Készítsen saját enyhe szappant olívaolajjal

Szappanrecept olívaolajjal, rizscsíraolajjal, kókuszolajjal és shea vajjal

Szappan olívaolajjal
Enyhe házi szappan

Az olívaolajból saját magadnak enyhe szappant készíteni nem olyan nehéz, és akkor is jó ötlet, ha száraz, érzékeny a bőröd. Az olívaolaj kiváló olaj a szappankészítéshez. Ez azért van, mert különösen enyhe, kompatibilis szappanokat készít, és elég keményre is teszi őket. Mivel azonban az olívaolajnak a házi készítésű szappanokban vannak hátrányai is, a sok olívaolajat és néhány más növényi olajat és zsírt tartalmazó szappanrecept jó alternatívája a tiszta olívaolajos szappanoknak.

Készítsen saját szappant olívaolajjal – enyhe és tápláló, de hosszú ideig puha is lesz

A tisztaolívaolajos szappan jól ismert és népszerű, mert enyhe és gyengéd a bőrhöz. Az olívaolajos szappanok jól tolerálhatók, ezért ideálisak a száraz, érzékeny és irritált bőr számára. Ez az oka annak, hogy a legtöbb amatőr szappankészítő olívaolajjal szeretné elkészíteni a saját szappanját. A 100% olívaolajjal készült szappanok hátránya azonban, hogy nagyon sokáig kell száradniuk és érlelődniük. Körülbelül 6-8 hónapos érlelés után az olívaolajos szappan kemény és enyhe. De még ennyi tárolási idő után is zsíros lehet mosáskor, és alig képez habot. Ha ez nem tetszik, és gyorsabban szeretné használni a szappant, akkor mindig más olajokat is érdemes a szappanreceptbe tenni. Ezek javíthatják a szappan tapintását és megjelenését, és javíthatják a habzás minőségét .

Készítsd el saját magad az enyhe szappant olívaolajjal – recept

  1. A kókuszolaj és a rizscsíraolaj támogatja a kellemes habképződést. A sheavaj még több ápolást biztosít. Lágysága miatt ez a szappan ideális száraz, érzékeny bőrre.
  2. Mielőtt elkezdené a szappankészítést, kérjük, emlékezzen a biztonsági utasításokra , vagy nézze át őket még egyszer. Tehát készítse elő a kesztyűt, a védőszemüveget és az arcmaszkot.
  3. Most a szokásos módon mérd ki a desztillált hideg vizet, add hozzá a sót és a NaOH-t, és keverj össze mindent óvatosan és alaposan. Ezután hagyjuk a lúgot jól kihűlni.
  4. Melegítsd fel az olívaolajat, a kókuszolajat és a rizscsíraolajat, majd add hozzá a sheavajat és a ricinusolajat. Hagyja, hogy a sheavaj megolvadjon. A zsírok és olajok most már szintén lehűlhetnek.
  5. Ezután a szokásos módon adjuk hozzá a lúgot a zsírokhoz, keverjük össze a keveréket botmixerrel, és botmixerrel addig keverjük, amíg a szappankeverék besűrűsödik. Sűrűsödnie kell, de még mindig önthetőnek kell lennie.
  6. Most öntsük a szappant egy szappanformába, fedjük le, és hagyjuk pihenni körülbelül 24 órán át. Ezután vegyük ki a formából, és ha szükséges, vágjuk fel. További 6 hét elteltével az enyhe olívaolajos szappan készen áll a használatra.

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*