Készíts saját konfetti szappant

Természetes szappan átlátszó szappannal

Konfetti szappan

Még a kezdők is elkészíthetik saját konfetti szappanjukat. Mindössze szappanmaradékokra vagy némi formaszappanra és egy megfelelő szappanreceptre van szükséged. A saját konfetti szappan készítésének módját illusztrált útmutatónkból megtudhatja:

Nehézségi szint: könnyű

Formaszappan: Szappanforma: Normál blokkforma

Keverő tartozékok: A kívánt színszámtól függően kb. 2-4 további edény a színek keveréséhez, edények a glicerines szappan felolvasztásához a glicerines szappan, hámozó vagy konyhai reszelő a reszelt szappan készítéséhez, Lapos edény a színes glicerines szappan kiöntéséhez

Recept: 200 g babassu olaj, 150 g repceolaj, 150 g olívaolaj, 150 g rizscsíraolaj, 100 g kókuszolaj, 100 g shea vaj, 60 g sárgabarackmagolaj, 50 g mandulaolaj, 40 g kakaóvaj, 8 %-os szuperzsírozáshoz számítson NaOH-t, 310 g hidegen desztillált víz, kb. 300 g glicerinszappan

Színezőanyag: 1 teáskanálnyi Titán-dioxidot a lúgba, szappanfesték aqua, indigó, sárga és zöld (folyékony szappanfesték a Gracefruit szappanfesték)

Illatanyag: uborka parfümolaj a következőből Gracefruit

Konfetti szappanok szintén jó módja a maradék szappan felhasználásának. Ha gyakran készít szappanokat gyakran, akkor mindig maradnak csúnya szappandarabok a széleken, vágott szappanok vagy egyszerűen csak maradékok otthon, amelyeket már senki sem akar felhasználni. Ezek a darabok finom csíkokra vághatók egy hámozóval, vagy a kisebb darabokat különböző formákra faraghatjuk különböző formákban. A darabokat vagy közvetlenül a szappanformába helyezik Közvetlenül a szappanformába helyezik, és frissen készített szappanragasztóval öntik le, vagy közvetlenül az edényben lévő szappanragasztóhoz adják és belekeverik.

Készítsen saját konfettiszappant – így készül

az első lépés a glicerines szappan elkészítése. A kívánt színmennyiségtől függően ossza el az átlátszó szappan mennyiségét. Én négy színnel festettem a glicerines szappant.

Glycerinseife Gießseife färben
Az öntőszappan színezése

melegítsd fel az átlátszó szappant a mikrohullámú sütőben. Néhány másodperc általában elég ahhoz, hogy a teljes massza megolvadjon. Ezután színezze a szappant a kívánt módon, és öntse egy lapos formába.

a szappan most már kihűlhet. Rövid idő után a hűtőszekrényben újra megszilárdul, és ezután reszelővel vagy hámozóval tovább lehet dolgozni. Tetszés szerint reszeljünk le vékony vagy vastagabb szálakat, és ha akarjuk, tekerjük fel őket. Apró kockákra is vághatja.

a feldolgozott glicerines szappant ezután közvetlenül a szappanformába öntjük közvetlenül a szappanformába töltjük.

Glycerinseife
Reszelje finomra a glicerines szappant, vagy vágja durva darabokra (a kívánt megjelenéstől függően)
Seife selber machen
Transparentseife geraspelt
A szappanforgácsokat közvetlenül a szappanformába helyezzük

Ezután a fenti recept szerint (vagy más szappanrecept alapján) a szokásos módon, a biztonsági szabályok betartásával készítse el a natúr szappant, a kissé besűrűsödött szappanragasztóhoz adja hozzá az illatanyagot, majd egyszerűen öntse a formába, közvetlenül a reszelt glicerines szappanra. kopogtassa meg a formát néhányszor egy kemény felületen, hogy a szappanragasztó kifolyjon a glicerines szappandarabok között, és ne maradjanak lyukak a kész konfetti szappanban.

Konfettiseife selber machen
Konfetti szappan formázó szappannal

A házi készítésű konfetti szappan tartozékai

A szappanhoz a kívánt zsírok, olajok és a NaOH mellett természetesen egyéb összetevőkre is szükséged lesz, amelyeket könnyen megrendelhetsz az interneten.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*