Készíts saját testfröccsöt – frissítő a forró napokon

Hogyan készítsünk egy egyszerű bodysplash-t magadnak

Készítsen saját háztartási tisztítószert

Most, hogy egyre melegebbek a napok, valami frissítőre vágyik az irodában. Erre remek lehetőség a testfröccs, amelyet egyszerűen csak egy porlasztó segítségével fújhatsz magadra. Egy ilyen frissítő spray elkészítése egyszerű és kezdőknek is való, mi pedig eláruljuk, hogyan készíthetsz magadnak testspray-t:

Készítsd el a saját testfröccsödet – gyorsan és egyszerűen, sok hozzávaló nélkül

Mindössze néhány összetevőre van szükséged, ha saját frissítő testpermetet szeretnél készíteni. Az összetevőket egyszerűen lemérjük és összekeverjük, majd egy szórófejes flakonba töltjük. Ha nincs kedved sok hozzávalót vásárolni, vagy csak gyorsan szeretnél egy nagyszerű terméket, akkor egyszerűen vásárolhatsz illatos hidrospray-t is, öntsd egy szórófejes flakonba, és vidd magaddal a munkahelyedre. Csak arra ügyelj, hogy a testpermetet ne hagyd közvetlen napfényben, és ne tárold forró hőmérsékleten.

Egyszerű testpermet hidrolittel

A borsmenta hidroszol ideális a nyárra. Hűsít és segít a duzzadt lábak és lábfejek esetén. A borsmenta hidroszol még rovarcsípésekre is ajánlott. Így valóban ideális egyszerű testpermetként használni. Ha valami mást szeretne kipróbálni, vagy nem tetszik a hidrol finom illata, természetesen más hidrolokat is használhat. Az ajánlott testfröccsök közé tartozik a levendula hidrol, a citromfű hidrol és a rózsa hidrol.

Hogyan készítsünk magunknak frissítő testfröccsöt?

A hidrolát, alkoholt és illóolajokat tartalmazó házi testfröccs különösen kellemes felfrissülést nyújt. Ha legalább 20 %-os alkoholt használsz, nincs szükség tartósításra. Ha kevesebb alkoholt használunk, célszerű kis mennyiségben elkészíteni a testfröccsöt, és néhány napon belül elhasználni. Ezért jobb, ha néhány naponta új testpermetet készítünk. Ez sem jelent különösebb problémát, hiszen a testspray készítése valóban nagyon egyszerű és nagyon gyors.

A házi készítésű testpermet alapreceptje

Amikor illóolajokat választasz a testspray készítéséhez, ne csak az illatot vedd figyelembe, hanem azt is, hogy az illóolaj napstabil-e. A következő illóolajok ezért alkalmasak:

További adalékanyagok a Splash-ben

A drogériában kapható testspray általában főként alkoholt, vizet és illatanyagot tartalmaz. Egy testspray-nek ennél többre nincs szüksége. Ez a fajta termék kevésbé a bőrápolásról szól, sokkal inkább arról, hogy kellemes felfrissülést nyújtson. Ha mégis több ápolásra vágyik, növelheti a fröccsben lévő olaj mennyiségét, és olyan adalékanyagokat használhat, mint a glicerin és a panthenol. Az aloe vera szintén népszerű összetevő.

A mentol viszont különösen kellemes a még intenzívebb hűsítő hatás érdekében. A mentol kristályos szilárd anyagként kerül forgalomba, amelyet először alkoholban kell feloldani. Ez általában eltart egy darabig, ezért egy kis türelemre van szükség. A munka azonban megéri, hiszen a testfrissítést sokkal hűvösebbnek érezzük a mentollal. A mentolt azonban nem mindenki tolerálja jól, ezért mindenképpen óvatosnak kell lenni. A bodysplashben lévő 2-0,3%-os mennyiség (kb. 3-5 mentolkristály 100 g-onként) teljesen elegendő, és jó hűsítő hatást biztosít.

És még egy tipp: egyszerűen rázza fel a Bodysplash-t erőteljesen minden használat előtt. Ez újra összekeveri az összes összetevőt.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API