Készítsen saját kerek szappant – tölcséres 2. lehetőség

Forrásban lévő szappan - DIY szappan

Runde Seife selber machen

A tölcséres szappan nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, mégis jól néz ki. A tölcsérkészítésnek különböző változatai vannak, hiszen készíthetünk szappant tipikus szappanblokk alakban (egyszerűen tölcséren keresztül különböző színeket töltünk a szappanformába) és kerek szappanokat is tölcsérrel. A kerek szappanoknál is vannak különböző módszerek, és mindig más-más márványozás jön létre – attól függően, hogy hová helyezzük a tölcsért. Itt mutatok egy olyan módszert, ahol a tölcsért középre helyezzük, és így magunk is készíthetünk kerek szappant.

Készíts magadnak kerek szappant – szappanrecept és szappankészítéshez szükséges kiegészítők

Formázás: A szappanformát a szappangyártó cégek és a szappangyártó cégek által készített szappanformával kell elkészíteni: Kerek szilikonforma, alternatívaként használhat egy tiszta chipsdobozt is

Keverési kellékek: 2 további edény a szín keveréséhez, 1 tölcsér

Recept: 300 g olívaolaj, 200 g kókuszolaj, 100 g babassu olaj, 100 g sárgabarackmagolaj, 100 g repceolaj, 100 g mogyoróolaj, 50 g kakaóvaj, 131 g NaOH, 310 g hidegen desztillált víz (a NaOH mennyiségét mindig számolja újra!)

–>
A szappanragasztónak sokáig folyékonynak kell maradnia, ezért semmiképpen ne csökkentsük a víz mennyiségét, és nagyon hidegen dolgozzunk.

Színezés: Gracefruit folyékony szappanfesték kék, sárga, zöld és piros színben, továbbá keverjünk a forró lúgba 1 teáskanál titán-dioxidot

Illatanyag: Illóolajok vagy parfümolaj keveréke

Tipp**: A zsírok és olajok, valamint egyéb kiegészítők beszerezhetők a Dragonspice.de natúr termékboltban!

Készítsen saját maga kerek szappant – így kell csinálni

Farbigen Seifenleim bereitstellen
Készítse el a színes szappanragasztót

Ez a tölcséres módszer a saját szappankészítéshez csak kis mértékben tér el a fentebb leírt kerek szappan tölcséres módszerétől. A fő különbség a tölcsér elhelyezésében rejlik. A tölcsért nem a felálló konzervdobozra helyezzük, hanem az oldalán fekvő forgácsdobozba fúrunk egy lyukat. A legjobb, ha pontosan megmérjük a közepét, majd késsel vagy ollóval olyan lyukat fúrunk, amelybe a tölcsér pontosan beleillik.

Annak érdekében, hogy a tekercs ne guruljon el, vagy ne kelljen a helyén tartani töltés közben, azt is rögzíteni kell. Ehhez helyezzen két fakockát vagy más tárgyat a dobozhoz, hogy az szilárdan üljön, és ne guruljon előre-hátra irányíthatatlanul.

Hogyan készítsünk szappant magunknak

Ennyi az egész: a szappanragasztót most a szokásos módon összekeverjük, és különböző edényekbe öntjük. Színezze a szappanragasztót tetszés szerint. Én a kettőtől a 10 színig mindent kipróbáltam. Különösen szép lesz a szappan, ha sok élénk színt használsz. Ha visszafogottabban szereti, válasszon kevesebb színt, vagy harmonikusan illessze össze őket.

Most öntsd át a szappanragasztót a tölcséren kis adagokban, színről színre. Várd meg, amíg a ragasztó lefolyik, és csak ezután add hozzá a következő színt. A legjobb, ha a színeket tartalmazó edényeket abban a sorrendben készítjük el, ahogyan később a formába töltjük őket. Ellenkező esetben könnyen összekeveredhet, ha gyorsan kell dolgoznia.

Amikor a forma teljesen meg van töltve, már csak annyi a dolga, hogy a kifúrt lyukat egy ragasztócsíkkal lezárja, hogy a szappanragasztó ne szivároghasson ki. Szigetelje a formát újságpapírral és törölközővel. A házi készítésű szappannak jól kell zselésednie. A formát másnap egyszerűen letéphetjük. Könnyebb, ha a szappant körülbelül két órán át fagyasztja, majd hagyja kiolvadni körülbelül 15 percig.

Fotos ebook 025 (640x549)Készítsen több szappant saját maga

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

  1. Hallo
    Diese Seife gefällt mir sehr!
    Ich frage mich allerdings, ob es keine Probleme mit der Chipsrolle gibt… die sind doch innen immer so beschichtet, und ich dachte , dass das Alu ist… und das Oll doch nicht mit Seifenleim in Kontakt kommen, oder?
    Eine Antwort würde mich sehr freuen!
    Liebe Grüße aus dem Emsland, Esther

Comments are closed.