Készítsd el a saját ferde rétegű szappanodat

Természetes szappan készítése gyönyörű megjelenéssel

Schräge Schichtseife selber machen
Schichtseife Gesichtsseife mit Tonerde und Schlamm

Egyszerűen szórakoztató a szappanok márványozása és tervezése különböző technikákkal. Az olyan márványozási technikák mellett, mint az edénymárványozás vagy a szappanformában történő márványozás, a réteges szappan is egy olyan technika, amelyet könnyen elkészíthetsz magadnak. Ez azt jelenti, hogy még a kezdők is könnyen elkészíthetik saját réteges szappanjukat.

Készítse el saját réteges szappanját

Egy több rétegű szappan természetesen remekül néz ki, és aki még nem csinált ilyet, az általában csodálkozik, hogy pontosan hogyan is működik. Valójában nagyon egyszerű réteges szappant készíteni. Két vagy több rétegből is készíthetsz réteges szappant. Ez mindig nagyszerű hatást kelt, és a házi készítésű szappanod dekoratív tárgy lesz az otthoni fürdőszobában, és persze egy nagyon különleges ajándék.

A kétrétegű szappant nem nehéz magad elkészíteni. Ezt a fajta ferde szappant te magad is könnyen elkészítheted.

Kérjük, vegye figyelembe! Ha még nem készítettél saját szappanokat, akkor érdemes letöltened a„Készítsd el a saját kreatív szappanjaidat” című ebookot, hogy mindent megtudj a szappankészítésről. Később a többi szappanos e-book is hasznos lehet. Természetesen a szappankészítési útmutatómat is érdemes megnézni. Ott egy pillantással megtudhatod, mire van szükséged ahhoz, hogy otthon szappant készíts. A cikkben lépésről lépésre, képekkel ellátott útmutatót is találsz.

A lúgkészítésről szóló cikkemet is ajánlom figyelmedbe. Ebben leírtam, hogyan lehet a lúgot biztonságosan elkészíteni, és tippeket adok a NaOH és a maró lúg kezeléséhez.

Kétrétegű szappankészítés magad – gyorsan és egyszerűen

  • Nehézségi szint: könnyű
  • Forma: A szappan formázása: Formák: Egyszerű blokkforma
  • Keverési kellékek: A szokásos eszközökön kívül, mint például egy lábas, botmixer, kis főzőpoharak és egy edény a lúg elkészítéséhez, szükség lesz egy további edényre is a szín keveréséhez

Recept: Tisztító arcszappan holt-tengeri iszappal és zöld agyaggal a következő összetevőkből: 150 g repceolaj, 150 g kókuszolaj, 150 g olívaolaj, 50 g sárgabarackmagolaj, 50 g sheavaj, 25 g ricinusolaj, 25 g sztearinsav, 79 g NaOH, 200 g desztillált víz (a lúg NaOH-ból és vízből készül)

Színezőanyag: 2 teáskanál zöld agyag, 1 evőkanál holt-tengeri iszap

Illatanyag: Illóolajok keveréke, opcionálisan parfümolaj is használható

A növényi olajokat és mindenféle illóolajat nagyon olcsón megvásárolhatja a Dragonspice Naturwaren – Kräuter, Resze, Öle hochwertig!

Készítsen saját szappant – ferde rétegű szappan: így kell ezt csinálni

Ha tudod, hogyan kell réteges szappant készíteni, akkor a ferde réteges szappankészítésnek semmi sem áll az útjában. Lehetőséged van arra, hogy felezd a tételt, és két lépésben dolgozz. Így biztos lehetsz benne, hogy az alsó szappanréteg már jól megszilárdult, amikor a második réteget ráöntöd. Ezáltal a két szappanréteg között világos elhatárolást biztosít.

Alternatív megoldásként megspórolhatja a két lépést, és az alapot egyetlen lépésben is elkészítheti. Egy sűrítő illóolajjal és sok erővel a keveréskor az első réteg gyorsabban megdermed, mint a másik. Kérjük, tekintse meg az egyszerű réteges szappankészítésre vonatkozó tippeket is. Egyébként: Ezt az elvet természetesen több rétegű szappanok készítéséhez is alkalmazhatod: Legyen szó két, három vagy akár négy rétegről, a kreativitásodnak nincsenek határai.

A ferde rétegű szappan készítése

Seifenform schräg stellen, um die Optik zu erreichen Döntse ferdére a szappanformát a megjelenés eléréséhez[/kaptány]

A trükk a saját ferde réteges szappan elkészítéséhez egyszerű: egyszerűen helyezze ferdén a szappanformát. Helyezzen egy fatömböt vagy valami hasonlót a forma alá, és állítsa be a szöget szükség szerint.

Az első réteg szappanragasztót ezután ebbe a ferde szappanformába öntjük. Ha kívánja, dolgozzon két lépésben, vagy használjon parfümolajat a szappanragasztó gyors sűrítéséhez, hogy az alsó szappanréteg gyorsan megszilárduljon, és ne keveredjen a második réteggel. A frissen öntött alsó rétegre fújt alkoholos spray szintén biztosítja, hogy a szappanragasztó felülete gyorsan megszilárduljon. Amint a szappanragasztó első rétege eléggé megszilárdult ahhoz, hogy ne keveredjen a második réteg szappanragasztóval, óvatosan ráöntheti a maradék szappanragasztót az első rétegre.

Trichtern 033Ezután a szappanformát ismét állítsa fel függőlegesen, és néhányszor óvatosan kopogtassa meg az asztalon. Ez eltávolítja az esetleges légréseket, és a szappan kifinomultabb megjelenést kap.

A szappan szigetelhető, és jól is kell gélesednie (ha a fent említett szappanreceptet használja). 24 óra elteltével a szappan kivehető a formából, és kezelhető darabokra vágható. Ekkor már elég szilárd, és a vágás már nem jelent nagy problémát.

Körülbelül 6 hét érlelési idő után egy tápláló, 10%-os szuperzsírosodással rendelkező, kivételes megjelenésű arcszappanra számíthat.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API