Készítsd el a saját kutyaszappanodat – Szappanrecept

Szappan recept jó habzó kutyaszappan

A kutyaszappanoknak számos előnye van a kereskedelemben kapható kutyasamponokkal szemben: olcsóbbak és csak természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek nem irritálják a kutya bőrét. Természetesen az is nagyszerű szórakozás, ha saját kutyaszappant készíthetsz. A„Saját kutyaszappan készítése” című cikkben már számos tippet és információt kaptunk a kutyaszappanok témakörében. Most egy első szappanreceptet adunk a saját kutyaszappan készítéséhez.

Készítse el saját kutyaszappanját

A kutyaszappant nem könnyebb vagy nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos szappanokat. Arra kell ügyelned, hogy a négylábú barátodnak szánt szappan jól habozzon és könnyen tisztítsa a kutya bundáját. Ideális esetben ezért sok habképző és habzást elősegítő összetevőt használjon a saját kutyaszappan elkészítéséhez. Az illatanyagot viszont minél takarékosabban használja, vagy akár teljesen illatmentes legyen. Jobb, ha kerüljük a parfümolajokat, és helyette megfelelő illóolajokat használunk.

Szappan recept a saját kutyaszappan készítéséhez

Körülbelül 800 g kutyaszappanhoz

  • 260 g kókuszolaj
  • 250 g olívaolaj
  • 100 g sertészsír (alternatívaként pálmaolaj)
  • 100 g repceolaj
  • 65 g lanolin
  • 25 g sztearinsav
  • A NaOH mennyiségét kérjük, számítsa ki saját maga (a túlzsírozás ideális esetben 4 és 7 % között van)
  • Kb. 280 g desztillált víz, hidegen
  • 4 g levendula, teafa, citronella és geránium illóolajok

Az ideális szappan kutyáknak

Ha a szappan a biztonsági előírások nak megfelelően készült, ideális esetben körülbelül 6 hétig tárolható. Ez idő alatt válik igazán szilárddá, és a tárolási idő után kiválóan habzik. A tápláló olívaolaj hozzáadása megakadályozza, hogy a kutya bundája alatti bőr kiszáradjon. A lanolin nemcsak különösen gazdag, krémes habzást biztosít, hanem a kutya szőrének nagyfokú fényt és puha tapintást is kölcsönöz. Így négylábú barátja bundája pillanatok alatt újra sima és rugalmas lesz. E tulajdonságai miatt a lanolin a kondicionáló samponszappanok adalékanyagaként is népszerű.

És így használják a kutyaszappant

Miután a természetes kutyaszappant körülbelül 6-8 hétig tárolták, felhasználható. Ehhez jól nedvesítse meg a szappanrudat, majd egy szivacs segítségével habosítsa fel a szappant. Ezzel a szivaccsal felhabosíthatja és megfelelően megmoshatja a kutyát. Ezután fontos, hogy langyos vízzel alaposan megtisztítsa a bundát, hogy eltávolítsa a szappanmaradványokat.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

  1. Diese Seife für Hunde interessiert mich sehr. Da ich aber noch neu in der Materie der Seifensiederei bin, weiss ich nicht, wann und wo ich die Stearinsäure zugebe. am Anfang im Wasser auflösen, oder erst später in den SL oder soll ich das ins Ölgemisch machen? LG

Comments are closed.