Készíts saját testvajat

Gazdag ápolás a száraz bőrnek

készítsd el a saját testvajadat
Készítsen saját kozmetikumokat

A testvaj használata különösen jót tesz a nagyon száraz bőrnek. A gazdag hidratálókrém ugyanis rengeteg olajjal látja el a bőrt. Ha száraz a bőröd, és szeretnéd gyorsan elkészíteni a saját hatékony testvajadat, akkor tényleg csak néhány percre és két-három összetevőre van szükséged.

Készítsen saját testvajat sheavajjal

A saját testvaj elkészítéséhez valójában csak két összetevőre van szükséged. Az egyszerű testvaj fő összetevője a shea vaj, amelyet kézzel nyernek ki a shea fa gyümölcsmagjából. A sheavaj előállítása meglehetősen összetett. Az a tény, hogy a sheafa csak körülbelül 20 év múlva hozza az első termését, egyértelművé teszi, hogy a gyümölcsmagokból nyert olaj mennyire értékes és különleges.

A gyümölcsöt a betakarítás után megpörkölik, összezúzzák és vízzel felforralják. Ez a folyamat során szabadul fel az értékes sheaolaj. Lehűlés után az olaj megszilárdul, majd sheavajként használható fel. A sheavaj hidratál, nagyon kíméletes a bőrhöz, és számos értékes összetevőt tartalmaz a bőr számára, például E-vitamint és allantoint. Ez még a legapróbb bőrrepedésekre is pozitív hatással van, ami természetesen ideális a száraz bőr számára. De ne aggódj, az allantoin a zsíros és hibás bőrre is használható. Nincs komedogén hatása. Az egyetlen hátránya, különösen a zsíros bőr esetében, hogy a sheavaj sokáig a bőrön marad, és zsíros réteget képez. Ha tehát nem feltétlenül hajlamos a száraz bőrre, akkor a shea krémünk (felvert shea vaj ) megfelelőbb lehet az Ön számára. Nézze meg a Massagebars, egy szilárd testvaj receptjét.

Testvaj recept mindössze két összetevőből

A sheavaj önmagában is nagyszerű bőrápoló termék, ha pedig intenzíven szeretnéd táplálni a száraz bőrt, akkor tisztán is alkalmazhatod, és gyengéden belemasszírozhatod a bőrödbe. A vaj testmeleg hatására elolvad. A testvajat azonban könnyebb alkalmazni, ha egy kis olajjal kevered. A növényi olaj hozzáadásával a zsírsavak szélesebb spektrumát is elérheti, ami általában jótékony hatással van a bőrre. Száraz, érzékeny bőr esetén a sheavajat mandulaolajjal keverheti. Használjon körülbelül 70% sheavajat és 30% mandulaolajat. Egy 100 g-os mennyiségnél ez például 70 g sheavaj és 30 g mandulaolaj lenne. A sheavajat lassan, alacsony hőmérsékleten olvasztjuk fel. Fontos, hogy a vajat ne melegítsük túlságosan, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ezt a folyamatot nem jól tűri, és „repedezetté” válik. Miután a vaj megolvadt, hozzáadjuk a mandulaolajat. Öntse a testvajat egy fertőtlenített üvegbe, és folyamatosan keverje, miközben kihűl. Amikor a vaj ismét megszilárdult, mindössze két összetevőből elkészítetted a saját testvajadat.

Hozzávalók a házi testvajhoz

Vásárolhat finomítatlan shea vajat és hidegen sajtolt Organikus mandulaolajat a Dragonspice Naturwaren – természetes kozmetikumok saját készítésben!

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*