DIY kozmetikumok férfiaknak is?

Hogyan ápolják magukat a férfiak, és hogyan lehet meggyőzni őket a barkácskozmetikumokról?

© Ezio Gutzemberg - stock.adobe.com

A barkácskozmetika elsősorban a nők közös hobbija. A férfi partner gyakran meg sem érti, amikor kipróbál egy új szappant vagy kikever egy krémet. Ha már unod, hogy olyanokat hallasz, hogy „És ez neked minek kell?” vagy „Miért nem veszed meg?”, akkor próbáld meg a saját kozmetikumaidat elkészíteni a férfi partnerednek, és győzd meg őt a DIY-kozmetikumok előnyeiről.

Férfiak és kozmetikumok – a lehető legegyszerűbbnek kell lennie

Aligha meglepő, hogy az ezen az oldalon található receptek iránti legtöbb megkeresés a nőktől érkezik. A férfiak egyszerűen nem szeretik a barkácskozmetikumokat. Amit azonban a férfiak szeretnek, az a típusuknak megfelelő kozmetikumok. Egyre több férfi tulajdonít jelentőséget a típusuknak megfelelő bőrápolásnak, amely lehet természetes vagy akár vegán is. A trend tehát a férfiak számára sem teljesen elveszett. Az egyik különleges termék, amit a férfiak már régóta nagyra értékelnek, a borotvaszappanok. Ezek a különleges szappanok számos előnnyel rendelkeznek a szupermarketből származó borotvahabbal és -géllel szemben:

  • A borotvaszappanok borotválkozás közben táplálják a bőrt
  • A borotvaszappanok lehetővé teszik, hogy a szakállszőrszálak jobban megduzzadjanak, és így könnyebbé teszik a vágást
  • A borotválkozás alaposabb
  • A borotvaszappanok használatával a bőr kevésbé irritálódik borotválkozás után

A borotvaszappanok mint ideális férfiápolószerek

Rasierseife selber machenA fent említett előnyök mellett a tipikus borotvaszappanok, mint például a Haslinger vagy a Klar Seifen szappanjai, divatos retro megjelenéssel is rendelkeznek. Az ilyen típusú szappanokat általában klasszikus módon, borotvaecsettel és szappantartóval habosítják. És a legjobb az egészben, hogy saját magad is elkészítheted a férfi ápolószappanodat . Ha tehát különleges ajándékot szeretne adni a partnerének, akkor gyorsan főzhet magának borotvaszappant. A szappan stabil, krémes habzást ad a szappanhoz, amihez általában sztársavat, valamint zsírok és olajok kombinációját használják. A sztearinsav mellett ideális adalékanyag tehát a kókuszolaj, a babassuolaj, a ricinusolaj, a lanolin és egy kevés cukor. A kiválasztott illóolajok megvédhetik a bőrt az irritációtól, és fanyar, férfias illatot kölcsönöznek a szappannak.

Tipp: Ha sztearinsavat használ, ügyeljen arra, hogy az növényi eredetű legyen. A karbonsav a szappanosítás terméke, ezért állati olajok és zsírok is lehetnek kiindulási termékként.

Milyen egyéb ápolószereket kedvelnek a férfiak

A legtöbb férfi szereti a szappanokat. Az egyszerű, kézreálló, sok shi shi nélküli szappan a legtöbb férfi kedvence. Érdekes, hogy vannak olyan férfiak is, akik szappanokat készítenek. Ők azonban általában egyszerű szappanok készítésére szorítkoznak, bonyolult márványozás, színek, illatkombinációk stb. nélkül.

selber machenA szappanok mellett a férfiak különösen kedvelik a könnyű krémeket, amelyek nem túl gazdagok, hanem egyszerűen csak hidratálnak egy kicsit. Mivel a férfiak bőre több olajat termel, mint a nőké, a gazdag hidratáló krémek általában feleslegesek a férfiak bőrére.

A férfiaknak különleges kényeztetést nyújthatsz, ha házi készítésű masszázskészítményt adsz nekik. Elvégre melyik férfi ne élvezné a masszázst? A masszázsolaj néhány perc alatt elkészíthető, és különböző illatokkal ízesíthető. A tápláló masszázsgyertyák jelenleg különösen népszerűek. Aki egy ilyen masszázskoncerttel lepi meg a partnerét, biztosan nagy lelkesedéssel fogadja.

Fürdéshez a férfiak az egyszerű habfürdőt vagy a fürdősót részesítik előnyben. Mindemellett megpróbálhatod, hogy készítesz a partnerednek egy kellemes, barkácsolt fürdőterméket. Nem kell, hogy az a rózsaszín olvadó fürdőszív legyen. Egy fás jegyeket tartalmazó fürdőszelet vagy egy „férfias” szilikonformába öntött egyszerű fürdőadalék is ajánlott. Ma már szerszámok, autók vagy a női mell alakú szilikonformák is léteznek… Minden, amire a férfiszív vágyik.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API