Készítsd el a saját fürdőbotodat – ötletek és javaslatok

DIY kozmetikumok

Badezusatz selber machen Marigold
Pflegende Badesticks selber machen

Egyszerűen gyönyörűen néznek ki, mennyei illatuk van, és intenzíven ápolják a bőrt a fürdőben: gazdag kakaóvajjal és növényi olajokkal ellátott fürdőrudak. Szeretné elkészíteni a saját fürdőrudacskáit? Akkor a különböző illatanyagokkal és adalékanyagokkal ellátott fürdőpálcikákhoz itt talál útmutatást.

Készítse el saját fürdőrudacskáit

A fürdőrudak alapreceptjét és egy narancs és fahéj illatú változatát már bemutattam neked. Az összes fürdőpálcika alapreceptjét itt találod, a narancsos-fahéjas fürdőpálcika receptjét pedig itt. Mivel azonban már számos variációt kipróbáltam a pálcikákból, ezért ebben a bejegyzésben szeretném bemutatni néhány fürdőpálcika-variációmat.

A legtöbb pálcikához parfümolajokat használtam. Ha ezt nem szereted, természetesen használhatsz illóolajokat is.

Minden itt bemutatott variáció a már bemutatott alapreceptre épül:

Tenzid nélküli fürdőpálcikák receptje

 • 100 g szódabikarbóna
 • 50 g citromsav
 • 20 g kukoricaliszt
 • 16 g kakaóvaj
 • 2 g olívaolaj
 • Tetszéstől függően kb. 1-3 g illóolaj vagy illóolajok

Recept a felületaktív anyaggal ellátott fürdőrudacskákhoz

 • 95 g szódabikarbóna
 • 45 g citromsav
 • 20 g kukoricaliszt
 • 10 g nátrium-lauri-szulfoacetát
 • 16 g kakaóvaj
 • 2 g olívaolaj
 • Tetszéstől függően kb. 1-3 g parfümolaj vagy illóolajok

Készítsen saját fürdőrudakat vaníliával

A vaníliás fürdőrudat a Gracefruit vaníliás parfümolajával készítettem, és nem voltam 100%-ig elégedett. Az illat jobban átjött a fürdővízben, mint a házi vaníliás szappanban (ott egyáltalán nem tetszett), de nem volt igazán ideális. Legközelebb ezért inkább az illóolajokat választanám. A vanília illóolaj állítólag nyugtatóan hat a lélekre és vigaszt nyújt. Ezért ideális egy relaxáló fürdő illatosítására. A vanília illóolaj harmonizál például a naranccsal és a rózsával, de a bergamottal is. A vaníliás fürdőpálcikához a következő keverékek alkalmasak:

Változat 1Vanille

 • 4 csepp vaníliaolaj
 • 1 csepp rózsaolaj

2. változat

 • 4 csepp vaníliaolaj
 • 2 csepp gerániumolaj
 • 1 csepp jázminolaj

Természetesen használhatsz parfümolajat is, attól függően, hogy mit szeretsz. A fekete pöttyöket a pálcikán mákkal készítettem. Adj hozzá körülbelül 1 evőkanál mákot a keverékhez.

Készítsd el a saját rózsás fürdőpálcikádat

Badezusatz selber machenEhhez a pazar rózsaillatú fürdőpálcikához egy másik parfümolajat használtam. Nem mindenki szereti a rózsás kozmetikumokat, de a rózsaillat abszolút klasszikus. És szerintem a pálcikák is nagyon szépen néznek ki. Nem kell bennük fürödni, mert a fürdőszobában egy tégelyben nagyon jól mutatnak a fürdőadalékok. Egyébként az idősebb hölgyek inkább egy rózsaillatú fürdőrudat élveznek. A Gracefruit „English Rose” parfümolaj a kedvenc illatom a természetes szappanokban. Fürdőkozmetikumokban is rendben van, de egy kicsit túl erős. Legközelebb illóolajokat használnék. A valódi rózsaolaj persze kicsit drágább, mint a szintetikus változat. Ebben a cikkben találsz néhány szép illatkeveréket, ami jellegzetesen illik a rózsás fürdőpálcikához.

Rózsás kókuszos fürdőpálca

Badezusatz Rose und KokosBevallom, kicsit szokatlan a kombináció, de nekem tetszik. A pálcikát ismét az „English Rose” rózsa parfümolajjal illatosítottam, és egyenlő arányban egy kellemes kókusz illattal, amit szintén a Gracefruitból lehet kapni. A még jobb hatás elérése érdekében a keveréket elosztottam (1/3-ról 2/3-ra) és a nagyobb részt rózsaszín agyaggal színeztem. A színezés tehát teljesen természetes. Ezután a rózsaszín keverék egy részét a formába nyomjuk, a többit pedig a színezetlen keverékkel töltjük meg. Ez igazán szép hatást kelt. A pálcikákat rózsaszirmokkal, szárított rózsabimbókkal és kókuszreszelékkel díszítettük.

Citromfüves fürdőpálca

Badestick ZitronengrasA változatban a változatosság kedvéért egy illóolajat használtam: citromfüvet (más néven citromfű). Imádom ezt az illatot, mert annyira friss és fanyar. A citromfűolaj éberré és energikussá tesz, elősegíti a koncentrációt, és egyszerűen jó hangulatba hoz. Egy ilyen fürdőrúddal való fürdés ezért mindig megfelelő, ha valamit tervezel a napra vagy estére. Egy esti, pihentető fürdőhöz azonban kevésbé alkalmas. A citromfűolaj egyébként sok más olajjal, például levendulával, gerániummal vagy hegyi fenyővel harmonizál. Kókuszillattal is kevertem már. A fürdőpálcikát szárított citromfűvel és sókristályokkal díszítettem. Zöld agyaggal színeztem.

Búzavirágos fürdőpálca

Badezusatz KonrblumeA „búzavirág” változat az egyik kedvencem. Az illata kellemes és jól kifejlődik a forró fürdővízben. Palmarosa illóolaj, levendulaolaj, levandin és geránium keverékét használtam. Kicsit kísérletezni kell, hogy megtaláljuk az optimális keverési arányt. A fürdőrudat szárított búzavirágok díszítik, amelyeket a Dragonsbloodtól rendeltem.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

3 Comments

 1. Hallöchen!
  Ich möchte die Sticks dieses Jahr zu Weihnachten verschenken! Wieviele Sticks kann ich denn aus dem genannten Rezept herstellen? 🙂
  Gruß, Christina

 2. Hallo, wo bekomme ich Formen für diese Badesticks. Sie gefallen mir besonders in dieser Form sehr gut.
  Würde mich über eine Antwort freuen.
  Gruß Alex

7 Trackbacks / Pingbacks

 1. Milchbad selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Sprudelnde Badepralinen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. Badeöl selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Schöne Etiketten für selbst gemachte Seifen und Kosmetik | Naturseife und Kosmetik selber machen
 5. Zart schmelzende Badepralinen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 6. Badestick selber machen - natürlicher handgemachter Badezusatz | Naturseife und Kosmetik selber machen
 7. Badeherzen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.