Készíts saját virágos szappanokat

Készítsen saját színes szappant

Készíts saját virágos szappanokat

A megfelelő szappanformákkal különösen szép szappanokat készíthetünk magunknak, amelyeket nemcsak mosáshoz, hanem a fürdőszoba díszeként is használhatunk. Könnyedén készíthetünk magunknak remek szappanokat a hangulatunkhoz vagy az év bármelyik időszakához.

A megfelelő szappanformáról

A szilikonformák ideálisak szappanok készítéséhez. Használhatók a normál szilikon sütőformák is, mivel ma már számos internetes boltban kaphatók. Míg régebben az emberek többnyire fém sütőformákat, fa szappanformákat vagy gyümölcslécsomagokat használtak, amelyeket aztán fóliával kellett fáradságosan kibélelni, addig ma már sokkal népszerűbb a praktikus szilikonformák használata a saját szappankészítéshez. A szilikonformák könnyen tisztíthatók, helytakarékosak, strapabíróak és sok nagyszerű formában kaphatók. Különösen praktikus az is, hogy a szappan könnyen kivehető a szilikonformákból.

Tavaszi szappanok – készítsünk saját virágos szappanokat

Egy egyszerű szilikonformát választottam tavaszi motívumokkal ezekhez a színes vendégszappanokhoz. A szilikonformák üregeit élénk színű szappanragasztóval töltöttem ki. Egy kiskanalat használtam, és a szappankeveréket cseppenként öntöttem a forma üregeibe. Ehhez előnyös az biztos kéz. Ha azonban valami mégis elromlana, a szappan még mindig letörölhető egy vattapamaccsal vagy ronggyal. A legjobb, ha az első szappanréteget rövid ideig hagyjuk száradni. Ez megakadályozza, hogy összekeveredjen a maradék szappanragasztóval, amelyet ezután a szokásos módon a szappanformába öntünk.

Glicerines szappan díszítéshez

Frühlingsseifen Frühjahrsseifen 001 Frühjahrsseifen 1A szappanforma mélyedései különösen jól kitölthetők glicerines szappannal. A glicerines szappant olcsón lehet kapni, és ha óvatos vagy a vásárláskor, akkor nem tenzidtartalmú rudakat kapsz, hanem átlátszó szappant, amely a kézzel készített natúr szappanhoz hasonlóan természetes zsírokból és olajokból készül.

Ezeket a glicerines szappanokat általában kis tömbökben szállítják, amelyekből a kívánt mennyiséget levághatja. A mennyiséget ezután a mikrohullámú sütőben felolvaszthatjuk. Megjegyzés: a szappan mennyiségétől függően elegendő néhány másodperc a mikrohullámú sütőben. A folyékony glicerines szappant ezután tetszés szerint szappanfestékkel színezheti, és közvetlenül a szappanformába öntheti. A glicerines szappan utána gyorsan megkeményedik, így nem kell sokáig várni, amíg a natúr szappan szappanragasztóját rákenheti.

Színes szappanok – minta recept

Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a szappankészítés előtt fontos az alapos előkészítés. Ha nincs tapasztalatod a saját szappankészítésben, akkor először tájékozódj a szappanfőzés folyamatáról. Hasznos lehet a„Kreatív szappanok, könnyen elkészítheted magad” című ebookunk.

A szappan a szokásos módon és a biztonsági előírások betartásával készül.

1. A lúg és a zsírok összekeverése előtt a glicerines szappant mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, tetszés szerint színezzük, majd óvatosan a szilikonforma üregeibe öntjük. Itt nyugodtan és óvatosan kell dolgoznia, különben gyorsan elromlik valami. A glicerines szappan most néhány percig megkeményedhet.

2. Most keverjük össze a természetes szappanunkból származó zsírokat és a lúgot, és sűrítsük be a keveréket. Ehhez a szokásos módon használjunk botmixert. Amint a szappanragasztó folyós (pudingszerű, nem túl folyós), öntsük közvetlenül a szappanformába a színes glicerines szappan tetejére.

3. A szappant most már a szokásos módon lehet szigetelni és megszilárdítani. A szappan érlelésére legalább 3 hetet hagyjunk.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API