A petrezselymes-uborkás szappan ideális a száraz bőrre, és egy kis nyarat varázsol a fürdőszobába. Természetesen a mi receptünkkel könnyedén elkészítheti saját petrezselymes-uborkás szappanját, ha már van tapasztalata a szappankészítésben.
Készítsen saját petrezselymes és uborkás szappant
A petrezselymes-uborkás szappan egy pürésített érett uborkát és egy nagy marék friss petrezselymet tartalmaz a kertből. Tápláló bio shea vajat, rizscsíraolajat és olívaolajat is adtunk hozzá a habzó összetevők zsíros alapjával keverve.
Három kanál teljes zsírtartalmú joghurt teszi teljessé a szappan receptjét, és még több ápolást és különösen krémes habot biztosít. Az uborkával és petrezselyemmel készült természetes szappan 10%-ban szuperzsíros, ezért különösen intenzíven táplálja a bőrt. Ha szeretné, illóolajokat is adhat hozzá. Alternatív megoldás, ha a szappant illatosítatlanul hagyja. Néhány nap elteltével a petrezselyem enyhe illata átjárja, ami szintén nagyon kellemes. Ha nem akarja nélkülözni az illatanyagot, kipróbálhatja a Gracefruit Cucumber parfümolajat is – ez egy kellemes uborkaillat, amellyel könnyű dolgozni.
Szappanrecept – Petrezselymes és uborkás szappan
- 250 g kókuszolaj
- 220 g olívaolaj 30g
- 175 g rizscsíraolaj
- 125 g babassu olaj
- 100 g bio shea vaj
- 50 g sztearinsav
- 50 g ricinusolaj
- Kérjük, számolja ki a folyadék és a NaOH mennyiségét saját maga
- Víz helyett hámozott, kimagozott és pürésített uborkát használtunk
- Egy nagy marék petrezselyem a kertből
- 3 teáskanál teljes zsírtartalmú joghurtot
- 2 teáskanál zöld agyag
Így készül a szappan
Kérjük, mindig tartsd be a biztonsági előírásokat , és csak akkor készítsd el a szappant, ha van tapasztalatod, és már készítettél magadnak szappanokat. Ha nincs tapasztalatod, letöltheted a Kreatív szappankészítés című e-bookot.
1. Mérjük le és olvasszuk fel a zsírokat a szokásos módon, majd adjuk hozzá a shea vajat az olvasztott zsírokhoz. Keverje bele az olajokat.
2. Készítse el a lúgot a biztonsági előírásoknak megfelelően. Ne feledkezzen meg a védőszemüvegről és a kesztyűről! A lúg elkészítéséhez pürésítse a kimagozott, meghámozott és feldarabolt uborkát, amíg folyékony uborkalevet nem kap. Ebbe öntse bele a NaOH-t a szokásos módon. Tegye félre az uborkalevet, és hagyja alaposan kihűlni.
3. Közben mossuk meg és vágjuk finomra a petrezselymet. Pürésítsük 30 g olívaolajjal, a joghurttal és az agyaggal krémesre. Ez a keverék egy nappal korábban is elkészíthető. Így jobban átjárhatóvá válik.
4. Készítse elő a szappanformákat és az illatanyagot, és hagyja, hogy a zsírok és a lúg körülbelül 30 °C-ra hűljenek.
5. Keverje össze a zsírokat és a lúgot egy lábasban, és keverje össze kanállal és botmixerrel, hogy homogén masszát kapjon. Most vegyük ki a szappanos keverék kb. 1/3-át, és öntsük a petrezselymes-olajos keverékhez.
6. Keverjük össze újra jól mindkét szappanragasztót, és a petrezselyem nélküli fehér részhez adjuk hozzá az illatanyagot.
7. Folytassa a keverést, amíg mindkét szappanragasztó kissé besűrűsödik, majd adja hozzá a petrezselymes részt a serpenyőben lévő másik részhez.
8. A fakanalat egyszer futtassa át az egész keveréken, és öntse a szappanragasztót a mellékelt szappanformákba.
A szappan most már lefedve és jól szigetelve gélesedhet, és csak körülbelül 24 óra múlva szabad formázni. Vágás után ajánlott legalább 6 hétig érlelni hagyni a petrezselymes uborkaszappant.
Még több szappanreceptet keres? Akkor nézze meg a„Szappanreceptek” kategóriát!