Vegyes szappanosítás – mi is ez egyáltalán?

Habzó szappanok készítése vegyes elszappanosítással

Rasierseife Mischverseifung
Borotválkozó szappan

A vegyes szappanosítás jól habzó szappanok előállítására használható. Az ilyen szappanok ideálisak borotválkozáshoz. A vegyes szappanosítást ezért elsősorban borotvaszappanok előállítására használják. A NaOH-val és KOH-val kombinált szappanosításnak azonban a sós szappanok keverésekor is van értelme, mivel a magas sótartalmú szappanok alig habzanak.

A szappangyártással kapcsolatos kifejezések

Hideg szappanosítás, meleg szappanosítás és most már vegyes szappanosítás is? Különösen azok, akik még a szappankészítés legelején állnak, eleinte nem ismerik ezeket a kifejezéseket. A vegyes szappanosítás kifejezés csak kicsit később válik érdekessé, mivel a legtöbb ember, aki elkezd szappant készíteni, inkább a klasszikus NaOH-val történő szappanosítás iránt érdeklődik. Mivel a vegyes szappanosítás két lúgos oldat használatával jár, az eljárás kevésbé alkalmas kezdők számára. Ha azonban már van némi tapasztalatunk, a NaOH-val és KOH-val kombinált szappanosítás érdekes módja a szappankészítésnek.

Vegyes szappanosítás a jól habzó szappanokhoz

A vegyes szappanosítás a szappankészítés olyan módszere, amelyben NaOH-t és KOH-t is használnak. A KOH és a NaOH kombinációjának célja az erősen habzó szappanok előállítása. Ezt főként borotválkozáshoz használt szappanok gyártásánál alkalmazzák. A kombinált lúggal azonban gyakran készítenek sós szappanokat is, amelyek sajnos alig fejlesztenek habot. Mivel az ilyen típusú szappanosításhoz szükséges NaOH és KOH mennyiségek kiszámítása valamivel bonyolultabb, ezért ajánlom a natúr szappan és kozmetikai szappan kalkulátort, amellyel automatikusan kiszámítható a szükséges NaOH és KOH arányok.

A módszer alkalmazása esetén

  • Borotvaszappanok gyártásakor, mivel ezeknél a szappanoknál erős, stabil habra van szükség
  • A sószappanok és a sószappanok önmagukban kevés habot képeznek, ezért a NaOH-val és KOH-val kombinált szappanosítással bőségesebb habot lehet létrehozni
  • A vegyes szappanosítás olyan szappanok esetében is érdekes, amelyek kevés habzó olajat és zsírt tartalmaznak

Tudjon meg többet a NaOH-val és KOH-val kombinált szappanosításról

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API