Készítsen saját kávészappant: Természetes szappan kávéval

Kávészappan

Kaffeeseife selbe machen

A kávészappan egy tipikus szappan, amelyet sok hobbiszappankészítő legalább egyszer elkészít. A kávészappanhoz nemcsak a kávézaccot lehet felhasználni, amely a legtöbb háztartásban már rendelkezésre áll, hanem a kávészappan néhány nagyszerű tulajdonsággal is rendelkezik:

Kávészappan – konyhai szappan a kellemetlen szagok ellen

Valószínűleg minden amatőr szakács ismeri a problémát: fokhagyma és hagyma vágása után kellemetlen szagok maradnak, amelyek intenzív kézmosás után sem múlnak el. De nem csak a fokhagyma és a hagyma, a hal és más ételek is kellemetlen szagú ujjakat hagynak maguk után. Ezek a szagok azonban most már könnyen eltávolíthatók. Erre a célra készíthetsz magadnak egy nagyon erős kávét tartalmazó szappant.

Akávé ismert szagmegkötő tulajdonságairól, és ugyanígy viselkedik a házi szappanban is. Amikor a kávés szappannal kezet mos, a szagok felszívódnak, és a bőr is táplálódik a magas szuperzsírtartalomnak köszönhetően. Készítsd el a saját kávés szappanodat? Mindenképpen próbálja ki!

Készítsen saját kávészappant vagy konyhai szappant

Alapvetően többféleképpen is elkészítheted a saját kávés szappanodat. Először is, egyszerűen lefőzhetsz egy nagyon erős kávét, hagyod kihűlni, és összekevered vele a lúgot . További vizet nem kell hozzáadni. A kávé elkészítéséhez azonban desztillált vizet kell használni. Lehetőség van arra is, hogy a házi szappan hámlasztó hatású legyen. Ez különösen hasznos a konyhai szappanok esetében, mivel a hámlasztó összetevők eltávolíthatják a szennyeződéseket és a szagokat is. Ideális esetben kávéport használjon ehhez. Legfeljebb 3 evőkanál 500 g zsírra/olajra ajánlott és kellemesnek érzékelhető. A konyhai szappan utolsó változata a tej vagy tejtermékekhozzáadása. Ezáltal a kávészappan tejeskávé szappanná válik.

Hogyan készítsünk saját kávés szappant

Mint mindig, a szappanrecept csak egy példa, így bármilyen más szappanreceptet is használhatsz. Én ezt szeretem, mert a szappan szép és szilárd, nem túl zsíros és ráadásul elég olcsó. A habképződés is jó.

A mennyiségből kb. 10 db normál, egyenként 100g-os szappanrúd készül. Felhívom a figyelmet, hogy a szuperzsírosítást soha nem lehet pontosan kiszámítani, mivel a margarin összetétele változó. Emiatt én mindig egy kicsit magasabb, 9 és 10 százalék közötti szuperzsírszázalékkal számolok.

A kávés szappanokban általában nem használok illóolajat vagy illóolajokat. Ennek oka, hogy a kávészappanoknak nagyon jellegzetes szaga van, és ezért megváltoztatja vagy akár el is fedi a parfümolaj illatát.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B07XBLX587,B07DYN4T6M”/]

Készítsen szappant saját maga – így működik

  1. Főzd le a kávét, és hagyd sokáig áztatni, vagy készíts nagyon erős kávét. Hagyd kihűlni a kávét, majd tedd a hűtőbe néhány órára.
  2. Amikor a kávé nagyon kihűlt, mérd ki a zsírokat, és olvaszd fel őket egy serpenyőben. Ha megolvadt, adjuk hozzá a repceolajat a serpenyőben lévő zsírokhoz.
  3. Ezután mérjük ki a lúgot, és óvatosan csepegtessük a hideg kávéba (kérjük, mindig a biztonsági szabályok betartásával dolgozzunk!).
  4. Hagyjuk a lúgot és a zsírokat kihűlni.
  5. Most adjuk a lúgot a serpenyőben lévő olaj-zsír keverékhez, és óvatosan keverjük össze egy kanállal. Most már használhatja a botmixert a keverék sűrítéséhez.
  6. Ezután adjuk hozzá a kávéport (ha szükséges), és keverjük homogénen a keverékhez.
  7. Öntse a szappankeveréket a mellékelt szappanformába, és hagyja pihenni legalább 24 órán át.
  8. Most már kezelhető darabokra vághatja a kávés szappant, és négy-hat hétig hagyja érlelődni.

A kávészappanok eleinte kellemetlen szagúak, de ez a szag idővel elillan. A jellegzetes szag azonban megmarad.

Tipp: Ha további hidratáló hatást szeretne, egyszerűen keverjen a szappankeverékbe egy bőséges evőkanál tejszínes túrót vagy mascarponét. A szappanformát azonban ekkor csak nagyon kíméletesen kell szigetelni. A lefedés elegendő.

Termékek hirdetési partnere**

[amazon box=”B01G5UEZI6,B07DXRT76R”/]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API