Készíts saját hűsítő ajakbalzsamot (letölthető címkesablonokkal)

Egyszerűen készítsd el a saját ajakbalzsamodat - DIY kozmetikumok

Bársonyosan puha ajkak extra frissességgel! A tökéletes nyári érzésért itt vannak a házi készítésű ajakápoló DIY utasításai egy nagyszerű extrával: kinyomtatható és felragasztható virágos címkékkel. Édes ajakápolás – természetesen házilag! Így készítheted el saját magad a hűsítő ajakápolót, ráadásul gyönyörűen csomagolhatod és meg is tervezheted.

Készíts saját hűsítő ajakbalzsamot a száraz ajkak ellen

Sok oka van annak, hogy ajkaink gyakran kiszáradnak és kicserepesednek. A hideg például gyakran okoz apró repedéseket az érzékeny bőrben, ami nagyon felboríthatja a nedvesség egyensúlyát. A stressz és a vitaminhiány is hatással van a bőrünkre, amit különösen gyorsan észreveszünk száraz ajkak formájában.

A megfelelő, értékes összetevőket tartalmazó hidratáló krém az első és legjobb módja a kicserepesedett ajkak elleni küzdelemnek. Azok, akik hagyományos hidratáló krémekkel küzdenek a kicserepesedett ajkak ellen, általában nem képesekLippenbalsam_Vorschaubildajkak általában nem találnak enyhülést. Ennek oka, hogy ajkaink érzékeny bőre más hidratáló anyagokat igényel, mint amilyeneket például a gazdag nappali krémek tartalmaznak.

Ezért jobb, ha a kicserepesedett ajkakat ajakbalzsammal kezeljük. Szintén kontraproduktívak azonban a tipikus ajakbalzsamok, amelyek praffint és más természetellenes anyagokat tartalmaznak. Hogy miért van ez így, azt a„Készítsd el magad az ajakápolót” című cikkünkben írtuk le.

Készítsd el saját ajakbalzsamodat

A 100%-ban természetes összetevőkből otthon, néhány perc alatt elkészítheted a saját ajakápolót. A méhviaszból, sheavajból, napraforgóolajból és mentaolajból álló balzsamot néhány lépésben elkészítheted, amely gyengéd filmréteggel táplálja az ajkakat, ugyanakkor friss és mentolos érzést hagy rajtuk.

A mentás ajakbalzsam összetevőilippenbalsam mint Zutaten

  • 8 g méhviasz
  • 8g shea vaj
  • 8 evőkanál napraforgóolaj
  • 8 csepp mentaolaj vagy más ízesített olaj

A DIY ajakbalzsam elkészítése

1. Olvasszuk fel a méhviaszt és a sheavajat együtt egy vízforralóban, és keverjük jól össze, amíg egyenletes folyékony állagot nem kapunk. Ezután óvatosan keverje bele a napraforgóolajat és a mentaolajat.

2. Amíg még forró és folyékony, a balzsamot most öntsük kis üvegekbe.

3. Miután megtöltöttük, tegyük a balzsamot kb. 2 órára a hűtőszekrénybe hűlni, amíg meg nem szilárdul.

Lippenbalsam selber machen Verpackung

Szépen csomagolt ajakbalzsam ajándékba

A házi készítés szívből jön! Hogy nyárias külsőt kölcsönözz a házi készítésű ajakbalzsamodnak, itt letöltheted és kinyomtathatod a címkéket. Egyszerűen kattintson a linkre, töltse le a címkéket, nyomtassa ki őket fehér A4-es papírra, vágja ki őket, és rögzítse őket az üveg fedelére, ideális esetben kétoldalas ragasztószalaggal. Így a házi készítésű ajakbalzsamod egy aranyos bőrápoló termékké válik, amely egyrészt bármilyen táskában elfér, másrészt pedig kiváló ajándék!

