Szappanrecept: Készítsen saját petrezselymes és uborkás szappant – útmutató

Szappan recept egy természetes szappan petrezselyemmel és uborkával

A petrezselymes-uborkás szappan ideális a száraz bőrre, és egy kis nyarat varázsol a fürdőszobába. Természetesen a mi receptünkkel könnyedén elkészítheti saját petrezselymes-uborkás szappanját, ha már van tapasztalata a szappankészítésben.

Készítsen saját petrezselymes és uborkás szappant

A petrezselymes-uborkás szappan egy pürésített érett uborkát és egy nagy marék friss petrezselymet tartalmaz a kertből. Tápláló bio shea vajat, rizscsíraolajat és olívaolajat is adtunk hozzá a habzó összetevők zsíros alapjával keverve.

Három kanál teljes zsírtartalmú joghurt teszi teljessé a szappan receptjét, és még több ápolást és különösen krémes habot biztosít. Az uborkával és petrezselyemmel készült természetes szappan 10%-ban szuperzsíros, ezért különösen intenzíven táplálja a bőrt. Ha szeretné, illóolajokat is adhat hozzá. Alternatív megoldás, ha a szappant illatosítatlanul hagyja. Néhány nap elteltével a petrezselyem enyhe illata átjárja, ami szintén nagyon kellemes. Ha nem akarja nélkülözni az illatanyagot, kipróbálhatja a Gracefruit Cucumber parfümolajat is – ez egy kellemes uborkaillat, amellyel könnyű dolgozni.

Szappanrecept – Petrezselymes és uborkás szappan

Így készül a szappan

Kérjük, mindig tartsd be a biztonsági előírásokat , és csak akkor készítsd el a szappant, ha van tapasztalatod, és már készítettél magadnak szappanokat. Ha nincs tapasztalatod, letöltheted a Kreatív szappankészítés című e-bookot.

1. Mérjük le és olvasszuk fel a zsírokat a szokásos módon, majd adjuk hozzá a shea vajat az olvasztott zsírokhoz. Keverje bele az olajokat.

2. Készítse el a lúgot a biztonsági előírásoknak megfelelően. Ne feledkezzen meg a védőszemüvegről és a kesztyűről! A lúg elkészítéséhez pürésítse a kimagozott, meghámozott és feldarabolt uborkát, amíg folyékony uborkalevet nem kap. Ebbe öntse bele a NaOH-t a szokásos módon. Tegye félre az uborkalevet, és hagyja alaposan kihűlni.

3. Közben mossuk meg és vágjuk finomra a petrezselymet. Pürésítsük 30 g olívaolajjal, a joghurttal és az agyaggal krémesre. Ez a keverék egy nappal korábban is elkészíthető. Így jobban átjárhatóvá válik.

4. Készítse elő a szappanformákat és az illatanyagot, és hagyja, hogy a zsírok és a lúg körülbelül 30 °C-ra hűljenek.

5. Keverje össze a zsírokat és a lúgot egy lábasban, és keverje össze kanállal és botmixerrel, hogy homogén masszát kapjon. Most vegyük ki a szappanos keverék kb. 1/3-át, és öntsük a petrezselymes-olajos keverékhez.

6. Keverjük össze újra jól mindkét szappanragasztót, és a petrezselyem nélküli fehér részhez adjuk hozzá az illatanyagot.

7. Folytassa a keverést, amíg mindkét szappanragasztó kissé besűrűsödik, majd adja hozzá a petrezselymes részt a serpenyőben lévő másik részhez.

8. A fakanalat egyszer futtassa át az egész keveréken, és öntse a szappanragasztót a mellékelt szappanformákba.

A szappan most már lefedve és jól szigetelve gélesedhet, és csak körülbelül 24 óra múlva szabad formázni. Vágás után ajánlott legalább 6 hétig érlelni hagyni a petrezselymes uborkaszappant.

Még több szappanreceptet keres? Akkor nézze meg a„Szappanreceptek” kategóriát!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API