Készíts saját zebra kinézetű szappant – DIY zebra szappan

Egyszerűen készítsen saját szappant

Zebraseife selber machen
Házi készítésű szappan zebra kinézettel.

Remekül néz ki, és nagyon könnyen elkészíthető: zebra kinézetű szappan. Egy kartondoboz segítségével, bonyolult eszközök nélkül készíthetsz magadnak zebraszappant. Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan készítsd el a saját zebra szappanodat.

Szappan recept a saját zebra szappan készítéséhez

Itt mutatom be a receptet, amivel a képen látható szappan készült. Természetesen nem kell követned az itt bemutatott szappanreceptet, elkészítheted a saját szappanreceptedet is. Csak arra figyelj, hogy a szappanragasztó ne sűrűsödjön be túl gyorsan. Ellenkező esetben problémák adódhatnak a márványozásnál. Természetesen a szappan színét és illatanyagát is tetszés szerint választhatja meg. Most megtudhatja, hogy pontosan hogyan készítse el saját szappanját:

Figyelem: Kérjük, mindig a biztonsági előírásoknak megfelelően készítse el a szappant!

Nehézségi szint: közepes

Forma: A szappan formája: A szappan formája: 1: Szappanformák: Normál blokkforma

Keverési kellékek: 2 további edény, egy kartonlap, amely pontosan illeszkedik a blokkforma hosszához (lásd a képet)

Recept: 300g olívaolaj, 250g kókuszolaj, 150g repceolaj, 100g babassu olaj, 100g rizscsíraolaj, 100g mandulaolaj, a NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki maga, 310g hidegen desztillált víz vagy egy másik tetszőleges szappanrecept

Színezőanyag: 1 teáskanál titán-dioxid a lúgban, Gracefruit szappanfesték zöld és fehér színben, valamint 1,5 teáskanál növényi szén és egy teáskanál glicerin

Illatanyag: tetszés szerint

Készítsd el a saját zebraszappanodat – így kell csinálni

1. Ha magad szeretnéd elkészíteni a zebraszappant, először készíts elő mindent: Vágj ki egy kartoncsíkot, amely pontosan a szappanforma hosszának megfelelő. Egyszerűen használhatsz normál kartont egy kartondobozból. Hogy a szappanragasztó könnyebben folyjon le, érdemes a kartont utólag csomagragasztóval körbetekerni. Ez azonban nem feltétlenül szükséges.

Pappe zuschneiden und bereitlegen
Vágja méretre a kartont, és készítse elő[/kapitányság]
2. Mérjük le a szappanhoz választott illatanyagot, és készítsük elő a két edényt a színek keveréséhez és magukat a színeket. Ezután kezdheted el a lúg elkészítését és a zsírok kimérését. Kérjük, mindig tartsa szem előtt a saját szappankészítésre vonatkozó biztonsági szabályokat.
3 Most már hozzá is kezdhet: Készítse el a szappanragasztót a szokásos módon. Kérjük, csak rövid ideig keverje, hogy a szappanragasztó csak kissé sűrűsödjön be, amikor a szappanragasztó kb. 1/4 részét kétszer kiveszi, és minden alkalommal külön edénybe tölti.
4. Színezd zöldre az edényben lévő szappanragasztót, a másik két részt pedig feketére és fehérre (vagy használj más színeket, ha szeretnéd). Most ismét használhatja a botmixert, hogy a színeket egyenletesen eloszlassa. Ha most a fekete színű szappanragasztóhoz adunk egy teáskanál glicerint, akkor a másik két részhez hasonló állagú lesz.
5. Most kezdd el a zöld színű szappanragasztó körülbelül felét a szappanformába önteni.
6. Ezután fogd a kartoncsíkot, amit készítettél, és tartsd ferdén a szappanformába. Most futtass egy kis adag fehér és egy adag fekete szappanragasztót felváltva a kartoncsíkra.
[gallery ids="6120,6124,6121"]

7. Miután a szappanragasztó fehér és fekete részét is majdnem teljesen elhasználtuk, óvatosan távolítsuk el a kartonlapot, és egy spatula segítségével kaparjuk le az esetlegesen még a kartonra ragadt maradék szappankeveréket.

[caption id="attachment_6118" align="aligncenter" width="300"]Restlichen Seifenleim abstreifen Törölje le a maradék szappanragasztót

8. Tegye félre a kartont, majd öntse a maradék zöld szappanragasztót a szappanformába. Figyeljük meg a következőket: A zöld szappanragasztó túl mélyen beszívódna, ha egyszerűen csak beleöntenéd a formába. Ezért lassan és óvatosan öntse a szappanformába egy spatula segítségével.

zebra 012

9. A maradék fekete és/vagy fehér szappanragasztóval kenje át a zöld részt, ha kívánja, és egy sasliknyárs segítségével forgassa át.

Mi a teendő a szappankészítés után

Mint minden más házi készítésű szappannál, itt is szükséges egy bizonyos érlelési és száradási idő. A zebraszappant a készítés után izoláld, és hagyd a szappanformában kb. 24 órán át. Ezután a szokásos módon megformázhatja, kezelhető darabokra vághatja, és hagyhatja érni. Adjon a szappannak körülbelül 6 hetet, mielőtt felhasználná.

Tipp: Növényi olajok, zsírok, viaszok, színezékek, parfümolajok és mindenféle illóolajok, valamint különféle szobaillatosítók, füstölők és sok más kiváló minőségben kaphatók a Dragonspice Naturwaren – Kräuter, Resins, Oils!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

  1. guten abend
    ich hab kein ebbok würde aber die bücher sehr gerne haben wollen gibt die auch ohne ebook lg und schöne ostern

  2. guten abend

    ich möchte sehr gerne die bücher hab aber kein ebook gibt es die bücher auch ohne ebook und wo kann ich sie bestellen lg und schöne ostern

    mfg dorli magritsch

Comments are closed.