Jól hangzik és jót tesz: a kakaóvajas természetes csokoládéradír szappan. A kézzel készített szappan jól hámlaszt, csokoládé illatú, tökéletesen tisztít és táplál.
Készíts saját szappantcsokoládéval: Rendszeresen hámlasztani kell a bőröd, különösen most, hogy a nap, a klór és a sós víz megterheli, és hajlamos lehet a száraz, hámló bőrre. Egyébként az a hír járja, hogy a hámlasztások „ledörzsölik” a bőr barnaságát. Ez természetesen nem igaz.
A Naturseife-und-Kosmetik.de oldalon már közzétettem néhány receptet a saját peelingek készítéséről. De a házilag készített természetes szappanhoz is hozzáadhatod a hámlasztó hatást, ami két közvetlen hatást jelent: A tisztítás és a hámlasztás. Én valójában valódi csokoládét használok a csokoládé peeling természetes szappanhoz. Az édességnek nincs hatása a bőrre, így gond nélkül használhat kakaóport is.
Csokoládés peeling természetes szappan – szappan recept csokoládéval
A csokoládé cukrot tartalmaz. A cukor köztudottan felmelegíti a szappant. Ezért a csokoládészappanba csak kis mennyiséget szabad elszigetelni, és a tej és tejtermékek használatát is kerülném. Ha szeretsz tejet keverni a házi készítésű szappanodba, akkor térj át a sütőkakaóra, mert az nem tartalmaz további cukrot. A csokoládé feldolgozása során célszerű a gyártási folyamat végén hozzáadni a szappanragasztóhoz.
Szappan recept természetes csokoládéradír szappanhoz kakaóvajjal
- 320 g pálmaolaj
- 320g repceolaj
- 230g kókuszolaj
- 150g napraforgóolaj
- 100g mandulaolaj
- 80g kakaóvaj
- 1/2 tábla étcsokoládé
- 1-2 evőkanál őrölt kávé vagy kávézacc (a kívánt hámlasztás intenzitásától függően)
- 25g PÖ Sötét csokoládé a behawe-tól
- A NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga
- 320g víz (részben fagyasztott)
Mint mindig, itt is szeretném felhívni a figyelmet a biztonsági szabályokra! Kérem, csak akkor készítse el a szappant, ha már van tapasztalata a saját szappankészítésben. Ha ez nem így van, akkor a legjobb, ha letölti az e-könyvemet.
- Készítsd elő a szappankészítéshez szükséges eszközöket és a kívánt szappanformákat.
- Most mérje ki az összes szilárd zsiradékot egy serpenyőbe, és alacsony hőfokon olvassza meg őket. Ezután hozzáadhatja az olajokat, és a serpenyőt a zsír-olaj keverékkel együtt félreteheti.
- Készítsen lúgoldatot a jégkockákból, vízből és NaOH-ból. Ne feledkezzünk meg róla: A NaOH-t mindig a vízhez adjuk, soha ne fordítva! A lúg most már lehűlhet.
- Közben mérje ki az illóolajat, rakja ki a szappanformákat és készítse elő a kávéport.
- Amikor a zsírok és a lúg elérte a 40 °C körüli hőmérsékletet, itt az ideje megolvasztani a csokoládét.
- Adja a lúgot a serpenyőben lévő zsírokhoz, és dolgozza az egészet a szokásos módon szappankeverékké. Amikor a keverék kissé besűrűsödött, hozzáadhatjuk az illóolajat, majd a kávéport. Keverjünk össze mindent még egyszer jól, majd keverjük bele a csokoládét.
- Keverjük össze ismét botmixerrel, hogy a csokoládé jól eloszoljon a szappankeverékben.
- Most itt az ideje, hogy a keveréket a mellékelt szappanformákba öntsük. Kérjük, hogy takarékosan szigeteljen.
- Körülbelül 24 óra elteltével a szappan formázható és kezelhető darabokra vágható.
Érlelési idő: körülbelül 4-5 hét.
1 Trackback / Pingback
Comments are closed.