Ez a link pedig a Digistore-ba vezet – a címkék ára 1,95 euró

Ajakápoló alternatívák és variációk

Ha nem szereted a mentolos ízt, választhatsz rózsaolajat vagy gyümölcsös narancsolajat is a mentaolaj alternatívájaként! Az interneten speciális ízesítésű ajakápolók is találhatók. Az A-tól az ananász vagy az alma ízűig és a Z-től a fahéjig számos íz közül választhat. Olyan ízeket találhat itt, mint az édesgyökér, a karamell, az áfonya vagy a borsmenta: Dragonspice Naturwaren – csináld magad natúrkozmetikumok!

Az ajakápoló sárgás színe egyébként a fehérítetlen méhviasznak köszönhető – ha ez zavarja, használhat fehér méhviaszt, és esetleg adhat a keverékhez egy kis kedvenc rúzsát. Az eredmény egy színes ajakbalzsam, amely egyszerre tápláló és dekoratív kozmetikumként is funkcionál! És persze van egy remek receptünk egy vegán ajakápolóhoz is. Méhviasz és egyéb állati eredetű összetevők nélkül.

Így örömmel mondunk búcsút a kicserepesedett ajkaknak!

Lipbalm DIY

 

Még több DIY kozmetikumra vágysz?

Akkor vess egy pillantást DIY kozmetikumok ebookunkra. Rengeteg remek receptet tartalmaz kézzel készített kozmetikumokhoz, és természetesen az útmutatót is (kattints a képre):

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

6 Comments

  1. Ich hatte heute ebenfalls eune Lippenpflege gemacht, ich weiß man sagt “ weniger ist mehr,“ aber ich konnte es nicjt lassen.
    Ich habe ebenfalls ganz normal ungebleichten Bienenwachs benutzt und Shea Butter, nur habe ich noch zusätzlich etwas cocos und olivenöl für die zusätzliche Pflege genutzt.
    Hat sehr gut funktioniert und super pflegend

  2. Hallo Anna,
    solche Döschen bekommst du zum Beispiel bei Gracefruit oder auch bei behawe.
    Verstehe aber was du meinst, ich habe auch lange danach gesucht 😉
    LG Stefanie

  3. Liebe Stefanie,
    vielen Dank für Deine Tipps und Hinweise hier.
    Ich habe die doppelte Menge Deiner Zutaten genommen und zwölf Döschen á 2 Gramm gefüllt. Dazu noch eine große leere Tagescremedose. Ich hab mich etwas schwer getan, schöne kleine Dosen zu finden und bin dann im Nageldesign-Bereich fündig geworden. Aber die sind wirklich sehr klein. So etwas Ähnliches in etwas größer hätte ich für das nächste Mal gern. Ich suche weiter!
    Frohe Weihnachten!
    Anna

  4. Hallo Steffi,
    danke für die Rückmeldung…Dass mit den Anti-Herpes-Eigenschaften habe ich im Buch „Aromatherapie” von Eliane Zimmermann gelesen (S.144). Ob’s wirklich so ist muss man halt austesten…

    LG
    Antje

  5. Hallo Antje,
    wenn du den Lippenbalsam in Döschen gießt, ist es im Prinzip egal. Kakaobutter ist noch etwas fester und hat einen höheren Schmelzpunkt – das sollte bedacht werden. Daneben „gleitet” der Balsam mit Sheabutter etwas besser. Diese Punkte sind aber vor allem wichtig, wenn du einen Lippenbalsam als Stiftprodukt herstellen möchtest. Kakaobutter ist gut geeignet bei trockener, spröder Haut. Von einer Wirkung bei Lippenherpes habe ich allerdings noch nie etwas gehört.
    LG Stefanie

  6. Hallo,
    ist es eigentlich egal ob man Shea- oder Kakaobutter für das Lippenbalsam nimmt? Denn ich habe gelesen, dass der Kakaobutter Anti-Herpes-Eigenschaften nachgesagt werden.

    LG Antje

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Seifenschachteln selber machen und DIY Etiketten | Naturseife und Kosmetik selber machen
  2. Reichhaltige Lippenpflege selber machen (mit Etikettenvorlagen) | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.