Szappan recept: Készítsd el a saját borsmenta szappanodat!

Szappankészítés borsmentával

Készíts saját menta szappant
© FotoLyriX - stock.adobe.com

A saját kertben termesztett mentából saját borsmenta szappant készíthetsz. A borsmentás szappan elkészítési útmutatóját és receptjét itt találod.

Készítsen saját borsmenta szappant

Éppen három hete vettem egy apró kis borsmenta növényt a szupermarketben, és elültettem egy dézsába az erkélyen. Most a kis növény azzal fenyeget, hogy „túlnő a fejem fölött”. A növény egyre nagyobb és bokrosodik, és nem igazán tudom, mit kezdjek a mentával. Még mindig rengeteg laza borsmentateám van otthon, és ritkán főzök mentával. Ezért szerettem volna saját borsmenta szappant készíteni. Ehhez szedtem egy jó adag borsmentát, és erős teát főztem belőle. Természetesen ezt a teát jól lehűtöttem, majd betettem a hűtőbe. Ebből készült a lúg a borsmentás szappanhoz.

A szappan receptje – a borsmentás szappan hozzávalói

Mint mindig, az összetevők helyettesíthetők vagy más mennyiségben is felhasználhatók. A NaOH mennyiségét saját magának kell kiszámítania, és szándékosan nincs itt feltüntetve.

A szappan elkészítése – hogyan készítsd el a szappant magadnak

A szappankészítést nem szabad sietve végezni, mivel erősen maró lúgot használunk. Ha még soha nem készített szappant, akkor ismerkedjen meg e-könyveinkkel . Mindenki másnak: csak megfelelő védőruházatban és a biztonsági szabályok betartásával készítsen szappant.

  • A kókuszolajat kimérjük és egy serpenyőben a tűzhelyen felolvasztjuk. Miután a serpenyőt levettük a tűzről, hozzáadhatjuk a sheavajat. Ezután a többi olajat is hozzáadjuk a fazékhoz.
  • A teát előző nap készítettük el, és most jól lehűtve elkészítjük a lúgot. A lúgot ezután a szokásos módon kb. 30 °C-ra kell lehűteni.
  • Miután mind a zsírok, mind a lúg elérte a kívánt hőmérsékletet, az alkotóelemek egyesíthetők.
  • Sűrítse be a szappanragasztót, illatosítja az illóolajokkal és formázza.

Ha enyhe hámlasztó hatást szeretne, két teáskanál finomra őrölt mentát is keverhet a szappanragasztóba. Én a szárított leveleket használtam, ledaráltam, és néhány órán keresztül hagytam az olajban áztatni. Ez a trükk biztosítja, hogy a szappanban lévő fűszernövénydarabok később ne karcoljanak.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API