Baobab olaj – az afrikai szépítőszer

Baobabolaj kozmetikai termékekben

Baobaböl in Kosmetik
© Dudarev Mikhail - stock.adobe.com

A baobabolaj egy meglehetősen ismeretlen bőrápoló olaj. Mivel azonban számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és különösen a száraz bőrt és a repedezett bőrfelületeket képes táplálni és regenerálni, érdemes közelebbről is megismerkedni a baobabfa olajával.

Baobab olaj a baobabfából

INCI: Adansonia Digitata magolaj

Az afrikai baobab, ismertebb nevén az afrikai baobabfa a trópusi Afrika legismertebb és legjellegzetesebb fafaja. A fa akár 25 méter magasra is megnőhet, és akár 500 évig is élhet. Levelei, kérge, gyümölcse és gyökerei felbecsülhetetlen értékűek a helyi lakosság számára, mivel élelmiszerként és gyógyszerként használják. A gyümölcsöket fertőzések kezelésére, a leveleket gyomor-bélrendszeri betegségek, a magokat pedig szív- és májbetegségek, valamint malária ellen használják. Ebben az országban az olaj különösen érdekes.

Értékes baobab-összetevők

A gyümölcsök nagy arányban tartalmaznak C-vitamint. A levelek különösen gazdagok tanninokban, katechinekben és flavonoidokban. A tanninok gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatásúak, míg a flavonoidok és a katechinek igen hatékony antioxidáns hatásúak. A magból kivonható a gyógyító hatású baobabolaj, amely hidegen sajtolt, diószerű, természetes illatú.

A baobabolaj alkalmazása

A baobabolaj regenerálja a szöveteket, rugalmasságot és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. Ideális masszázsolaj, de csak bizonyos testrészekre is alkalmazható. A baobabolaj például állítólag képes csökkenteni a striákat, és segít a bőr helyi repedezése ellen. Az olaj a jellemzően száraz bőrfelületekre, például a kézre vagy a könyökre is bemasszírozható, mivel hidratáló hatású és gyorsan felszívódik. A bőr érezhetően puhábbá és rugalmasabbá válik. A baobabolaj magas arányban tartalmaz telített zsírsavakat, és különösen jól védi a bőrt a kiszáradástól, mivel véd a transzepidermális vízveszteség ellen.

Az olaj azonban nemcsak a bőrön használható, hanem a körmök és a haj természetes módon hatékony ápolószere is. Hosszú távú használata erősíti a körmöket és fényesen tartja a hajat.

Baobab olaj a természetes szappanokban?

A baobabolaj természetesen szappanösszetevőként is használható. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a baobabolaj természetesen meglehetősen koncentrált, és szappanban biztosan nem fogja ugyanazt a hatást kifejteni, mint krémben vagy más bőrápoló termékben. Ha mégis szappanban szeretné használni a baobabolajat, akkor takarékosan kell bánni vele. Nagyon jól hozzáadható OHP szappanokhoz vagy a maradék szappanok olvasztásakor és szappanragasztóvá történő feldolgozásakor. Hidegen kevert szappanokban azonban elegendő kis mennyiségben baobabolajat használni. Ebben az esetben a legjobb, ha az olajat a szappanragasztó besűrűsödése után adjuk hozzá.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API