Olívaolajos szappan készítése és saját szappanrudak készítése

Letölthető ingyenes szappanszalagok

Olívaolajos szappan készítése
Olívaolajos szappan és szappanrudak

Szeretne saját olívaolajos szappant és szappanrudakat készíteni? Akkor találsz néhány tippet, hogyan készítsd el saját szappanodat olívaolajjal, és természetesen olívaolajos szappanszalagokat is letölthetsz. A szalagokat ingyenesen letöltheted, elmentheted és körbetekerheted velük az olívaolajos szappanodat. Ha maga szeretné elkészíteni a szappanbanderollát, akkor a banderollákat javaslatként is használhatja, vagy tetszés szerint szerkesztheti és szöveggel egészítheti ki.

Olívaolajos szappan készítése – jó ötlet?

Az olívaolajos szappan készítéséhez valójában nem sok mindenre van szükség. Sőt, akár csak olívaolajból és lúgból is készíthetsz olívaolajos szappant. Ennek a szappantípusnak azonban van néhány apró hátránya:

1. Maga a szappankészítés nagyon időigényes, mivel az olívaolajos szappan sűrűsödése hosszú időbe telik. Miután összekevertük a lúgot és az olajat, és emulgeálni akarjuk a ragasztót, ez néha elég sokáig tarthat.

2. Ha a szappanragasztó végül besűrűsödött és a szappanformába töltöttük, még több türelemre van szükség. A tiszta olívaolajos szappannak ugyanis nagyon sokáig kell érnie és megfelelően száradnia. Ezt a szappan formázásakor fogja észrevenni. Ha 24 órával az olívaolajos szappankészítés után ki akarja venni a szappanformából, a szappan még mindig puha és zsíros lesz, és nehezen lesz eltávolítható. Ezért adjon a szappannak egy kicsit több időt, és csak néhány nap múlva vegye ki a formából.

3. Az olívaolajos szappan vágása ezután a következő kihívás, mivel a lágy szappant egyszerűen nem könnyű vágni, és később a vágásnyomokat láthatjuk az olívaolajos szappan vágásán.

4. Ha már sikerült a szappant kivenni a szappanformából, és még darabokra is vágni, akkor csak néhány hónap múlva lesz jutalma az erőfeszítéseidnek. A tiszta olívaolajos szappannak ugyanis nagyon sokáig kell érnie. Csak jó 6 hónap elteltével válik kellemesen keménnyé.

5. Mosáskor az olívaolajos szappan gyakran zsíros és kissé nyálkás érzetet kelt. Persze ez nem mindenkinek a kedvence.

6. És még egy kis mínusz: sajnos a tiszta olívaolajos szappan nem habzik.

Mint látható, az olívaolajos szappankészítés elég fárasztó és néha kiábrándító. Persze a hátrányok ellenére van néhány ok, amiért az olívaolajos szappanok olyan népszerűek: egyszerűen hihetetlenül enyhe és jól tolerálható.

Tippek az olívaolajos szappan készítéséhez

Az olívaolajos szappan témájában már több más cikket is írtam. A Saját olívaolajos szappan készítése című cikkben tippeket találsz a szappankészítéshez, valamint szappanrecepteket és az olívaolajos szappan különböző változatait. Az olívaolajos szappant zsírokkal és olajokkal egészítik ki, amelyek elősegítik és optimalizálják a szappan habzási tulajdonságait . Ezek közé tartozik a kókuszolaj, a babassuolaj és a ricinusolaj.

Az Olívaolajjal készült enyhe szappan készítése című cikkemben találsz egy szappanreceptet, amely nagyon enyhe szappanrudakat eredményez. Rizscsíraolajjal, ricinusolajjal, kókuszolajjal és shea vajjal egészítettem ki. A recept fő összetevője azonban még mindig az olívaolaj.

Ha tehát nem feltétlenül akarsz tiszta olívaolajos szappant készíteni, akkor a legjobb, ha a receptet kiegészíted feszesítő zsírokkal ésolajokkal, valamint olyanokkal, amelyek elősegítik a habzást.

Ha azonban valóban tiszta olívaolajos szappant szeretne készíteni mindenféle egyéb adalékanyag nélkül, akkor türelmesnek kell lennie, és sok időt kell adnia a szappannak. Egy év elteltével a szappan biztosan nagyon kemény, ugyanakkor nagyon kellemes és enyhe.

Szappanbanderolák olívaolajos szappanhoz

És itt találja a naturseife-und-kosmetik.de szappanbanderolákat a házi olívaolajos szappanhoz. Az alábbiakban egy kattintással letöltheti a szappanbanderolákat az olívaolajos szappanokhoz. A szappanbanderolák ezután kinyomtathatók. A legjobb, ha felírja rájuk, hogy mikor készült a szappan és milyen összetevőket használt fel.

Jó szórakozást!

[wpfilebase tag=file id=53 /]

[wpfilebase tag=file id=54 /]

©naturseife und kosmetik – A szappanszalagok magánhasználatra ingyenesen kiadhatók. Kereskedelmi felhasználás nem megengedett.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*