Készítsen saját fürdősót

Egy könnyen elkészíthető fürdősó receptje

Badesalz selber machen
Lemongras-Badesalz, erfrischend und belebend.

A saját fürdősó készítése gyors és egyszerű, akár otthon is. A házi készítésű fürdősók gyakran sokkal jobb minőségűek, mint a készen kapható termékek. És: mindössze néhány percet vesz igénybe egy ilyen fürdőtermék elkészítése. Ha most kíváncsi lettél, és szeretnéd tudni, hogyan készíthetsz saját fürdősót, olvass tovább figyelmesen:

A házilag készített fürdősó alapanyaga: só

A leghatékonyabb és legértékesebb bőrápoló só a Holt-tengerből származó só. Nyomelemekben és ásványi anyagokban, különösen káliumban, kalciumban és magnéziumban gazdag. A Holt-tengeri sóban való fürdés különösen hatásosnak bizonyult a pikkelysömör esetében. Azonban az irritált és foltos bőrnek is jót tesznek a rendszeres wellnessfürdők. Ezért csakis ebből az értékes természetes termékből készítsen saját fürdősót.

Holt-tengeri só

A Holt-tenger Izrael, Jordánia és Ciszjordánia között fekszik. A Holt-tenger valójában nem is tenger, hanem egy tó, így nincs kijárata az óceánba. A sós tó a sivatag közepén található, ami részben magyarázza a Holt-tenger magas sótartalmát. A víz állandó párolgása növeli a sótartalmat. Amikor azonban folyamatosan esik az eső, a só aránya ismét csökken. A Holt-tenger átlagos sótartalma körülbelül 30 %, ami majdnem tízszerese a hagyományos tengervíznek.

A Holt-tenger sójának összetétele is eltér a hagyományos tengervízétől. Különösen a magas magnézium- és kalcium-klorid-tartalom teszi olyan értékes kiegészítőjévé a hazai fürdővíznek. Bár a Holt-tenger nem teljesen „halott”, a legtöbb élő szervezet számára nem lehetséges az ilyen magas sótartalomban való létezés. Bizonyos mikroorganizmusok azonban túlélhetnek a Holt-tengerben.

A Holt-tenger körül számos olyan hely van, amelyet turisták látogatnak. Különösen bizonyos bőrbetegségek, például pikkelysömör és neurodermitisz esetén írják elő az itt tartózkodást gyógymódként.

Kapcsolódó termékek**:

[amazon box=”B0768KCNTM,B004LPAJSS,B00MTRV9KW” grid=”3″]

Készítsen saját fürdősót – könnyebb, mint gondolná

A holt-tengeri só a legjobb választás az otthon használható házi fürdősókhoz. Szárított virágokkal és gyógynövényekkel , valamint különböző olajokkal és illóolajokkal kombinálva olyan wellness-terméket hozhat létre, amely egyben nagy ápoló hatással is bír. A saját fürdősó elkészítéséhez mindössze néhány összetevőre van szüksége. Gyönyörűen csomagolva kedves ajándék is lehet barátoknak, ismerősöknek és rokonoknak.

Készítsd el saját fürdősóidat! Keverő tartozékok

 • 1 nagy tál
 • 1 kis tál
 • 2 kanál
 • Spatula vagy fakanál
 • Egyszer használatos pipetták

Készítsd el a saját fürdősóidat: Csomagolóanyag

Készíts saját fürdősót: Alaprecept

Illóolajok keverékei

Keleti:

Frissítő:

Harmonizáló:

Relaxáló:

Tipp**: A zsírok és olajok, valamint az üvegek és egyéb kiegészítők a
Naturwarenshop Dragonspice.deoldalon kaphatók!

Készítsen saját fürdősót – így készítse el!

Mérje ki a sót, és készítsen elő egy nagy tálat. Most cseppenként csepegtesse az illóolajokat a sóba. Ha közben egy spatulával vagy fakanállal megkevered, az illat intenzitását használhatod irányadónak. A sót most óvatosan keverje meg, hogy az illóolajok egyenletesen eloszolhassanak. Ezután keverje bele a szárított virágokat és gyógynövényeket, és ismét keverje össze.

Tipp: A legegyszerűbb úgy adagolni, ha néhány nappal a fürdősó elkészítése előtt elkészítjük az illatkeveréket. Ez időt ad az illóolajoknak, hogy összeérjenek, és még harmonikusabb illatot hozzanak létre.

Példák házi készítésű fürdősókra inspirációként

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

3 Comments

 1. Hallo Marlies,
  bis jetzt habe ich mit dem Thermomix noch keine Erfahrung sammeln können. Aber vielleicht kann ich in Zukunft mal das ein oder andere Rezept liefern 😉
  mfg Stefanie

 2. Hii,
  hast du auch einen Beitrag darüber, wie man sein eigenes Badesalz mit einem Thermomix machen kann? Die Idee dazu habe ich hier bekommen http://badesalz-ecke.de/badesalz-selber-machen-thermomix/ aber irgendwie werde ich nicht so recht schlau aus dem Artikel. Mir scheint der Autor hat nicht sooo viel Ahnung davon. Vielleicht kannst du mir ja weiterhelfen?
  Viele Grüße
  Marlies

 3. Sehr schöne Ideen! 🙂
  Wieviel Salz benutzt man denn hinterher für ein Vollbad?

  LG

10 Trackbacks / Pingbacks

 1. Baderiegel selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Badezusätze selber machen - Baderiegel Rose | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. Badezusatz selber machen mit Kräutern, Milch und Sahne | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Badezusatz selber machen - fruchtiger Baderiegel | Naturseife und Kosmetik selber machen
 5. Baderiegel selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 6. Peeling mit Seifenflocken selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 7. Die Aromatherapie zur Steigerung vom Wohlbefinden | Naturseife und Kosmetik selber machen
 8. Peeling selber machen - das Zitronenpeeling | Naturseife und Kosmetik selber machen
 9. Seife selber machen - die meist gestellten Fragen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 10. Kostenlose Weihnachtsgeschenke in letzter Minute | Geschenkidee Guru

Comments are closed.