DIY: Készíts saját potpourrit

Teremtsen karácsonyi hangulatot otthonában házi készítésű potpourrival

A hangulatos és atmoszférikus környezet saját otthonában különösen szép a hideg téli hónapokban! Mi lehet meghittebb, mint a pattogó tűz és a szegfű, a rózsa és a fenyőágak finom illata az orrunkban? Egy gyönyörű, illatos potpourri tökéletes kísérője. Itt pedig megtudhatod, hogyan készíthetsz saját potpourrit.

A házi készítésű potpourrival, amely nemcsak szépen néz ki, hanem finoman érzéki illatú is, a kényeztetés dekoratív pillanatait varázsoljuk az otthonunkba! És persze nagyon egyszerű elkészíteni a saját potpourrit. Tudd meg, pontosan hogyan működik, és mi kell a potpourri elkészítéséhez:

Készítse el saját potpourriját – kreatív szabadság a kompozícióban

A potpourri egy olyan tégely, amelyet illatos növényi részekkel, fűszerekkel és illatanyagokkal töltenek meg, hogy illatos szobaillatot hozzanak létre. A saját potpourri elkészítése különösen jó ötlet karácsonykor, hiszen elsősorban az illatokkal kerülünk karácsonyi hangulatba!

Milyen illatok lehetnek ezek például? Szegfűszeg, fenyő, fahéj, narancs, ánizs… A lista végtelen – és ez az, ami olyan csodálatosan változatossá teszi a lehetőségeket egy potpourri összeállításakor! Használhat kész karácsonyi illatokat otthonába, vagy különböző illóolajokból saját illatot is készíthet.

Illatvariációk illóolajjal vagy anélkül

Potpurri selber machenA saját potpourri készítésekor a kiválasztott anyagokat egymás után rétegezzük egy befőttesüvegbe. Attól függően, hogy milyen intenzív illatot szeretne, vagy teljesen az összetevők saját illatával dolgozhat, vagy hozzáadhatja azt: Ha az egyes összetevőket illatos olajokkal szórja meg, hosszan tartó és erősebb illatot hozhat létre. Mindkettő jól működik, és gyakran attól függően választják, hogy a potpourrit hová helyezik.

Karácsonyi potpourri – megmutatjuk, hogyan kell csinálni

Itt bemutatunk egy példát a házi készítésű potpourrira – a karácsonyi hangulatnak megfelelően. Az összetevőket egyenként adagoljuk az üvegbe. Sok mindent nem lehet elrontani, a lényeg, hogy tetszik az eredmény!

A karácsonyi házi potpourri alapanyagai

 • Üvegedény

  Für das selbst gemachte Potpourri können getrocknete Blüten, Zweige, Kräuter und Früchte verwendet werden.
  A házi készítésű potpourrihoz szárított virágokat, gallyakat, gyógynövényeket és gyümölcsöket is használhatunk
 • Fenyőágak
 • Apró kövek
 • Üvegkövek
 • Szárított rózsaszirmok
 • Szegfűszeg és csillagánizs
 • Szárított citromszelet
 • Organza szalag
 • Rafia zsinór

Aszalt gyümölcsök: Aszalt citrom- és narancsszeleteket vásárolhatsz aszalt formában – de nagyon könnyű saját magad is elkészíteni! Vágd a gyümölcsöt vékony szeletekre, és tedd a radiátorra egy napra. Alternatívaként a spontánok számára: Tegyük a sütőbe 100 °C-on egy órára. Mindig fontos, hogy a gyümölcs teljesen megszáradjon, nehogy valamikor megpenészedjen.

A citromszeleteket illatos olajjal is meglocsoltuk, hogy intenzívebb és tartósabb legyen az ízük. Használjunk ehhez illóolajokat, vagy vásároljunk speciális szobaillatosító olajokat.

Rózsaszirmok: A rózsaszirmokat magunk is száríthatjuk. Ehhez egyszerűen terítsük ki őket egy sima felületre, és hagyjuk állni néhány napig. Mindig megőrzik rózsás illatukat – ezt néhány csepp rózsaolajjal fokozhatja. Természetesen egyszerűbb a szárított rózsaszirmokat vagy rózsabimbókat online vásárolni. Nagy választékot találhat például a Dragonspice áruházban.

Díszítés: Szalagokkal, madzaggal vagy akár gyapjúval is díszíthetjük az üveget. Ha szeretnéd, akár kis figurákat vagy például mini karácsonyi gömböket is rögzíthetsz! Szintén nagyon dekoratív: vágj egy csíkot a tortacsipkéből, és ragaszd körbe az üveget. Vagy: Washi tape.

Tipp: Szárított virágok, gyümölcsök, gyógynövények és mindenféle illóolajok, valamint különféle szobaillatosítók, füstölők és egyebek kaphatók a Dragonspice Naturwaren – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Einfach die ausgesuchten Bestandteile mit Düften versehen und nach und nach in das Glas legen.
Egyszerűen adjon illatanyagokat a kiválasztott összetevőkhöz, és fokozatosan helyezze őket az üvegbe

A sok szeretettel készített karácsonyi potpourri remek ajándék is lehet barátoknak, ismerősöknek! Mert mindig talál valahol helyet, és minden alkalommal, amikor elhaladnak mellette, gyönyörködtetik az érzékeket! Persze a potpourri nem csak télen vagy karácsony táján remek design ötlet az otthonodba, hiszen nyári potpourrit is készíthetsz magadnak. Egyszerűen használj gyönyörű szárított virágokat, homokot, gyógynövényeket és friss, nyárias illatokat.

Potpourri selber machen DIY-Anleitung

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API