Kerek szappan örvénylő vagy virágos szappan

Készítsd el saját szappanodat örvényléssel

Runde Seife mit Swirl oder Blume

Kerek szappan örvénylő vagy virágos? Gyönyörű szappanokat készíthetsz magadnak kerek formában. Már bemutattam a tölcséres módszert, amelyet kétféleképpen lehet kerek szappanformában elkészíteni. Az egyik változatban a szappanragasztót tölcséren keresztül a függőleges formába öntjük. A másik változatban a szappanragasztót a vízszintes kerek szappanformába öntjük. A módszer, amelyet most szeretnék bemutatni, azonban más, mivel az örvényt tölcsér nélkül – de egy másik eszközzel – hozzuk létre.

Kerek szappan örvénnyel vagy virággal

Blumenseife selber machenNehézségi szint: közepes

Forma: A szappan formája: Alternatívaként használjon tiszta chipsdobozt

Keverési kellékek: Egy kerek forma (pl. egy üres chipses doboz), egy másik kerek, kisebb átmérőjű forma (pl. egy hagyományos konyhai tekercs kartonpapírja), egy hosszú pálca (sasliknyárs, evőpálcika, fakanál nyele stb.)

Recept: 250g babassu olaj, 250g olívaolaj, 150g repceolaj, 100g kókuszolaj, 100g rizscsíraolaj, 50g mandulaolaj, 40g sztearinsav, 30g shea vaj, 30g ricinusolaj, a NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki maga, 320g desztillált víz

Színezőanyag: 1,5 mokkáskanál titán-dioxid a lúgban, szappan színe rózsaszín

Illatanyag: Illóolajok vagy parfümolaj keveréke

Tipp**: A zsírok és olajok, valamint egyéb kiegészítők a
Naturwarenshop Dragonspice.deoldalon kaphatók!

Készítsen kerek szappant örvény vagy virág

Ezt a szappant is nehezebbnek tűnik elkészíteni, mint amilyen valójában. A trükk egy egyszerű kartontekercs, amelyet egy nagyobb forma közepébe helyezünk. A végén egy egyszerű örvényléssel virágot vagy szívet hoz létre. Mint láthatod, nem mindig van szükséged drága szappanformákra vagy más drága felszerelésre a szappankészítéshez. Én egyszerűen egy üres chipses dobozt (jól megtisztítva) és egy üres konyhai tekercset használtam.

Runde Seife mit Swirl oder Blume
Egyszerűen helyezzünk egy kartontekercset a kerek szappanformába (pl. konyhai tekercs)

most egyszerűen keverje össze a szappanragasztót a szokásos módon, a biztonsági szabályok betartásával. Vagy használja a fent bemutatott szappanreceptet, vagy találja ki a sajátját. Az illatanyag hozzáadása után ossza az önthető szappanragasztót két részre. Ezután az egyik részt színezd be a rózsaszín festékkel. Itt is fontos, hogy az illatanyag ne okozza a szappanragasztó gyors besűrűsödését. Olyan folyékony szappanragasztóra van szükségünk, amelyet egyszerűen bele lehet önteni a formába.

most helyezzük a kisebb átmérőjű kartontekercset a nagyobb forma közepére. Különösen fontos, hogy a belső tekercset erősen nyomjuk a forma aljára, miközben beleöntjük a rózsaszínű szappanragasztót. Ez megakadályozza, hogy a tekercs felússzon, és a szappanragasztó kifolyjon alóla.

Seife rund mit Swirl

Most óvatosan töltse meg a kis átmérőjű tekercset félig színes szappanragasztóval. Ezután öntsd a fehér szappanragasztót – szintén félig – a nagy tekercsbe. Ez csak akkor működik igazán, ha a szappanragasztó még nem sűrűsödött be és jól folyik.

ezután öntsd bele a maradék rózsaszínt, majd a maradék fehér szappanragasztót. Kérjük, hogy a belső hengert végig nyomja le, hogy a színek ne keveredjenek össze.

ezután várjon néhány percet, amíg a szappanragasztó kissé besűrűsödik a formában. A belső henger ekkor óvatosan kihúzható.

ezután a pálcikát egyszer vagy kétszer forgassa át a szappanragasztóval. Egyetlen örvényléssel elérheti a szív vizuális hatását. Ha kétszer megforgatod, virágos hatást érsz el. Ha szeretné, többször is átkeverheti a formán, hogy elérje ezt a hatást:

Runde Seife selber machen

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API