Készítsd el saját szappanszívedet – egy kedves ajándék anyák napjára

Készítsen saját szappant ajándékba

Seife selber machen
Szappanszívek ajándékba

Idén is anyák napja van. És ha idén valami igazán különlegeset szeretnél adni anyukádnak, egyszerűen mondj le a tipikus virágcsokorról, és készítsd el te magad az ajándékot. A DIY szappanok nagyszerűek, hiszen melyik anyuka ne örülne egy házi készítésű ajándéknak, ami ráadásul jól is néz ki és olyan csodás illatú, mint a szappanszívünk?

A saját szappankészítés nem csak egy nagyszerű hobbi. Mert a házi készítésű szappannal mindig, minden alkalomra van megfelelő ajándékod. Ez vonatkozik a néhány hét múlva esedékes anyák napjára is. Anyák napja alkalmából íme egy virágillatú szappanszívek receptje. És hogy a szappan a megadott időpontra készen legyen, legalább 4 héttel anyák napja előtt kész legyen. Ennek oka, hogy a szappannak szüksége van egy kis időre a pihenéshez. Ettől szilárdabb, enyhébb lesz és jobban habzik.

Szappanszívek anyák napjára – a szappan receptje (pálmaolaj nélkül)

A cél az volt, hogy egy szilárd szappant készítsek, amely csodálatos illatú és jól habzik. A pálmaolajat teljesen kihagytuk ebből a receptből. Ehelyett a szappanrecept kakaóvajat, sheavajat, sztearinsavat és kókuszolajat tartalmaz, amelyek keményítik a szappant. Az olívaolaj szintén kemény szappant eredményez. A sztearinsav és a ricinusolaj a kókuszolajjal együtt szintén stabil és buja habot biztosít. A hab minőségét és a szappan állagát a porcukor fokozza.

Így készült ez a szappanrecept:

Kb. 500 g kb. 10-20 szappanszívhez, mérettől függően (10% szuperzsírosítás)

És így készítsd el a szappant magadnak

Fontos: Ha még soha nem készítettél szappant, kérjük, először olvasd el az e-könyvet, és tudj meg többet a szappankészítésről. Mivel lúggal dolgozol, alapos előkészítésre van szükség.

Kérjük, tartsa be a biztonsági utasításokat !

  1. Először a kókuszolajat, a kakaóvajat és a sztearinsavat mérjük ki és olvasztjuk fel egy edényben. Ezután a lábast levehetjük a tűzről, és hozzáadhatjuk a sheavajat. A lúgot mindig NaOH-ból és vízből készítem, kb. 80%-ban jégkocka desztillált vízből és 20%-ban desztillált, fagyasztásmentes vízből. Így alapvetően használatra kész, azaz már kellően hideg. Miután a lúgot összekevertük és félretettük, az olajokat (olíva-, repce- és ricinusolaj) hozzáadhatjuk az edényben lévő zsírokhoz (ügyeljünk arra, hogy a sheavaj teljesen felolvadjon). Ismét jól keverjük össze.
  2. Miután a lúg és a zsírok kihűltek (kb. 30-35 °C-ra), hozzáadom az előzőleg kimért és szitált porcukrot a zsírhoz Az előzőleg lemért és szitált porcukrot hozzáadom a zsírhoz, és jól elkeverem. A lúgot ezután egy szitán keresztül a zsírral együtt az edénybe öntöm. Kérjük, hogy legkésőbb ennél a lépésnél ne felejtsünk el védőszemüveget és kesztyűt viselni.
  3. Keverje a keveréket homogénre, és botmixerrel sűrítse be. Ezután vegyük ki a keverék felét, és színezzük be tetszés szerint (itt rózsaszín agyaggal). Mindkét felét illatosítjuk és márványozzuk a fazékban.
  4. Most már csak annyi a dolga, hogy a szappankeveréket a mellékelt formákba öntse. A szilikonformák ideálisak a sütéshez. Szigetelje jól a szappant, mivel az egyes formákban kevésbé jól gélesedik a szappan.

Tipp: Ha a zsírok és a lúg jól ki tud hűlni, és nem használunk sűrítő illóolajat, a szappanragasztó sokáig folyékony marad. Így van elég idő a márványozásra. A márványozással és a szappankészítéssel kapcsolatos tippeket itt találja:

Saját szappankészítés, márványozó szappan és saját tejszappanok készítése

A gyártás után a szappanszíveknek 24 órán át kell a formában maradniuk. Ekkor már megszilárdulnak, és könnyen kivehetők a formából (amennyiben nem használunk túl sok vizet a lúghoz). Ezt követően legalább négy hétig ajánlatos tárolni. Minél tovább tároljuk a szappanokat, annál szilárdabbak és termékenyebbek lesznek. A kis szappanokat organza tasakokba csomagolva ajándékba is lehet adni.

Megjegyzés: A házi készítésű szappanokat nem szabad minden további nélkül ajándékba adni. Kérjük, olvassa el ezt a cikket: https://szappanszerelem.hu/hazi-keszitesu-kozmetikumokat-ajandekozni-szabad/

Tipp: Az Amazonon nagy választékban találsz praktikus szilikonformákat szappankészítéshez!

Seife selber machen Früchtetraum

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API