Készítsd el saját rózsaszappanodat – rózsaszappanok banderolákkal

Házi készítésű rózsaszappan és szalagok nyomtatáshoz

Készíts saját rózsaszappant? Lúggal és növényi zsírokkal igazán nagyszerű és tápláló rózsaszappanokat készíthetsz magadnak. A szappanodat aztán banderolával díszítheted. A receptet, az útmutatót és a banderolákat itt találod:

A rózsaszappanok igazi klasszikusok a szappanok között. A levendulás szappanokhoz, az olívaolajos szappanokhoz és a mézes szappanokhoz hasonlóan a rózsaszappanok is nagyon népszerűek.

Én magam is nagyon szeretem a rózsaszappanokat, mert egyszerűen nagyszerű illatuk van. Itt találsz egy másik szappanreceptet a saját rózsaszappan készítéséhez, és néhány nagyszerű szappanrudat, amelyeket tetszés szerint letölthetsz. Még több rózsaszappan receptet keresel? Akkor nézd meg az angol rózsaszappanomatvagy a rózsaés kókusz szappant.

Rózsaszappan – gyönyörű a fürdőszobában és gyengéd a bőrhöz

A rózsa illata egyszerűen érzéki és kellemes. A rózsa nem véletlenül a virágok királynője. Ahhoz, hogy a rózsaszappanok valóban kellemes illatúak legyenek, a legfontosabb, hogy jó parfümolajat válasszon a szappanhoz. A szappan illatosítására szolgáló illóolaj kevésbé jöhet szóba, mivel a rózsa illóolaj egyszerűen túl drága a szappanosításhoz.

Egy igazán nagyszerű rózsaillat a Gracefruit angol rózsa parfümolaj. Nagyon szeretem használni ezt az illatot, még akkor is, ha megnehezíti a szappanragasztó feldolgozását. Mint szinte minden virágos és rózsa illat, az English Rose is gyorsan besűrűsödik a szappanragasztó. Ugyanez vonatkozik a Dragonspice Mairose szappanolaj illatára is. A Mai Rose szintén egy igazán szép illat: kellemesen enyhe és finom.

Hogy rózsaszappanod még szebb legyen, színezd be – esetleg a rozé egy finom árnyalatában vagy akár élénk rózsaszínben. A szappanok márványozva is remekül mutatnak. Mivel azonban a rózsa illatanyagok miatt a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik, a pontos márványozás néha nem olyan egyszerű. A gyors potmárványozás azonban határozottan lehetséges.

Tipp: Az illatanyagot mindig a legvégén, azaz amikor már úgyszólván „kész”, adjuk hozzá a szappanragasztóhoz, és mindig legyen készen a szappanforma, hogy az illatanyag hozzáadása után azonnal dekantálni tudjuk a szappankeveréket. A gyors munkavégzés mindenképpen fontos. Kicsit több vízzel is dolgozhatsz. A rózsaszappanban azonban ne csökkentse a víz mennyiségét.

Készítse el saját rózsaszappanját

Találtál már egy kellemes rózsaillatot? Akkor kezdj hozzá a saját rózsaszappanod elkészítéséhez.

Mint mindig, most is feltételezem, hogy van tapasztalatod a szappankészítésben , ismered és betartod a biztonsági szabályokat, és azt is tudod, hogyan kell biztonságosan keverni a lúgot.

Kezdők szívesen látjuk a Kreative Seifen einfach selber machen című ebookot, és többet megtudhatnak a szappankészítésről.

Rózsaszappan recept

 • 190 g desztillált víz (lehetőleg jéghideg, részben fagyasztott)

Fedezze fel a szappanformát itt**

[amazon box=”B081CSV38R”]

 • Készítse elő a lúgot. Ehhez mérje ki a hideg vizet egy lúgálló edényben és a NaOH kristályokat külön-külön egy kis főzőpohárban.
 • A legjobb, ha a mosogatóban dolgozunk: tegyük a vizes edényt a mosogatóba, és lassan, kis adagokban csepegtessük a NaOH-t a vízbe. Keverje meg újra és újra.
 • Amikor az összes NaOH feloldódott, hagyja a lúgot kihűlni.
 • Közben melegítse fel a kókuszolajat egy serpenyőben, és hagyja, hogy megolvadjon. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről.
 • Most adjuk hozzá a shea vajat. Hagyja, hogy óvatosan felolvadjon a kókuszolajban.
 • Adja hozzá a serpenyőben lévő zsírokhoz az olívaolajat és a ricinusolajat.
 • Amikor a lúg és a zsírok kihűltek (kb. 25-35 °C-ra), lassan és óvatosan öntse a lúgot a zsírokkal együtt a lábasba.
 • Keverjük össze egy kanállal, emulgeáljuk botmixerrel, majd ha szükséges, márványozzuk vagy színezzük.
 • Készítse elő a szappanformát.
 • Most adjuk hozzá az illóolajat. Készüljön fel arra, hogy gyorsan kell dolgozni.
 • Keverje össze a parfümolajat, és nagyon rövid ideig futtassa át a botmixerrel a szappanragasztót nagyon alacsony fokozaton.
 • Gyorsan öntse a ragasztót a szappanformába.
 • Fedje le és szigetelje le a formát. Hagyja a szappant a formában 24 órán át.
 • 24 óra elteltével vegye ki a formából, vágja fel darabokra, és hagyja alaposan megszáradni.

A rózsaszappant a biztonsági előírásoknak megfelelően készítse el:

Érlelési idő: Legalább 6 hét, lehetőleg 8 hét.

Készítsen saját rózsaszappant – a szappan tulajdonságai

Szín és illatKeménységHabzási viselkedésTartósság
A két ajánlott illat kellemesen finom és nagyon tartós. A szín a kiválasztott intenzitástól függ. Márványozás is lehetséges, de csak „egyszerű” márványozás, mint a potmárványozás, mivel a ragasztó az illatanyag hozzáadása után gyorsan besűrűsödik.Kellemesen kemény szappan, amelyet különösen hosszú érlelési idő után érdemes használni.Kókuszolaj, mint habzó zsír, ricinusolajjal támogatva. Gazdag habzás.Jó eltarthatóság, feltéve, hogy friss olajokat és zsírokat használunk. A szappan körülbelül két évig gond nélkül eltartható.

Szappanszalagok rózsaszappanhoz

A rózsaszappanok már csak az illatuk miatt is nagyszerűek. A szappanbanderollák, amelyek a szappanrúd köré tekerednek, ideálisak a fürdőszoba díszítésére, saját használatra vagy ajándékba. A házi készítésű szappanok banderolláira minden fontos információt ráírhat. Például írja fel az összetevőket, azaz az összes felhasznált olajat, zsírt, illatanyagot, színezéket és adalékanyagot. A legjobb, ha a gyártás dátumát is ráírja. Ha a szappant ajándékba szeretné adni, további információkat is felírhat. Például, hogy a szappant mosás után mindig hagyni kell alaposan megszáradni.

És hogy ne kelljen magadnak elkészítened a rózsaszappan szalagokat a rózsaszappanodhoz, itt elérhetővé tettem számodra a rózsaszappan szalagjaimat. Letöltheted és kinyomtathatod őket.

Magánhasználatra szánom őket. Ebben az esetben olyan gyakran használhatja a banderolákat, amilyen gyakran csak akarja. A letöltési területen még sok más banderolát, címkét és egyebeket is találsz.

[wpfilebase tag=file id=52 /]

[wpfilebase tag=file id=51 /]

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*