Gránátalma magolaj / gránátalma magolaj

Gránátalma magolaj a natúrkozmetikumokban

granatapfelkernöl

INCI: Punica Granatum (gránátalma) magolaj

Gránátalma – az érzéki gyümölcs

A gránátalma a lóromfélék családjába tartozik, virágzáskor egzotikusnak tűnő piros virága van, és gömb alakú, almához hasonló, narancsvörös, akár 12 centiméteres gyümölcsöt fejleszt. A gyümölcsöt sokféleképpen használják: bor vagy szirup készítésére, színezőanyagként vagy ételként. Az érzéki gyümölcsöt hamarosan felfedezték a természetes kozmetikumokban is. Olaj formájában használják, amelyet a gyümölcs magjából vagy magvaiból vonnak ki.

A gránátalmaolaj előállítása és hatása

A gránátalma magolaj vagy gránátalmamagolaj a gránátalmából nyerhető. Az aranysárga, ragacsos olajnak nagyon jellegzetes illata van, és belsőleg táplálékkiegészítőként és külsőleg kozmetikumokban egyaránt használható. Az olajat a szárított gránátalmamagok lágy részének préselésével vagy CO2-kivonással állítják elő. Rendkívül magas arányban tartalmaz punicinsavat, valamint linolsavat és palmitinsavat, amelyek erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezenkívül nagy mennyiségű flavonoidot és polifenolt mutattak ki az olajban, amelyek különösen regeneráló és védő hatású anyagok.

A gránátalmaolaj felhasználása

A gránátalmamagolaj hatékony fegyver a bőr öregedése elleni küzdelemben, különösen a bőr számára. Az arcbőrre tisztán alkalmazva az érett, száraz bőrt puhává és rugalmassá teszi, fokozza az új sejtek képződését és regenerálja a szöveteket. E tulajdonsága miatt különösen alkalmas a hegek vagy a napégés kezelésére is, bár ebben az esetben nem tisztán kell alkalmazni, hanem ideális esetben esti kankalin-, mandula- vagy kókuszolajjal keverve. A krémek és olajok hatóanyagaként összesen akár 10%-os arányt is képvisel.

Tipp: A gránátalmamagolajat mindig száraz, hűvös és sötét helyen tároljuk. Így több hónapig is stabil marad.

Terjedési tulajdonságok: lassú

Kenési tulajdonság: szárító

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API