Készíts saját vegán ajakbalzsamot

Ajkápoló készítése méhviasz nélkül

Házi ajakbalzsam
Házi ajakbalzsam

Ez a nagyszerű ajakbalzsam rendkívül könnyen felvihető, nem zsíros, és táplált fényt ad az ajkaknak. Ezt a vegán ajakápolót természetes és tisztán növényi alapanyagokból magad is elkészítheted, és ajkaid bársonyosan puhák lesznek tőle.

A saját ajakápoló készítése nagyon egyszerű, ezért a kezdők kedvence. Az ajakápoló készítéséhez nincs szükségünk vízfázisra, hiszen egy klasszikus ajakápoló különböző zsírokból, olajokból és viaszokból áll. Mivel nem használunk vizet, az ajakbalzsamot nem kell tartósítani, ezért könnyű és egyszerű elkészíteni. Bárki elkészítheti saját tápláló és vegán ajakbalzsamját néhány lépésben. Ez a recept növényi alapú, ezért nem használtunk méhviaszt feszesítő komponensként. Alternatívaként bogyósgyümölcsviaszt használtam. A bogyóviasz lágyabb, krémesebb állagot biztosít, és a felhasznált ricinusolaj mellett gyönyörűen fényessé teszi az ajkakat.

Tipp**: Illóolajokat, parfümolajokat, alapanyagokat hagyományos és bio minőségben, valamint kozmetikai és szappankészítési kiegészítőket közvetlenül a KLICK – Naturwarenshop Dragonspice.de-től rendelhet !

Készítsen saját vegán ajakápolót

Az összetevők:

Készíts magadnak vegán ajakápolót – így készítsd el!

Mérjük ki egy tálban a bogyóviaszt és a kókuszolajat és óvatosan olvaszd fel. Ezután adjunk hozzá egy kis hőfokot (vízfürdőben vagy a tűzhelyen), és nagyon alacsony hőfokon keverjük bele a kakaóvajat és a sheavajat Melegítsük fel, és hagyjuk, hogy szintén megolvadjon.

Amikor a zsírok és a viasz folyékonyak, vegyük ki őket a tűzről, és mérjük bele a három olajat.

Öntse a még folyékony ajakbalzsamot kis üvegtégelyekbe üvegekbe, és hagyjuk kihűlni.

Az ajakbalzsam körülbelül 5 óra elteltével teljesen megszilárdul megkeményedik.

Az eredmény:

Egy könnyű, tápláló, természetes összetevőkből készült vegán ajakbalzsam, amely nem nehéz vagy zsíros. A ricinusolaj és a kókuszolaj, valamint az ajakápolásra predesztinált bogyóviasz nagyon könnyen felvihetővé teszi ezt az ajakbalzsamot. Csillogó, enyhén fényes, vékony filmréteget hagy az ajkakon.

Tipp: Ahhoz, hogy az ajakbalzsam tovább tartson, egyszerűen csak egyszerűen adjunk hozzá egy csepp E-vitamint.

Kipróbálni két Alap ajakápoló receptet:

Íme két egyszerű alaprecept ajakbalzsam variálására. Az alapreceptekhez tetszés szerinti olajokat és zsírokat adhat hozzá Az Ön által választott olajokat és zsírokat, vagy cserélje ki őket. Csak győződjön meg róla, hogy győződjön meg róla, hogy a százalékos arány a saját ajakbalzsam készítéséhez szükséges általános receptben nagyjából ugyanaz marad. A recepteket a következőkre szánjuk A tégelyből kivett ajakbalzsamra. Egy ajakápoló rúdhoz nem elég szilárdak.

1. recept – Variáció méhviasszal:

  • 20 % méhviasz
  • 15 % kókuszolaj
  • 15 % kakaóvaj
  • 15 % mangóvaj vagy sheavaj
  • 35 % növényi olaj vagy olajkeverék

Az olajok esetében kedvére kísérletezhet. Az ajakápoláshoz jó növényi olajok közé tartozik az olívaolaj, a mandulaolaj és a ricinusolaj.

2. recept – vegán változat:

  • 10 % kandelillaviasz
  • 20 % kókuszolaj
  • 20 % kakaóvaj
  • 50 % olaj vagy Tetszés szerinti olajkeverék

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*