Készítsen saját mosókrémet

Arctisztítás a gyengéd mosakodókrémmel

készítsen saját mosókrémet
Agyag mosókrém © Természetes szappan és kozmetikumok

Ezzel a recepttel elkészítheted a saját mosakodókrémedet zöld agyaggal vagy kaolinnal normál és zsíros bőrre. A természetes lemosókrémből csak nagyon kis mennyiségre és egy kevés vízre van szükséged az arctisztításhoz.

Készítsd el saját mosókrémedet

Az összetevők:

Ebben a receptben használjon hidrolátumot és agyagot a bőrtípusának megfelelően. A normál és érzékeny bőrre, valamint a világos, kombinált bőrre a kaolin, azaz a fehér agyag a jobb választás. A fehér agyag finom szemcséi nem irritálják a bőrt. A zöld agyag nagyszerű, ha zsíros a bőre, némi szennyeződéssel. Ebben az esetben a mandulaolajat szőlőmagolajra is cserélheti. A hidrolat kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ne csak a bőrtípusának megfelelő legyen, hanem tartósított is. Ebben az esetben a hidrolátum a vízfázis. Az előkonzervált hidrolát nem igényel további konzerválást a készítményben.

SCI felületaktív por

Ajánlott A zsíros, durva pórusú bőrre és szennyeződésekre szánt hidrolátok közé tartoznak a következők Boszorkánymogyoró-hidrolát, rozmaring-hidrolát, körömvirág-hidrolát és kakukkfű-hidrolát. Normál és enyhén érzékeny bőrnek viszont jót tesz a neroli, a rózsa, a körömvirág és a körömvirág hidrolátja és hársfavirág.

Az előállítási folyamat:

  1. Először is, mérje le a mandulaolajat egy kis edényben kis tálba, és melegítsük fel egy kicsit. Ezután feloldhatja a lizolecitint feloldjuk benne.
  2. Adja hozzá a hidrolátumot és a glicerint Olaj-emulgeálószer keverékhez, miközben folyamatosan keverjük. Az eredmény egy könnyű, meglehetősen híg Emulzió.
  3. Az utolsó lépésben mérje le az SCI és a Agyagot egy másik edénybe, majd adjuk hozzá az emulziót.
  4. Mindent jól keverjen össze, amíg egy szilárd paszta nem lesz belőle Paszta képződik.
  5. Öntse a mosókrémet egy lezárható Üvegbe.

Az eredmény:

Egy enyhe, mégis tisztító hatású mosókrém, amelyből tényleg csak nagyon kis mennyiségre van szükség. Az arctisztításhoz egyszerűen vegyen ki egy mogyorónyi mennyiséget a tégelyből a mosókrémből, és kenje el a benedvesített arcán. Masszírozza jól be, majd alaposan öblítse le tiszta vízzel.

Tipp: A ghassoulos arctisztító rúd (alternatívaként kaolinnal is készíthető) szintén gyengéden és gondosan tisztít.

Az összetevők**:

A tisztítókrém összetevői természetesen a KLICK – Naturwarenshop Dragonspice.de -nél kaphatók! A SCI felületaktív anyagot általában az Amazonról rendelem**. Ott finom por formájában kapható. Az SCI tűket, amelyek sok keverőboltban kaphatók, először meg kell őrölni.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*