Készítse el saját SOS balzsamját

Intenzív ápolás a száraz bőr számára

Készítse el saját SOS balzsamját

Akár bőrkeményedés van a lábán, akár keratinos a könyöke vagy a térde, akár száraz az ajka: ha bőrének szüksége van egy kis extra ápolásra, az SOS Balzsam pont megfelelő. Ha pedig saját magad szeretnéd elkészíteni az SOS balzsamot, az nem egy időigényes folyamat. Egy ilyen gazdag balzsam mindössze néhány összetevőből elkészíthető.

Saját SOS balzsam készítése – mire van szükséged?

Az SOS balzsam nagyszerű, ha intenzíven hidratálni szeretnéd a bőrkeményedéseket. A sarok, a talp, a könyök és a térd különösen hajlamos az erős, kemény bőrkeményedésre. Rendszeresen, lehetőleg naponta kétszer érdemes egy gazdag balzsamot felvinni ezekre a bőrkeményedésekkel borított területekre. Az ilyen balzsam fő célja a hidratálás. Ezért elsősorban növényi olajokból, valamint állagmegóvó viaszból és esetleg gazdag tápláló zsiradékból, például sheavajból áll.

Mandula-olajbogyó balzsam

A mandulaolaj remek zsíros alapolaj, amely gyorsan felszívódik gyorsan felszívódik, és kellemes érzést hagy a bőrön. Az olívaolaj puhítja a bőrt, és ideális a nagyon száraz és repedezett bőr ápolására bőrre.

Avokádó balzsam

  • 40 g avokádóolaj
  • 30 g shea vaj
  • 20 g bogyóviasz vagy 10 g méhviasz vagy 10 g kandelillaviasz
  • 2 csepp E-vitamin

Az avokádóolaj csodálatosan gazdag és hidratáló növényi olaj, amely tökéletes a nagyon száraz és repedezett bőr ápolására.

Elkészítése

SOS Balm selber machen

Szeretnéd elkészíteni a saját SOS balzsamodat? Akkor rajta: Először olvaszd fel a viaszt és a szilárd zsírt. Először a kiválasztott viaszt olvaszd meg, majd csökkentsd kissé a hőmérsékletet, és add hozzá a sheavajat. A viaszt és a sheavajat megolvaszthatja egy tálban vagy közvetlenül egy üvegedényben, bain-marie-ban, vagy használhat egy főzőpoharat és egy főzőlapot. Kérjük, folyamatosan keverje.

Ezután vegye le a keveréket a tűzről, és keverje bele a lemért keverje bele a lemért olajokat.

Így a balzsam később a kívánt állagú lesz, most már elvégezheti a csepptesztet. Ehhez adjon hozzá egy cseppet a folyékony, de kissé lehűlt SOS balzsamot egy kis tányérra. Ez Csepp gyorsan lehűl, és most már ellenőrizheti az állagát. A balzsam könnyen kenhetőnek, de nem túl szilárdnak kell lennie. Ha túl keménynek találja, egyszerűen adjon hozzá egy kis olajat. Ha a balzsam még mindig túl folyós, melegítse fel újra kissé a keveréket, majd adjon hozzá egy-két gramm viaszt Viasz.

Így a SOS balzsamot a kívánt állagúra állíthatja be Kívánt konzisztenciára.

Tipp: Ha csak később veszi észre, hogy az állag nem megfelelő, a balzsamot kissé átmelegítheti és cseppfolyósíthatja. Az állagtól függően később viaszt vagy olajat adhat hozzá, és beállíthatja a kívánt szilárdságot.

Alkalmazás

A legjobb, ha este, lefekvés előtt masszírozza be a balzsamot a száraz területekre, és ha szükséges, könnyű pamutzoknit húz a lábára. Ez lehetővé teszi, hogy az SOS balzsam egy éjszakán át hasson. A könyökön és térden lévő bőrkeményedéseket naponta többször is kezelheti SOS Balzsammal.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*