Készíts saját rózsa és kókusz szappant

Főzzön természetes szappant nagyszerű illattal

Készíts saját rózsa és kókusz szappant
© Természetes szappan és kozmetikumok

A kombináció kissé szokatlanul hangzik, de a rózsa és a kókusz szappan remek szappan, kellemes, szokatlan illattal. A rózsa és kókusz szappan réteges szappanként készül, egy réteg rózsaszín rózsaszappanból és egy réteg fehér kókuszszappanból. Ez feltűnő megjelenést kölcsönöz a szappannak, igazi látványt nyújt, és mégis viszonylag könnyen elkészíthető. Szeretné elkészíteni a saját rózsa és kókusz szappanját? Akkor nézze meg a szappanreceptet és a lépésről lépésre történő útmutatót.

Készítsen saját rózsa- és kókuszszappant – ezzel a szappanrecepttel

A rózsa és kókusz szappan különlegessége természetesen a külseje. Ha tehát nem tetszik az itt bemutatott szappanrecept, akkor egy másik recept vagy saját kreáció segítségével is elkészítheted a rózsás-kókuszos szappant. A réteges szappankészítéshez itt találsz tippeket: Réteges szappan készítése.

Ha a rózsa és a kókusz szappant magad szeretnéd elkészíteni, akkor természetesen már rendelkezned kell tapasztalattal a szappankészítésben. Használhatod a Kreatív szappanok – könnyen elkészítheted magad című útmutatót is, vagy nézz szét a szappankészítőknek szóló megfelelő könyvek között:

Mint mindig, itt egy megjegyzés a szappankészítés biztonságáról. A szappant mindig csak megfelelő védőfelszereléssel készítse el saját maga, amely magában foglalja a kesztyűt, a védőszemüveget és a régi ruhát. A lúg kezelésénél is érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. Itt foglaltam össze a biztonságos szappankészítésre vonatkozó összes biztonsági előírást és tippet: Biztonsági előírások

Réteges szappan készítése rózsával és kókusszal

 1. A hideg vízből és a NaOH-ból a szokásos módon óvatosan készítsen lúgoldatot.
 2. Olvasszuk fel a kókuszolajat és a kakaóvajat alacsony hőfokon (serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben). Ezután adjuk hozzá az olajokat az olvasztott zsírokhoz.
 3. Ha szükséges, készítsünk rózsaszín színező oldatot, vagy használjunk közvetlenül folyékony szappanfestéket.
 4. Keverje el a titán-dioxidot egy kevés olajban. Óvatosan oszlassuk el, amíg már nem látszanak csomók.
 5. Miután a zsírok és a lúg kihűltek, keverje össze a két összetevőt. Ehhez öntse a lúgot a zsírokba, keverje jól össze egy kanállal (fakanállal), majd az egészet kézi mixerrel emulgeálja.
 6. Amint a szappankeverék kissé besűrűsödött, ossza az egészet két nagyjából egyenlő részre. Ehhez öntsük a szappanragasztó kb. felét egy másik edénybe (kérjük, lassan és óvatosan öntsük, hogy semmi ne fröccsenjen).
 7. Most már mindkét rész illatosítható és színezhető. Mivel az angol rózsa illóolaj miatt a szappanragasztó nagyon gyorsan besűrűsödik, fontos, hogy gyorsan dolgozzunk.
 8. Most a szappan alsó részével, a fehér kókuszos réteggel kezdjük: először vegyük az olajban eloszlatott titán-dioxidot, és öntsük a keveréket a szappanragasztó egy részébe. A diszpergált keveréket óvatosan oszlassuk el a ragasztóban. Most adjuk hozzá a kókusz illóolajat, és keverjünk össze mindent jól botmixerrel.
 9. Amikor az első, fehér rész besűrűsödött, öntse a szappanformába. Ha a formát enyhén megkopogtatod a munkalapon, a ragasztó még jobban eloszlik, és elkerülheted, hogy a szappanban légzsákok legyenek.
 10. Ezután színezze be a rózsaszín részt ennek megfelelően, a színt alaposan kenje el, és ügyeljen arra, hogy a szappanforma közel legyen hozzá. Most már hozzáadhatja az angol rózsa illóolajat, és fakanállal alaposan és gyorsan keverje össze a szappanragasztót. Most öntse a rózsaszín szappanragasztót ugyanilyen gyorsan a szappanformába, öntse rá a fehér részre, majd óvatosan koppintson a formával a munkalapra, hogy ne legyenek légzsákok a szappankeverékben.
 11. Ha szeretné, most megszórhatja néhány szárított rózsabimbóval vagy rózsaszirommal a szappantartó tömböt.

Most eldöntheti, hogy a gélfázis elősegítése érdekében elszigeteli-e a formát. Ne feledje, hogy a forró gélfázis a szappan színének sárgás-bézs színűvé válását is okozhatja. Titán-dioxid használata esetén a gélfázis sem lehet túl forró. Ez a glicerines öblítés néven ismert kellemetlen hatáshoz vezet.

Seife Rose und Kokos selber machen
© Természetes szappan és kozmetikumok

Érlelési idő: 4-6 hét

A szappan tulajdonságai

Szín és illatKeménységHabzási viselkedésSzavatossági idő
Harmonikus, de szokatlan illatkombináció. A szín a kiválasztott intenzitástól függ. A kókuszréteg fehér hatása érdekében lehetőleg kerülje az erős gélfázist.Kellemesen kemény szappan, amely mosáskor lágyabbá válik.Kókuszolaj mint habzó zsír, ricinusolaj és rizscsíraolaj támogatásával. Gazdag és stabil habzás.Közepes eltarthatósági idő. A szappan körülbelül egy évig problémamentesen eltartható.

 

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*