Láva agyag a gyengéd haj- és bőrtisztításhoz

Ghassoul hajmosáshoz

Láva agyag paszta
Láva agyag paszta

A lávaagyag, más néven mosóagyag vagy ghassoul, hatékony és teljesen természetes termék a bőr és a haj mosására. A ghassoul tisztán is használható, de szappanokban és más kozmetikai termékekben is felhasználható.

Láva agyag – Ghassoul

Ghassoul, kiejtése hasonló a rhassoulhoz, mosóagyagként vagy lávaagyagként is ismert. A lávaagyag kifejezés eredetileg a latin „lavare” igéből származik, ami azt jelenti, hogy „mosni”. A lávaagyag tehát nem a nagyszerű természeti termék előfordulását írja le, hanem inkább a ghassoul célját határozza meg.

A Rhassoul-t évszázadok óta használják a bőr és a haj tisztítására. A természetes lávaagyagot kizárólag a marokkói Atlasz-hegységben bányásszák. A lávaagyagot még mindig hagyományosan alagutakban és bányákban termelik ki, ahol az agyagásványt kitörik, majd megtisztítják. A napon történő szárítás után a lávaagyag felhasználásra kész. A ghassoul agyaghoz semmilyen adalékanyagot nem adnak hozzá. Ez azt jelenti, hogy valóban tiszta, szárított lávaagyagot vásárol, amelyet megszabadítottak a szennyeződésektől, és amely állítólag ideális hajmosásra és bőrtisztításra. Nagyon nagy felszívódási képessége miatt a Ghassoul pure kevés vízzel keverve helyettesítheti a sampont. A paszta felszívja a zsírt és a szennyeződéseket, megköti az összetevőket, és tiszta vízzel történő öblítéskor elszállítja azokat.

Lávaagyag mosóagyagként való használatra

A Ghassoul nagyon hatékony Amely akár tisztán is használható az arc, a test és a haj tisztítására És a hajra. Mivel a Marokkóból származó agyag ásványi anyag jól tisztít, de nem habzik de nem habzik, nem mindenki érzi jól magát a tiszta mosóagyag használatával A tiszta mosakodó agyag használata.

A Ghassoul agyag, más néven láva agyag, remek természetes termék a bőr és a haj tisztítására, akár habzás nélkül is. Ha teltséget és fényt szeretne a hajának, egyszerűen használhatja a mosó agyagot tisztán mosáshoz. Bizonyára megszokást igényel, de sok felhasználót hamar meggyőzött. A hagyományos felületaktív samponokkal ellentétben a lávaagyag nem szárítja ki a hajat és a fejbőrt, sőt, a gyors zsírosodás ellen is hat. Mivel a ghassoul agyag képes megkötni a zsír- és szennyeződésrészecskéket, ideális a kíméletes hajmosáshoz és arcmaszkok készítéséhez, és csodálatosan beépíthető bőr- és hajmosó termékekbe is. A receptúrákban ezért a ghassoul mosóagyagot többek között arctisztító bárokban és samponbárokban használjuk.

Egyébként a láva agyagot barna színben is beszerezheted és fehér színben. A fehér változat kaolinban gazdagabb. Ez a finomabb szemcséjű, mint a sötét színű agyag, és alkalmasabb az érzékeny és száraz bőrre Bőr. A barna föld magas szilíciumtartalmával kiválóan alkalmas a haj tisztítására, valamint maszkok és arcpakolások készítésére Maszkokhoz és arctisztító termékekhez zsíros és foltos bőrre.

Ghassoul hajmosáshoz

A ghassoul segítségével megtisztíthatja a haját egy gyengéden tisztítsa meg a haját. Mivel a tiszta tisztítószer nem tartalmaz felületaktív anyagokat, száraz hajhosszúságok száraz hajhosszok és törékeny hajvégek. Az előkészítéshez egy tiszta lávakavics sampon, használjon három evőkanál lávakavicsot, hogy kipróbálhassa és keverje ezt körülbelül 150 ml meleg vízbe. Ezt a keveréket nedves hajra kenheti ezt a keveréket a nedves hajra a zuhany alatt, majd a vékony pasztát gyengéden masszírozza a hajába és fejbőrébe. Nem lesz habos a haj. A tisztítás ennek ellenére garantált. Ezután öblítsen ki mindent jól. Ezután egy Savas öblítés ajánlott, hogy lezárja a hajszálakat és szép fényt adjon a hajnak A haj gyönyörű fényt kap.

Sok felhasználó arról számol be, hogy a haj mindig eleinte száraz és szalmaszerű. Néhányszori mosás után a Ghassoul agyaggal, mint samponpótlóval, a haj állítólag visszanyeri hajszálait természetes fényét és különösen puha lesz. A föld hozzájárul a bőr és a haj természetes egyensúlyához helyreállítja a bőr és a haj természetes egyensúlyát. A hagyományos samponok gyakran tartalmaznak erősen irritáló és szárító felületaktív anyagokat tartalmaznak. Ezek eltávolítják az olajat és a nedvességet a hajból és a fejbőrből, és És hosszú távon kiszárítják azokat. A Rhassoul Föld csak a következőkből vonja ki a felesleges olajat (amely csúnyán leülepedik a haj tövében).

És még akkor is, ha gyorsan kell csinálni, a tövek zsírosnak és szálasnak tűnnek, a nagy mosó agyag segíthet segíthet. A Ghassoul-t egyszerűen a száraz hajra szórhatod vagy kozmetikai kefével a port a zsíros tövekre. Ezután finoman masszírozza be, törölje szárazra törölközővel, majd alaposan fésülje ki.

Mennyi Rhassoul melyik hajtípushoz

Meg kell éreznie a megfelelő mennyiséget hajmosáshoz szükséges mennyiséget. Kezdetben kipróbálhatja 3 evőkanálnyi 150 ml meleg vízhez. A zsíros haj általában elvisel egy kis több mosakodó agyagot, ezért szükség lehet a ghassoul mennyiségének növelésére. Száraz haj és száraz fejbőr esetén néhány csepp növényi olaj hozzáadása a keverékhez szintén hatásosnak bizonyult Csepp növényi olaj hozzáadása a keverékhez.

Egyébként: A lávaagyag nem érintkezhet fémtárgyakkal, mivel a mosóagyag ásványi szerkezete érintkezéskor tönkremegy. Ezért a keveréshez mindig műanyag vagy fakanalat, valamint műanyag tálat, üveget stb. használjunk.

A ghassoul a szappanokban

A ghassoul természetesen szappanok adalékanyagaként is alkalmas. Használja például az agyagot az arcszappanokban zsíros, foltos bőrre, hajszappanokban és samponszappanokban. Itt talál egy gyógynövényes szappan receptjét is, amelyben a Ghassoult használtam.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*