Glicerin a kozmetikumokban

Hidratáló faktor glicerin a krémekben és tusfürdőkben

Glicerin a kozmetikumokban

A glicerin a következőkben található szinte minden vizes kozmetikai termékben. De miért van a glicerin miért használják olyan gyakran a kozmetikumokban? És egyáltalán jót tesz a glicerin a bőrnek? Tudja meg, miért használják a glicerint a natúrkozmetikumokban és a házi kozmetikumokban is Kozmetikumok.

Glicerin a kozmetikumokban – mi is az a glicerin egyáltalán?

A glicerin egy háromértékű alkohol, amelynek enyhén édeskés ízű. A cukoralkohol természetes összetevője Növényi olajoknak és zsíroknak. A szappanosítás során a glicerin elválik a A zsírok és olajok zsírsavaiból. Az így felszabaduló glicerin felelős a természetes szappanok bőrápoló tulajdonságaiért a szappanrudak glicerintartalma.

A glicerin természetes része bőrünk saját hidratáló rendszerének, ezért az emberi bőrben is jelen van, ezért a kozmetikumok kedvelt hidratáló összetevője. Bár a tanulmányok szerint a glicerin hozzájárulhat a bőr kiszáradásához, ez csak nagy koncentrációban történő használat esetén áll fenn. A glicerint többek között növényi vagy állati zsírok glicerinre és zsírsavakra történő hasításával állítják elő. A cukoralkohol tehát állati és növényi eredetű is lehet.

A glicerin használata a kozmetikumokban

Hidratáló tulajdonságai miatt az állati és növényi eredetű glicerint gyakran tartalmaznak krémek, testápolók, tusfürdők és samponok. A felületaktív termékekben, például samponokban és tusfürdőkben állítólag megakadályozza a bőrirritációt, ellensúlyozza a bőr és a haj erős kiszáradását, és általánosságban elviselhetőbbé teszi a felületaktív terméket.

Duschgel selber machen
Kép: timokefoto on Pixabay

A kozmetikumokban található glicerin azonban szintén ellentmondásos, mivel egyesek Források a cukoralkohol szárító hatását írják le. Tanulmányok tanulmányok szerint a glicerin csak körülbelül olyan koncentrációban szárítja a bőrt, mint a 30 százalékos koncentrációban. Nekem személy szerint jó tapasztalataim vannak a cukoralkohollal de csak kis adagokban, krémekben használom, Tusfürdőkben és samponokban. A természetes, házilag készített szappanokban a glicerin úgy működik, mint egy hidratáló melléktermékként, ami növeli a szappan ápoló hatását és bőrbarát jellegét a szappanban található glicerin a szappanok összetételét növeli.

Glicerin a házi kozmetikumokban

A glicerint zsírokból nyerik, amelyek lehetnek állati vagy növényi eredetűek. Ha tehát nem szeretnél állati eredetű összetevőket a kozmetikumokba, vagy akár vegán kozmetikumokat szeretnél magadnak készíteni , figyelj a cukoralkohol minőségére. A glicerint néha pálmaolajból is nyerik. A pálmaolaj ellentmondásos, mivel a pálmaolajipar részben felelős az esőerdők kiirtásáért. A Dragonspice 86%-os, növényi, pálmaolajmentes glicerinjét tudom ajánlani.

Hogyan kell használni

A glicerint vízzel lehet keverni. Ezért közvetlenül a krémek és testápolók, valamint a tusfürdők és fürdőkozmetikumok vízfázisához adható. A glicerint a vízbe mérhetjük, majd a vízzel összekeverhetjük.

A jól ismert szinergikus hatást érhet el a következőkkel is Glicerint karbamiddal kombinálva. Ha a kettőt használja Összetevőket egy krémben, akkor különösen jó hidratáló hatást érhet el hidratáló hatást. Ügyeljen arra, hogy a kozmetikumokban lévő glicerin általában kozmetikumokban túl nagy dózisban van jelen. A krémekben, samponokban, testápolókban és tusfürdőkben a maximális koncentráció 5 %-os maximális koncentráció elegendő. A tisztítószerek, például a mosakodó gélek és a tisztítótejek valamivel több glicerint tartalmazhatnak (legfeljebb 10 %).

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*