Készíts saját szappant: Szappan recept – Készíts saját rózsaszappant

Rózsa szappan recept és utasítások

Rosenseife selber machen

Illatoznak, ápolnak és csábítóan néznek ki. A rózsaszappanok igazi szappanklasszikusok. A rózsaszappanok gyakran gazdagok és különösen táplálóak a bőr számára, és finom rózsaillatúak. És természetesen elkészítheted a saját rózsaszappanodat is. Használjon gazdag zsírokat és olajokat, kellemes rózsaillatot és esetleg szárított rózsaszirmokat vagy bimbókat.

Készítsen saját rózsaszappant

A rózsaszappan rendkívül népszerű a főzők körében, és szinte mindenki, aki rendszeresen készít saját szappant, kipróbálta már a rózsaszappan készítését. Természetesen a rózsaszappanok különböző típusai léteznek, így mint mindig, most is kreativitásra van szükség. Az én rózsaszappan receptemet szeretném itt megosztani veletek. A rózsaszappan eddig mindenkinek nagyon tetszett, hiszen az illata igazán remek. Még a rózsakozmetikumok utálóinak is tetszik ez az illat. Én a Gracefruit„English Rose” parfümolajat használom. Elég könnyű vele dolgozni, ha magad készíted a szappant, ami általában nem jellemző a rózsás vagy virágos illatokra. Ez azért van, mert a legtöbb virágos illat miatt a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik. Bár az angol rózsa illata is gyorsan sűrűsödik a szappanragasztó, ez könnyen szabályozható a szokásosnál kicsit több vízzel. Természetesen lehetőség van illóolajos rózsaolajok használatára is. Ezek azonban általában viszonylag drágák.

Rózsaszappan recept

A szappanreceptből körülbelül 15 darab kézreálló szappan készíthető.

Készítsen saját szappant – így készítsük el

Kérjük, mindig tartsd be a biztonsági szabályokat, és csak akkor készíts szappant a rózsaszappan receptje szerint, ha ismered az alapvető szabályokat.

  1. Ideális esetben a desztillált víz 2/3-át vedd, és ezt a vizet töltsd jégkockaformákba. Ha ezzel készíted el a lúgot, nem képződik gőz, így a lúg nem forrósodik fel annyira. Sokkal kellemesebb vele dolgozni, és a lúg gyorsabban lehűl.
  2. Ha szeretné, a tiszta rózsaillat helyett készíthet szantálfás keveréket is. A két olaj nagyon jól megfér egymás mellett, és egyenlő arányban a keverék nagyon harmonikus a natúr szappanban.
  3. Tegyük a kókuszolajat és a babassuolajat egy serpenyőbe, és olvasszuk fel mindkét összetevőt. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és oldja fel a sheavajat az olvasztott zsírokban. Most már hozzáadhatja az olívaolajat, a repceolajat, a jojobaolajat, a ricinusolajat és a búzacsíraolajat.
  4. Öntse a jégkockákat egy hőálló edénybe, és töltse fel a különbséget vízzel. Adagonként lassan szórja a NaOH-t a folyadékba, és azonnal keverje össze.
  5. Most tegye félre az összekevert lúgot és zsírokat, és hagyja, hogy minden lehűljön körülbelül 40 °C-ra. Közben keverje össze, mérje le és készítse elő az összes többi hozzávalót. Ne felejtse el előkészíteni a szappanformákat.
  6. Most adja a lúgot a serpenyőben lévő zsírokhoz, és keverje össze fakanállal, mielőtt a botmixert használná. Vegye ki a szappankeverék kb. 1/3-át, és öntse egy külön edénybe.
  7. Adjon néhány cseppet – eldobható pipettát használjon – a színezőoldatból (2-3 cseppet) a kivett szappankeverékhez, és egyenletesen keverje bele az oldatot.
  8. Az edényben maradt mennyiséget most már illatosítja. A legjobb, ha csak fakanállal keverjük, ne botmixerrel! Most gyorsan tovább kell dolgozni. Adjuk hozzá a színezett, kisebb mennyiségű szappanragasztót az edény színtelen részéhez. Röviden keverjük össze (ne keverjük túl!!), majd a lehető leggyorsabban öntsük a keveréket a formákba.
  9. Szórjuk rá a rózsabimbókat, és különítsük el a natúr szappant.

A természetes szappannak körülbelül 4 hétre van szüksége az éréshez. Ezután szépen megszilárdul, gazdag, sűrű habot fejleszt, és nagyon tápláló és kíméletes a bőrhöz.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API