Királyi zselé a kozmetikumokban

Készíts saját méhkozmetikumokat

Gelée Royale in der Kosmetik
© Heike Rau - stock.adobe.com

A méhpempő egy természetes termék, amely méhpempő és méhpempő néven is ismert. Számos tápanyagot tartalmaz, és táplálékkiegészítőként és kozmetikai termékek összetevőjeként egyaránt használják. Tudja meg, mire képes a méhpempő a kozmetikumokban.

Mi is pontosan a méhpempő?

A méhpempő – ahogyan a másik neve, a méhkirálynő tápláléklé is mutatja – az a tápláléklé, amellyel a valódi méhfélék családjába tartozó mézelő méhek királynőit lárvaként etetik. A méhpempő a dolgozó méhek szájüregi mirigyéből és a táplálékmirigyükből származó váladék keveréke.

Kezdetben minden méhlárvát ezzel a keverékkel etetnek. A harmadik lárvastádium után csak a méhkirálynő lárvák kapnak méhpempőt. A méhpempőt táplálékkiegészítőként vagy kozmetikumokban való felhasználásra szakosodott méhészetekben nyerik ki. Ragadós állagú, és a krémfehértől a sárgásbarnán át a feketéig sokféle színben kapható. Minél világosabb a zselé színe, annál jobb minőségűnek mondják.

Milyen előnyei vannak a méhpempőnek, és hogyan hat a bőrre?

A méhpempő nagyon tápláló. Körülbelül 60-70 százalékban vízből áll, és riboflavint, folsavat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, tiamint és más anyagokat tartalmaz. A méhpempő nagyon gazdag aminosavakban és fehérjékben, amelyek néha allergiás reakciókat okozhatnak. A natúrkozmetikában a méhpempőt elsősorban ekcéma és sebek kezelésére használják. Azt is mondják, hogy pozitív hatással van a viszketésre és a napégésre, és tápanyagokkal látja el a bőrt.

A kozmetikumokban a méhpempő állítólag segít hidratálni a száraz bőrt. Ezáltal helyreáll a bőr természetes rugalmassága, és az arcbőr üdébbnek tűnik. Ezenkívül a méhpempőben található 10H2DA zsírsav állítólag serkenti a természetes kollagéntermelést. Számos érdekes tulajdonsága van tehát, ami érdekessé teszi a méhpempő használatát a kozmetikumokban.

A méhpempő a kozmetikumokban

E tulajdonságok miatt a méhpempőt kozmetikai termékek gyártásában is használják. Különösen népszerű a bőrkrémek és krémek készítésénél, mivel hidratálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatású. Tápanyagokban gazdag összetevői miatt különösen az éjszakai ápolásban használják. A zselét napkrémekben vagy napozás utáni termékekben is használják, mivel védi a bőrsejteket az UV-A sugarak hatásaitól.

Ezenkívül a száraz bőrűek számára készült ápolási termékeket hidratáló hatása miatt méhpempővel dúsítják. Ez állítólag javítja a bőr nedvességháztartását, és csökkenti a száraz foltok kialakulását a bőrön. Gazdagsága ellenére nem hagyhat filmréteget a bőrön.

A méhpempőt néha az érett bőrre szánt bőrápoló termékekben is használják. Itt a méhből készült termék állítólag minimalizálja a ráncok kialakulását, és vizuálisan feltölti a meglévő ráncokat. A hidratáló hatást egyébként nem csak bőrápolási termékeknél használják ki. A méhpempőt hajápolási termékekben, például kondicionálókban és kezelésekben is használják.

A méhpempő a házi kozmetikumokban

A méhpempőt a lehető legfrissebben kell felhasználni, ezért a házi kozmetikumokat azonnal el kell készíteni és tárolni. A zselé több hónapig is eltartható légmentesen lezárt csomagolásban, öt fok alatti hűvös hőmérsékleten. Keverhető például krémhez. Ehhez két rész krémet és egy rész méhpempőt összekeverünk, majd úgy alkalmazzuk, mint egy normál arckrémet.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API