Készítsen saját szappant – készítsen egyszerű borotvaszappant magának

Készíts saját borotvaszappant?

Rasierseife selbst herstellen
A borotvaszappan könnyen elkészíthető

A saját borotvaszappanok készítése mindig jó ötlet, mert a borotvaszappannal való borotválkozás nemcsak jó borotválkozási mód, hanem ápolja is a bőrt, és általában nem reagál olyan irritáltan a borotválkozásra, mint a borotvahab használata esetén. Ez a szappan tápláló összetevőinek és a szappan összetevőinek hidratáló hatásának köszönhető. Jó okok arra, hogy saját borotvaszappant készítsen.

Készítsen saját borotvaszappant – egy egyszerű szappanrecept

A saját borotvaszappan készítése nem kell, hogy mindig bonyolult legyen, hiszen léteznek egyszerű szappanreceptek is – vegyes szappanosítás, sztearinsav és egyéb összetevők feldolgozása nélkül, amelyek inkább a tapasztalt barkácsolók számára érdekesek. Vegyes szappanosítással a szappankészítéshez használt lúg NaOH és KOH keverékéből készül. Ez azt eredményezi, hogy a szappan intenzívebben habzik. A szterinsav szintén kiváló habosítószer. A sztearinsav feldolgozása azonban nem olyan egyszerű, ezért a sztearinsavat nem feltétlenül azok használják, akik maguk készítik első szappanjaikat.

Az első szappankísérleteknél ezért minél egyszerűbb szappanrecept legyen. Ha többet szeretne megtudni erről a témáról, akkor olvassa el ezt a borotvaszappanokról szóló cikket, vagy próbálja ki borotvaszappan-receptjeink egyikét.

A szappan receptje – készítsd el a saját egyszerű borotvaszappanodat

Ez a szappanrecept feltételezi, hogy ismered a szappankészítés folyamatát. Ha ez nem így van, kérjük, előbb nézze át ezeket az utasításokat, olvassa el a biztonsági utasításokat, vagy ideális esetben olvassa el a„Kreatív szappanok, könnyen elkészítheted magad” című ebookunkat.

Ebben a szappanreceptben kókuszolajat és babassuolajat használunk habosítószerként. Ezért gazdag habot hoznak létre, ami nagyon fontos a borotvaszappanoknál. A ricinusolajat habstabilizáló zsiradéknak szánjuk. Biztosítja, hogy a hab ne omoljon össze azonnal újra, és kellemes krémességet ad neki. A sheavaj, a mandulaolaj és az olívaolaj hidratáló hatásúak, és borotválkozás közben táplálják a bőrt. A kaolin vagy más agyagok állítólag elősegítik a borotvapenge siklását, ezért gyakran megtalálhatóak a borotvaszappanok adalékanyagaként. A szappan tetszés szerint illatosítható.

Készítsen és használjon saját borotvaszappant

A legegyszerűbb, ha a házilag készített szappant közvetlenül egy kis edénybe önti. Egy csinos befőttesüveg, tealámpatartó vagy hasonló is jól mutat a fürdőszobában. A szappan könnyen eltávolítható ebből a tartályból egy borotvaecset segítségével. Nedvesítse meg az ecsetet enyhén vízzel, és jól habosítsa fel a borotvaszappant. Ezután ecsettel kenje a habot az arcára, hagyja rajta jó két percig (hogy a szőrszálak felpuhuljanak), és máris borotválkozhat. Az eredmény: sima és puha bőr borotválkozási irritáció, feszülés és szárazság nélkül.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API