Készítsen saját tejszappant: kancatejes szappan

Kancatejes szappan készítése - így működik

Saját kecsketejes szappan készítése Saját kancatejes szappan készítése

A saját kancatejes szappan készítése nem olyan bonyolult. Ahelyett, hogy a tejszappanokhoz a szokásos tehén- vagy kecsketejet használnánk, a tejszappant egyszerűen kancatejjel keverjük össze friss vagy porított formában.

Készítsen saját szappant a puha és sima bőrért: A tejszappanok népszerűek minden forrázó és nem forrázó körében egyaránt. Nem véletlenül, hiszen a bőr egyszerűen jól érzi magát a természetes tejszappan használata után. Puha, sima és rugalmas, hidratált és teljesen mentes a feszüléstől. A tejszappanok emellett különösen krémes és kellemes habot képeznek, ami a mosakodást igazi élménnyé teszi.

Mindazonáltal a tejszappanokkal általában óvatosan kell bánni. Ha még soha nem készített saját szappant, akkor mindenképpen tartózkodjon a saját tejszappankészítéstől. Jobb, ha először a hagyományos természetes szappanokkal próbálkozik egyszerű szappanreceptekkel. Később elkezdheti hozzáadni a tejterméket a szappanragasztóhoz. Ez a legjobb módja annak, hogy megismerkedjen a tejszappan tulajdonságaival.

Készítse el saját maga a kancatejes szappant

A kancatejes szappan természetesen valami nagyon exkluzív és igazi szépségápolási termék. A kancatej értékes összetevőinek köszönhetően ideális a száraz, hámló bőr, valamint az ekcéma és a neurodermitisz kezelésére. A kancatej és más tejfajták további tulajdonságait itt ismertettem.

A kancatejet tartalmazó természetes szappan ideális a kéz, a test és az arc gyengéd tisztítására. A bőrt olajjal és nedvességgel látja el, regenerálja és nyugtatja. A kancatejes szappan a luxusszappanok közé sorolható, mivel a kancatejhez nem olyan könnyű hozzájutni, és természetesen megvan az ára. A legjobb, ha a regionális farmokon érdeklődünk, vagy online rendeljük meg a tejet.

Szappanrecept: kancatejes szappan

Mint mindig, ez a szappanrecept csak egy javaslat, nyugodtan használhat más receptet is. A természetes szappant érett, száraz és érzékeny bőrre szánjuk, ezért megfelelő olajokat választottunk.

Készítsd el a saját szappanodat – íme, hogyan

Általában feltételezem, hogy már van tapasztalatod a saját szappankészítésben, ezért nem megyek bele az összes gyártási módszerbe és biztonsági szabályba . Ha még soha nem készítettél magadnak szappant, akkor a szappanrecept elkészítése előtt érdemes megismerkedned a témával az ebookom segítségével.

A tejszappanokat általában csak nagyon hidegen szabad feldolgozni, hogy elkerüljük a túlmelegedést. A tejjel készült szappanok jelentősen felmelegednek, és nem szabad szigetelni! Kérjük, ezt tartsa szem előtt, különösen, ha saját maga készít kancatejes szappant.

  1. Öntse a kancatejet jégkockatartókba, és hagyja alaposan megfagyni.
  2. Most tegye a tejjégkockákat egy hőálló edénybe, és készítsen lúgoldatot a szokásos módon.
  3. Alacsony hőfokon olvaszd fel a kókusz- és babassuolajat, majd a többi növényi olajat – a vadrózsaolaj kivételével – add hozzá a serpenyőben lévő zsírokhoz.
  4. Hagyja a lúgot és a zsírokat kb. 30 °C-ra lehűlni. Közben a többi hozzávalót is lemérhetjük, és előkészíthetjük a szappanformákat.
  5. A lúgot most már hozzáadhatjuk a serpenyőben lévő zsírokhoz, és alaposan elkeverjük. Amint a szappankeverék elérte a megszokott pudingos állapotot, hozzáadhatja az illóolajokat és a vadrózsaolajat is, és újra összekeverheti az egészet.
  6. Öntse a szappankeveréket a szappanformákba, és fedje le őket kartonnal vagy fóliával. Szigetelésre nincs szükség!
  7. Körülbelül 24 óra elteltével kiveheti a formából és felvághatja a kancatejes szappant.
  8. A szappannak most pihennie és érnie kell. Erre körülbelül 6-8 hetet kell hagyni. A barkácsolt kancatejes szappant csak ezt követően szabad felhasználni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API