Az avokádóolajjal és mandulatejjel készült mandulatejes szappan ideális az érzékeny bőr ápolására és a hideg évszakban való használatra. Ha bőröd hajlamos kiszáradni a fűtőlevegőtől és a hidegtől, nem árt az extra odafigyelés a mosakodás során. A mandulatejes szappan receptje egyszerű és egyszerű.
A mandulatejes szappan avokádóolajjal és méhviasszal készült összetevői
Azavokádóolaj ideális az érzékeny és száraz bőrre, sőt, még a neurodermitiszben vagy pikkelysömörben szenvedők is jól tolerálják. Rengeteg okunk van tehát arra, hogy tápláló szappant készítsünk avokádóolajból. Mivel a tiszta avokádóolajos szappan meglehetősen kemény és kellemes tapintású, de kevés habot képez, a natúr szappanhoz habosító zsírt és habosító összetevőt is adunk. Babassu olajat és ricinusolajat használtak. Ha nincs otthon babassuolaj, akkor kókuszolajjal is helyettesíthetjük. Egy kis méhviasz gondoskodik arról, hogy a szappan még szilárdabb legyen, és már néhány órával a készítés után könnyen vágható legyen. Mandulatejet választottunk alapnak, hogy tovább fokozzuk a szappan hidratáló tulajdonságait és krémes habot hozzunk létre. A mandulatejet ráadásul könnyen elkészíthetjük magunk is.
Meg kell jegyezni, hogy az avokádóolaj némileg átjön a natúr szappanban, mind a színe, mind a saját illata tekintetében. Az illatnak ezért leginkább az olaj illatához kell illeszkednie. Mivel a méhviasz miatt a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik, ez a szappanrecept kevésbé alkalmas márványozásra. Egyszerű cserépben való márványozás lehetséges, de finomabb márványozás nem.
Mandulatejes szappan recept avokádóolajjal, méhviasszal és mandulaolajjal
Körülbelül 10 darab szappanhoz
- 410 g avokádóolaj
- 400 g babassu olaj
- 80g mandulaolaj
- 40g ricinusolaj
- 25g sárga méhviasz
- Számítsa ki a NaOH mennyiségét saját maga
- 350g mandulatej jéghidegen
És így készül
Ha még sosem készítettél saját szappant, akkor először nézd meg itt.
A szappankészítés során mindig tartsd be a biztonsági szabályokat.
- Az előzőleg elkészített és lehűtött mandulatejből készítsd el a lúgot, a biztonsági szabályok betartásával.
- Az avokádóolajat, a mandulaolajat, a ricinusolajat és a méhviaszt tegye egy edénybe, és olvassza meg a méhviaszt.
- A keveréket csak rövid ideig szabad hagyni kihűlni, mivel a méhviasz 60 °C körül kezd ismét megszilárdulni. A munkát tehát még forrón kell folytatni.
- Vegye le a serpenyőt a tűzről, és készítse elő a szappanformákat és az illatanyagokat.
- Adja hozzá a lúgot az edényben lévő zsírokhoz, és homogenizálja a keveréket botmixerrel, hogy besűrűsödjön.
- Adja hozzá az illatanyagokat és szükség esetén a színezékeket és egyéb összetevőket, keverjen össze mindent jól, majd öntse a szappankeveréket közvetlenül a mellékelt szappanformákba.
- Fedje le a szappanformákat, és enyhén szigetelje le.
A szappan 24 óra elteltével készen áll a formázásra. Ezután könnyen vágható, és körülbelül négy hét múlva felhasználható.
Termékek hirdetési partnere**[amazon box=” B074S3VJDF, 1693597748, B07DCMMNL5″ grid=”3″]