Neurodermitisz és természetes szappan (szappan receptekkel)

Szappan száraz bőrre és neurodermitiszre

seife selber machen

Az enyhe, hidratáló szappan szintén segíthet a neurodermitisz kezelésében. Sőt, a sós szappanok is sok felhasználó számára már hatékonynak bizonyultak. Megfelelő neurodermitiszes szappanrecepteket keres? Akkor tekintse meg javaslatainkat itt.

Neurodermitiszes szappanreceptek – Egyáltalán alkalmas-e a szappan neurodermitiszre?

Az atópiás dermatitisz egy olyan bőrbetegség, amely egyre több embert érint. Gyerekek és felnőttek egyaránt küzdenek nagyon száraz bőrfoltokkal, hámlással, gyulladással és viszketéssel, az atópiás dermatitisz tipikus tüneteivel.

A legtöbb felnőtt szenvedő és atópiás dermatitiszben szenvedő gyermek szülei már számos terméket kipróbáltak. E kozmetikumok közül sok csak gyógyszertárakban kapható és viszonylag drága. Aki azonban neurodermatitiszben szenved, habozás nélkül kipróbálhat egy házilag készített természetes szappant is. Sokan, akik eleinte szkeptikusak voltak, rövid idő után meggyőződtek róla, és ma már csak házi készítésű szappant használnak az érzékeny bőrfelületekre. Itt kifejtettem, hogy miért mindig jobb a természetes szappanok használata a felületaktív termékek helyett.

Ha atópiás dermatitiszben szenved, és saját szappant szeretne készíteni, ideális esetben teljesen kerülje az illatanyagokat. Alternatívaként az illóolajok használata ajánlott. A kamilla, a pacsuli, a levendula, a zsálya, a benzoin, a geránium és a szantálfa például jól alkalmazható neurodermitisz esetén. További tippeket is találsz, ha megnézed a neurodermatitiszes szappanrecepteket.

Szappanreceptek neurodermitiszben szenvedő bőrre

Mint minden szappanreceptnél, itt is szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a szappankészítés összetett dolog. Ha tehát nincs tapasztalatod ezen a téren, először töltsd le a szappankészítésről szóló ebookomat. Szeretném felhívni a figyelmet a biztonsági előírásokra is, amelyeket mindig be kell tartani a szappankészítés során.

Vadrózsaszappan

Avokádóolajos szappan kancatejjel

Kenderolaj szappan

 • 350g olívaolaj
 • 250g babassu olaj
 • 200g pálmaolaj
 • 100g kenderolaj
 • 100g shea vaj
 • 360g desztillált víz
 • Szuperzsírozás 10-12% (a NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga)

Sheavaj-olívaolaj szappan

 • 800g shea vaj
 • 200g olívaolaj
 • Szuperzsírozás 10-12% (a NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki maga)
 • 370g deszt. Víz
 • vagy illatosítatlanul, vagy 5g levendulaolajjal, 5g gerániummal és 3g pacsulival illatosítva

Neurodermitisz és sószappan

Sok bőrgyógyász ajánlja a tengeri sós fürdőket neurodermitiszre, és a speciális tengeri sós kozmetikumok is javulást ígérnek a bőr állapotára. Sőt, a házi készítésű sószappanok is hatásosnak bizonyultak neurodermitisz esetén. A bőrt olajjal és nedvességgel látják el, kíméletesen, gyengéden és alaposan tisztítanak, és sebgyógyító hatásuk is van. Vagy igazi sószappant készíthetsz magadnak, és a szappanragasztóhoz nagy adag tengeri sót adhatsz, vagy főzhetsz sós szappant (egyfajta „könnyű” sószappant):

Sós lében sózott szappan

 • 250 g olívaolaj
 • 250g babassu olaj
 • 250g pálmaolaj
 • 200g repceolaj
 • 100g shea vaj
 • Számítsa ki a NaOH mennyiségét a kívánt szuperzsírosításnak megfelelően
 • 340g deszt. Víz
 • Kb. 85g tengeri só

A sóból és a vízből készítsen sós páclét. Ezután a szokásos módon keverje össze a sós páclét. Ha a sós páclét a zsiradékhoz szeretné adni, a legjobb, ha egy szitán keresztül önti át, hogy a felesleges sót összegyűjtse.

Lehetséges, hogy a bőr kissé csípni fog, ha sós szappant használ. Ez normális, és nem jelenti azt, hogy a természetes szappan nem tolerálható. Általánosságban azonban érdemes kipróbálni, hogy a szappan megfelel-e Önnek, és hogyan változik a bőre.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API