Szappan recept: Uborka szappan bazsalikommal

Készíts saját uborkaszappant

Seife selber machen mit Gurke
Seife mit Kräutern

A bazsalikomos uborkaszappan könnyen elkészíthető, hidratál és kellemesen természetes illatú. Az uborka régóta ismert bőrápoló tulajdonságairól. Hidratáló és összehúzó hatású, és mosakodás közben is táplálja a bőrt. Ezért az uborkával készült kozmetikumokat általában zsíros, nagy pórusú és hibás bőrre ajánlják. De ne aggódj, ha normál vagy kombinált bőröd van, akkor is készíthetsz magadnak uborkát tartalmazó szappant. A bazsalikom nyugtató hatású, és képes csillapítani a bőrpírt és az irritációt. A citromfű (citromfű) és a rozmaring illóolajok friss illatot biztosítanak, amely tökéletesen keveredik a bazsalikommal .

Uborka szappan bazsalikommal – szappanrecept

Készítsd el a saját szappanodat – tervezd meg a lépéseket

Ha tetszik ez a szappanrecept, és szeretnéd magad elkészíteni, akkor az illóolajokat lehetőleg két héttel előre készítsd el. Egyszerűen keverd össze a két összetevőt, és töltsd a keveréket borostyánszínű üvegekbe. A tárolás ideje alatt időről időre felrázhatja a keveréket, hogy az illóolajok jól össze tudjanak kapcsolódni. Ha nincs ideje, természetesen az illóolajokat előzetes keverés nélkül is felhasználhatja. Ekkor azonban az illat kevésbé lesz intenzív és harmonikus.

A bazsalikomot frissen szedheti a kertből, vagy szárítva is hozzáadhatja a szappanhoz. Ha a gyógynövényeket saját szappankészítéshez szeretné használni, akkor a lehető legfinomabbra és egyenletesebbre kell aprítani őket. A nagy és egyenetlen növényi részek nagyon kellemetlenek a bőrön, és általában csúnyán kilógnak a szappanból. Ideális esetben a gyógynövényeket körülbelül egy nappal előtte áztassa be egy kis olajba, amit aztán levon a teljes zsírmennyiségből. A gyógynövényeket az olajjal együtt keverjük a szappanmasszába, így kevésbé karcolódnak a bőrön.

Így ni – készítsd el saját magad az uborkaszappant

Az uborkaszappan bazsalikommal a szokásos módon készül, természetesen a biztonsági szabályok betartásával:

  1. A lúg elkészítéséhez először mossuk meg az uborkát, és vágjuk fel darabokra. Most már hozzáadhatjuk a desztillált vizet, és mindent turmixgéppel összekeverünk, hogy folyékony pasztát kapjunk. A lúgot most ebben az iszapban készítjük el.
  2. A kókuszolajat és a pálmaolajat kimérjük és felolvasztjuk. Csak ezután adjuk hozzá a sheavajat és a folyékony olajokat. A lúgnak és a zsíroknak most körülbelül 40 °C-ra kell lehűlniük.
  3. Közben az illóolajokat ki lehet mérni és a szappanformákat elő lehet készíteni. A bazsalikomot nagyon finomra és nagyon egyenletesre aprítjuk, vagy turmixgéppel aprítjuk (ha még nem tettük meg előre).
  4. Lehűlés után a zsírokat és a lúgot össze lehet keverni és besűríteni. Hozzáadjuk az illóolajokat és a bazsalikomot, és ismét alaposan összekeverjük.
  5. Öntsük a szappankeveréket a formákba, fedjük le és jól szigeteljük. 24 óra elteltével a szappan kivehető a formából és felvágható.
  6. Az érlelési idő nem lehet kevesebb 4 hétnél.

[amazon box=” B004RGPZJ4,B004RGMOIY”/]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Comment

Comments are closed.