A gyümölcs, a méz, a tej és a joghurt köztudottan nagyon egészséges. Ezek a természetes termékek azonban nemcsak fogyasztásra alkalmasak, hanem házi készítésű arcmaszkokba is felhasználhatók. És hogy az egész praktikus és tartós legyen, az összetevőket porított formában is használhatjuk. Ebben a cikkben megtudhatod, hogyan készíthetsz magadnak arcmaszkot gyümölcsporral és társaival.
Gyorsan és egyszerűen: készítsd el saját arcmaszkjaidat
A gyümölcsporokkal, író-, tej- és joghurtporokkal, valamint különböző agyagokkal készített házi arcmaszkok ideálisak a bőrápoláshoz, ráadásul teljesen természetesek. A tartósítás felesleges. Az arcmaszkból nagyobb mennyiséget is készíthet, és menet közben elhasználhatja. Ha a bőrödnek pihenésre van szüksége, egyszerűen vegyél egy-két teáskanálnyi port, és keverd össze egy kis vízzel, olajjal, hidrolittal vagy tejjel, hogy kenhető pasztát kapj. hagyd rajta 10 percig, öblítsd le langyos vízzel – kész.
A könnyebb áttekinthetőség érdekében egyenként mutatom be a különböző arcmaszkokat, amelyeket magad is elkészíthetsz. Ez a cikk elsősorban a zsíros és hibás bőrre való házi arcmaszkokról szól.
Fedezd fel a megfelelő termékeket**:
[amazon box=”3990250493″]
Készítsen saját maga arcmaszkot – foltos és zsíros bőrre
A zsíros bőrnek előnyösek azok az összetevők, amelyek eltávolítják a pórusokból a felesleges faggyút, és megakadályozzák a bőr gyors zsírosodását. A vitaminok és ásványi anyagok táplálják a bőrt, és ragyogóvá, üdévé varázsolják.
Ha csak néhány szennyeződés van és zsíros vagy kombinált bőröd, akkor a házi arcmaszk használata előtt használhatsz peelinget. Ezáltal a maszk még intenzívebben fejtheti ki hatását. Ha azonban erősen hajlamos vagy pattanásokra, pattanásokra vagy egyéb bőrgyulladásokra, akkor a szemcsés – más néven bedörzsölődéses – bőrradírok nem neked valók. Ez ugyanis úgynevezett kenőcsfertőzéshez vezethet, ami azt jelenti, hogy a pattanásos baktériumok szétterjedhetnek és tovább terjedhetnek. Ezért pattanások esetén mindig enzimatikus hámlasztást kell használni.
Az érzékeny és irritált bőrnek is jót tesz az enzimes hámlasztás. Az enzimatikus hámlasztásokat nem dörzsölik le. Mindig por alakban vannak, és vízzel keverik össze őket. Zsír- és fehérjebontó enzimeket tartalmaznak, amelyek képesek lebontani és feloldani a faggyút és a szaruanyagokat. Az ananászpor például nagyon alkalmas természetes házi készítésű arcpakolásokhoz. Számos vitamin és ásványi anyag mellett enzimekben is gazdag.
Fedezze fel a megfelelő termékeket**:
[amazon box=”3863552946″]
Készítsen saját arcmaszkot gyulladásos bőrre és pattanásokra
– 54,5 g kaolin
– 20 g zöld agyag
– 15 g porlasztva szárított ananászpor
– 10 g mézpor
– 0,5 g allantoin
A kaolint itt elsősorban alapanyagként használjuk, mert enyhe. Nem tartalmaz vasat, és a legtisztább az összes ásványi agyag közül. A zöld agyag képes megkötni a bőrből származó anyagokat, ezért zsírtalanító hatású. Ásványi anyagokban is gazdag. Az ananászporról azt mondják, hogy enzimatikus hámlasztó hatással bír, és simává és puhává teszi a bőrt. A mézet természetes hidratálóként használják. Az allantoin simító, nyugtató és gyógyító tulajdonságairól ismert, és a kozmetikai iparban is népszerű, mint a pattanásos krémek adalékanyaga.
Készítsen saját arcmaszkot zsíros és kombinált bőrre
– 54,5 g kaolin
– 10 g zöld agyag
– 10 g sárga agyag
– 5 g porlasztva szárított ananászpor
– 10 g papaya por
– 10 g mézpor
A sárga agyag vitalizáló és erősíti a bőrt. A permetszáraz papayapornak fiatalító tulajdonságokat tulajdonítanak, és gyengéden feszesíti a bőrt.
Készítsen saját arcmaszkot – így készítse el
Elvileg nem sok mindenre van szükség a saját arcmaszkok elkészítéséhez. Különösen a pormaszkokat egyszerűen összekeverjük. Fogj egy tiszta és fertőtlenített tálat, és mérd ki az összes hozzávalót. Most egyszerűen csak keverje össze az összetevőket óvatosan. A maszk tárolására egy előzőleg fertőtlenített tégely alkalmas.
A gyümölcsport a Gracefruit vagy a Dragonspice** áruházakban vásárolhatja meg:
8 Trackbacks / Pingbacks
Comments are closed.