Bogyóviasz – krémek és ajakápoló termékek összetevője

Bogyóviasz a vegán natúrkozmetikumokhoz

A bogyóviasz a méhviasz vegán alternatívája. Mivel azonban a bogyóviasz nem rendelkezik pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal, feldolgozásakor néhány dolgot figyelembe kell venni. A vegán viasz kiválóan alkalmas könnyű kenőcsök és ajakápolási termékek készítésére is.

INCI: Rhus Verniciflua Peel Cera

Bogyóviasz a natúrkozmetikumokban

A bogyóviaszt a lakkszumák vagy lakkfa bogyóinak terméshéjából nyerik. A lakkszumák a szumákfélék családjába tartozik, és főként India, Japán, Korea és Kína magasabb régióiban őshonos. A lazacszumák nedvét több mint 3000 éve használják a kínai lakk előállításához, amely a kínai és japán lakktermékekhez (urushi) szükséges. A fa akár 20 méter magasra is megnő, és lompos, szőrös levelei vannak. A bogyókat szedés után leforrázzák, a nyers viaszt lefejtik és kíméletesen feldolgozzák.

A bogyóviasz összetevői

A bogyóviasz tiszta növényi viasz, nagy arányban tartalmaz palmitin- és sztearinsavat, valamint japánsavat, ami viaszos jellegét adja. A viasz olvadáspontja 52 °C. Ez azt jelenti, hogy sokkal alacsonyabb hőmérsékleten olvad, mint például a méhviasz, ezért ideális a feldolgozáshoz. Nem szabad azonban egyszerűen helyettesíteni a keményebb méhviasszal vagy kandelillaviasszal. Mivel a bogyóviasz lágyabb és hamarabb olvad, kevésbé alkalmas például ápolórudakhoz való felhasználásra.

Krémekben és más kozmetikumokban való felhasználás

A vegán viasz különösen fontos szerepet játszik a rúzsok, szájfények vagy ajakbalzsamok előállításában, mivel sima és nem ragadós zsíros masszát eredményez. Lágy állaga miatt különösen alkalmas állagmegadó és hidratáló komponensként a krémek gyártásánál. Alacsony olvadáspontja miatt önmagában nem alkalmas a méhviasz helyettesítésére, de ideális összetevő például szájfény előállításához, mivel sima és nem ragadós állagú, és gélszerű termékmátrixot eredményez. A bogyóviasz legjobban ricinusolajban olvasztható, amely szintén nagyon fontos összetevője a természetes szájfénynek és ajakápoló termékeknek. Vegán ajakápolási termékek és egyéb vegán kozmetikumok előállítására is jól alkalmas.

A bogyóviasz nagyon jól használható O/W és W/O krémekben is. Konzisztenciaként szolgál, és – a méhviasszal ellentétben – lágyabb, kevésbé filmképző hatást kelt. Összességében tehát kiváló összetevője a natúrkozmetikai termékeknek. Azonban valamivel drágább, mint a méhviasz és más konzisztenciát adó viaszok.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API