Szappankészítés a márványozási technikával

Seife herstellen mit Marmoriertechnik
Házi készítésű szappan az úgynevezett kanalas örvényléssel

A szappanok márványozása arra szolgál, hogy a házi készítésű termékek vonzó megjelenést kapjanak. Az is szórakoztató, hogy folyamatosan új dolgokat próbálhat ki, és személyre szabott külsőt adhat a házi készítésű szappannak. A Spoon Swirl márványozási technikával is készíthet szappant, ha még nincs különösebb tapasztalata a szappankészítésben. Ez a márványozási technika nem nehéz – amíg néhány szempontot betartasz.

Szappankészítés a Spoon Swirl márványozási technikával

A kanalas swirl technikával történő márványozás egyszerű: a folyékony szappankeverék különböző színű részeit egyszerűen kanalanként adagoljuk a szappanformába. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentesen működjön, a szappanragasztónak (azaz a folyékony szappankeveréknek) a lehető legtovább folyékonynak kell maradnia. Mivel a szappanragasztó besűrűsödését különböző dolgok segítik elő, a szappanrecept kidolgozásakor és a későbbi feldolgozáskor is körültekintően kell tervezni és eljárni. Vegye figyelembe többek között ezeket a pontokat:

Szappankészítés – hogyan készítsd el a saját szappanodat

Ha saját szappant szeretnél készíteni kanalas örvényléssel – a képen láthatóhoz hasonlóan – természetesen az alábbi szappanrecept és útmutató alapján kezdheted. Természetesen saját receptet is kidolgozhatsz, és csak egy kis segítségként használhatod az utasításokat.

A szappanrecept a márványozási technikával készült szappan készítéséhez

Nehézségi szint: közepes

Forma: A szappan formázása: Szappanforma: Egyszerű tömbforma

Keverési kellékek: 2 további edény a színek keveréséhez, tejhabosító (opcionális)

Recept: 150 g olívaolaj, 150 g pálmaolaj, 150 g repceolaj, 150 g kókuszolaj, a NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki maga, 210 g desztillált víz

Színezőanyag: 1 teáskanál titán-dioxid, 1 teáskanál növényi szén, kb. 1 teáskanál sárga folyékony szappanfesték (vízben oldódó)

Tipp**: A zsírokat és olajokat, valamint egyéb kiegészítőket a Dragonspice.de natúr termékboltbanszerezheti be!

Szappankészítés a Spoon Swirl márványozási technikával – így készül

1. Először készítsd el a lúgot a szokásos módon. Kérjük, itt is tartsa be a biztonsági szabályokat, és ne felejtsen el védőszemüveget és kesztyűt viselni. A szilárd zsírokat ezután felolvaszthatjuk. Hagyjuk mindkét összetevőt kb. 30 °C-ra lehűlni.

2. Miután a szilárd zsírok és a lúg kihűltek, a két folyékony olajat (olívaolaj és repceolaj) hozzáadhatjuk a zsírokhoz, és mindent jól összekeverünk.

3. Most készítse elő a színek keveréséhez szükséges edényeket, válasszon illatanyagot, és tegye félre a pigmenteket és a színezékeket kézre készen.

4. Ezután helyezze a szappanformát egy sima felületre, hogy utána egyenes legyen az átmenet.

5. Most már készen áll a kezdésre: Öntse a lúgot egy szitán keresztül a zsírokhoz, és kézi mixerrel jól emulgeáljon mindent. Amikor a keverék megszilárdult, öntse a keverék 1/3-át külön edényekbe. A nagyobb rész az edényben marad, és azonnal megfestjük a sárga színezékkel.

6. A sárga részt ismét keverjük össze botmixerrel, ízesítsük és keverjük addig, amíg jól besűrűsödik. Most öntsük a sárga színű szappankeveréket a tömbformába. A szappanragasztóból tartsunk meg egy kis mennyiséget.

Seifenherstellung Spoon Swirl
Először a sárga szappanragasztót öntsük a formába[/kaptatúra]
7. Most lehetőséged van a két maradék rész színezésére. Ehhez ne használd a botmixert, mert akkor a szappanragasztó gyorsabban besűrűsödik. Keverd bele a pigmenteket egy kanállal, vagy használj egy praktikus tejhabosítót.
8) Kanalazzuk a fekete és a fehér részt a szappanformában lévő sárga keverékre. A legjobb, ha ezt a lépést a Spoon Swirl használati utasításában nézzük meg. Fontos, hogy ne legyünk türelmetlenek, és tényleg kanalanként terítsük el a színeket a sárga szappanragasztóra. Időnként a maradék sárga szappanragasztóból is adhatsz hozzá egy-egy kanálnyit.
[caption id="attachment_6488" align="aligncenter" width="300"]Seifenherstellung Most a szappanragasztó másik két részét kanalanként adagoljuk a formába[/kaptafa]
9. Ezután a szappant már csak le kell fedni és szigetelni. Egy enyhe gélfázis kívánatos, és biztosítja, hogy a szappan másnap könnyen formázható és vágható legyen.

[caption id="attachment_6489" align="aligncenter" width="300"]Seife isolieren Fedjük le a szappant, és várjunk körülbelül 24 órát a formázás előtt

A formázott szappannak – amelyet szükség esetén fel is lehet vágni – szokás szerint további 4-8 hétig kell érnie. Helyezze a szappanrudakat szellős, nem túl meleg helyre. Ha a szappan a készítés másnapján még kissé puha, néhány nappal később már vághatjuk is.

Selbst gemachte Seife

Szappankészítés márványozási technikával – más módszerek

Az úgynevezett kanalas örvénylés az egyik egyszerűbb márványozási technika. Természetesen sok más módja is van a szappan kialakításának és márványozásának. Néhány variációt itt találsz a Természetes szappan és kozmetikum oldalon:

De még egyszerűbb, ha használod a Márványozás és szappankialakítás című ebookot. Az ebook tartalmazza a szappan márványozásának összes utasítását, amelyet még a kezdők is könnyen követhetnek.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API