Házi kozmetikumok megőrzése

Meg kell őrizni a barkácskozmetikumokat?

Kozmetikumok tartósítása

Ha saját kozmetikumokat szeretne készíteni, előzetesen el kell sajátítania néhány alapismeretet. Ebbe beletartozik a kozmetikumok tartósításának témája is. A tartósítás ugyanis nem is olyan egyszerű, de sok termék esetében elengedhetetlenül fontos. Itt megtudhatod, hogyan tartósíthatod a kozmetikumokat, és mely termékeket kell valójában tartósítani.

Kozmetikumok tartósítása – Mely kozmetikumokat kell valójában tartósítani?

A barkácskozmetikumok területe hatalmas. Elvileg mindent magunk is elkészíthetünk otthon, a könnyű testápolótól a rúzsig. Ahhoz azonban, hogy igazán tetszetős, hatékony kozmetikumokat tudjunk otthon készíteni, sok alapismeretre van szükségünk a felhasznált növényi olajokról, hatóanyagokról, tartósítórendszerekről stb. hiszen például egy krémet elég nehéz úgy elkészíteni, hogy kellemes érzetet hagyjon a bőrön, könnyen felvihető legyen, ne fehérítsen, jó illata legyen, sokáig tartson, és a kívánt hatást is elérje. Ahhoz, hogy a saját bőrünkre tökéletesen testre szabott krémet készíthessünk, ismernünk kell a rendelkezésünkre álló emulgeálószereket. Azt is tudnunk kell, hogy melyik növényi olaj hogyan viselkedik a bőrön és a krémben. És ami a legfontosabb, hogy nagyon higiénikusan kell dolgoznunk, és mindig a receptúrához illő, stabil tartósítószer-rendszert kell választanunk. A krém ugyanis víz és zsír keveréke, amelyet emulgeálószerek segítségével stabil egységgé alakítunk. És valahányszor vizet használnak egy kozmetikai termékben, a tartósítás kötelező. A tartósítószer megakadályozza a mikrobiális szennyeződést.

Ha viszont nem használunk vizet a kozmetikumokban, akkor nem kell tartósítani. Az olajok azonban elszíneződnek, de a tartósítószerek ezt nem akadályozzák meg. Ezért mindig ajánlatos a házi készítésű termékekben csak friss olajokat és zsírokat használni, a kozmetikumokat gyorsan elhasználni, és ha szükséges, antioxidánst adni hozzá, hogy a zsír vagy olaj eltarthatóságát növeljük. A tiszta olaj- és zsírkeverékeket sötét és hűvös helyen is tárolhatjuk. Így nem romlanak el olyan gyorsan.

Ezért sokkal könnyebb saját maga vízmentes kozmetikai termékeket készíteni. Ezek közé tartoznak például a testvajak, masszázs- és fürdőolajok, kenőcsök és zsíros krémek, fürdőbombák és fürdőgolyók, testradírok, ajakápolók és természetesen a por állagú maszkok és hasonlók, amelyek csak közvetlenül használat előtt érintkeznek vízzel. A szappanokat otthon is könnyedén elkészítheted, hiszen ezek nem igényelnek tartósítószert.

A a vízmentes kozmetikumokhoz a legjobb, ha mindig friss zsírokat és olajokat használunk Olajokat, nem pedig régi készleteket a kamrából. Ha pedig a kozmetikumok már önmaga állítja elő, természetesen a bio alapanyagok használata is Bio összetevők. Sárkányfűszer, egy nagyszerű webáruház nagyszerű webáruház a vérhigító kiegészítők, zsírok, olajok, viaszok és illóolajok számára.

Próbáld ki – fürdőbombák és fürdőcsokoládék a kezdéshez

Ha még nincs tapasztalatod a saját készítésben, először próbáld ki a fürdőbombák és fürdőcsokoládék készítését. Így megismerkedhet az első fontos természetes kozmetikai összetevőkkel, és felfedezheti különleges tulajdonságaikat. Mert minden olaj, minden zsír és minden viasz más és más. A sheavajat például mindig meleg, folyékony zsírban kell felolvasztani, és soha nem szabad közvetlenül magas hőmérsékleten melegíteni. Az illóolajok szintén nem szeretik a magas hőt, míg például a kozfát nagyon hőstabil. Próbáld ki tehát a kozmetikumok készítését az első egyszerű receptek segítségével. Hamarosan kedvet kaphat bonyolultabb kozmetikumok készítéséhez vagy a szappankészítés gyakorlásához.

A fürdőbombáktól a krémekig

A naturseife-und-kosmetik.de oldalon található információk segítségével megismerheti a házi kozmetikai termékek alapvető összetevőit, és első tapasztalatait szerezheti a kozmetikumok készítésében. Ezután eldöntheti, hogy szeretne-e egy lépéssel továbbmenni, és krémeket, sampont, tusfürdőt és egyéb vizes fázisú termékeket készíteni.

A saját kozmetikumok, például fürdőbombák, testvajak vagy szappanok készítése manapság nagyon népszerű. Sok kozmetikumkészítő „egyszerű” termékekkel, például fürdőbombákkal és hasonlókkal kezdte. Egy bizonyos ponton azonban néhányan szeretnének egy kicsit továbbmenni, és saját krémeket készíteni. A nehézség itt a krém szerkezetében rejlik. Mivel két fázisból áll (víz és zsírfázis), adalékanyagokra van szükségünk, hogy a két fázist stabil egységgé – nevezetesen tartós krémmé (emulzióvá) – dolgozzuk fel.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*