Házi készítésű fürdő csokoládé szépen csomagolva

Töltse le a címkéket a DIY fürdőcsokoládéhoz

Badeschokolade

Készítsd el a saját fürdőcsokoládédat? Könnyebb, mint gondolnád. Csak néhány összetevőre van szükséged egy ilyen fürdőtermék elkészítéséhez. Mindössze egy megfelelő csokoládéformát kell vásárolnod. És ott van a Naturseife-und-Kosmetik.de, hogy szépen csomagolja a fürdőcsokoládét. Mert a naturseife-und-kosmetik.de letöltési területen nagyszerű banderolák találhatók, amelyeket ingyenesen kinyomtathat magánhasználatra. Ebben a cikkben banderolákat talál a DIY fürdőcsokoládéhoz:

Fürdőcsokoládé – fürdés csokoládéban

Fürdőcsokoládé manapság sok drogériában és parfümériában kapható. Különösen népszerű ajándékként az igazi csokoládérajongók számára.

A fürdőcsokoládé nagyon hasonlít egy igazi tábla csokoládéhoz, és az ehető változathoz hasonlóan főként kakaóvajat tartalmaz. A kakaóvaj biztosítja a kellő szilárdságot ebben a fürdőadalékban. Hiszen a vékony tábla csokoládénak elég szilárdnak kell lennie ahhoz, hogy ne törjön össze.

Mivel azonban a fürdőcsokoládéban illóolajokat és esetleg emulgeálószereket vagy felületaktív anyagokat is használnak, ez a változat nem alkalmas fogyasztásra (ezt a csomagoláson is fel kell tüntetni).

Viszont arra szolgál, hogy egy kis jó közérzetet nyújtson és kényeztesse magát – anélkül, hogy kalóriák tömkelegét kellene elfogyasztania.

Készítse el saját fürdőcsokoládéját

Ha tápláló fürdőcsokoládéval szeretné kényeztetni magát, nem kell a patikában kapható tábla után nyúlnia. Sokkal kellemesebb, ha saját magad készíted el a fürdőcsokoládét.

És hogy a házi készítésű csokoládé biztosan jól nézzen ki és jól mutasson a fürdőszobában, különböző banderolákat készítettem, amelyeket letölthetsz a letöltési területünkről. Ezeket a banderolákat kinyomtathatod, kivághatod, majd banderolaként körbetekerheted a csokiszeletet.

És ez így néz ki:

Schokolade zum Baden

Mi kell a házi fürdőcsokoládéhoz?

A legfontosabb összetevő valószínűleg a kakaóvaj. Ez biztosítja a szükséges szilárdságot.

Badeschokolade selber machen Fürdőcsokoládé banderolával[/kaptány]

A kakaóvajnak meglehetősen magas az olvadási tartománya, ezért nem kezd el azonnal olvadni a bőrrel érintkezve. Ezt ismerjük például a kókuszolajról. Szobahőmérsékleten szilárd, de a bőrrel érintkezve azonnal elolvad. A kakaóvaj esetében ez másképp van.

Ez azt jelenti, hogy a fürdőcsokoládét a kezedben tarthatod, vagy akár a fürdőszobában is tárolhatod anélkül, hogy megolvadna és elveszítené az alakját.

A kakaóvaj azonban nem bírja a forró fürdő hőmérsékletét. Ezért a házi készítésű kakaóvajat a fürdővíz lefuttatása után adhatja a kádba (néhány darab elég), ahol a fürdőcsokoládé megolvad, és tápláló, gazdag olajos fürdőt biztosít. A kakaóvajhoz igény szerint sheavajat, egy kevés kókuszolajat, tejport és egyéb összetevőket is adhatunk. Ezek még több ápolást biztosítanak, és különlegessé teszik a fürdőcsokoládét.

Egyszerű alaprecept

 • 60 g kakaóvaj
 • 10g tejpor (tehéntej, kancatej, kecsketej)
 • 10g shea vaj
 • Kb. 10 csepp parfümolaj (vanília, csokoládé, eper, málna, méz ….)
 • Ha szükséges, egy felületaktív anyag (így a csokoládé feloldódik a fürdéshez anélkül, hogy zsíros réteget hagyna maga után)

Itt már közzétettem egy kipróbált és bevált receptet:

Fürdőcsokoládé receptje

Így készül

 1. Először is készítsünk elő egy csokoládéformát. Ezek szilikonból is kaphatók. A szilikonforma különösen praktikus, mivel sokkal könnyebbé teszi a formázást, és a csokoládé törés nélkül kivehető a formából.
 2. Mivel a kakaóvajnak magasabb az olvadási tartománya, először öntse az összes kakaóvajat egy kis tálba. Helyezze a tálat forró vízfürdőbe.
 3. Amint a kakaóvaj megolvadt, kapcsolja ki a hőforrást, és vegye le a vízfürdős tálat a tűzről. Most adjuk hozzá a sheavajat, amely körülbelül 32 °C-on olvad meg. A sheavajat nem szabad túlságosan felmelegíteni, mert akkor morzsalékos lesz.
 4. Vegye le a tálat a vízforralóról, és keverje újra jól össze a zsírokat. Most már hozzáadhatja az illóolajokat, és ismét jól keverje össze.
 5. Végül adja hozzá a hidratáló tejport.
 6. Hagyja az egész keveréket kissé kihűlni, majd öntse a csokoládéformába.
 7. A legjobb, ha a formát a hűtőbe tesszük, és csak akkor vesszük ki a fürdőcsokoládét a formából, amikor már megszilárdult. Ez több órát is igénybe vehet.

Ha Ön is szeretné szépen csomagolni a csokoládét, akkor a fürdőcsokoládéhoz való természetes szappan és kozmetikai banderollák tökéletesek. Egy szabványos csokoládé köré illeszkednek.

[wpfilebase tag=file id=45 /]

[wpfilebase tag=file id=46 /]

[wpfilebase tag=file id=47 /]

A banderolákat ingyenesen letöltheted és magáncélra használhatod. Ha a sablonokat kereskedelmi célokra szeretnéd használni, akkor előzetesen fel kell venned velem a kapcsolatot. Az ingyenes használat ebben az esetben nem lehetséges.

Badeschokolade Banderolák a fürdőcsokoládéhoz[/kapitányság]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API